In de wijken Lewenborg, Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk slaan scholen, ouders en diverse instellingen de handen ineen om de kinderen op te voeden tot een democratisch en vreedzaam burger.
De Vreedzame Wijk streeft ernaar dat je als ouder je kind niet alleen hoeft op te voeden, maar dat iedereen in de wijk hier verantwoordelijk voor is.
Een Vreedzame Wijk begint bij een Vreedzame School. Op deze school wordt de kinderen van alles geleerd. Zoals hoe ze moeten vergaderen, overleggen en ruzies oplossen.
Na de Fietsersbond uit ook het Platform Gerrit Krolbrug, samen met een aantal bewonersorganisaties, grote…
De Doperse Dis is door de ChristenUnie Groningen uitgeroepen tot Barmhartige Samaritaan van het jaar.…
De gemeenteraad van Groningen heeft met grote meerderheid een motie aangenomen waarin het kabinet wordt…
FC Groningen heeft woensdagavond verloren van AZ in het AFAS stadion in Alkmaar. De Groningers…
Een gratis lading grofvuil wegbrengen met een (elektrische) bakfiets blijft formeel gelijk aan een lading…
Het huidige busstation in Groningen moet na de verplaatsing van de bussen naar de zuidkant…
Bekijk reacties
ik ben als kind in de jaren 60-70-80 vorige eeuw opgegroeid in paddepoel n heb niks geleerd op school over democratie/vrede..we mochten geen mening verkondigen niet overlegggen met elkaar n moesten meester of juf zeggen ..als je praatte onder de les werd je direct de gang opgestuurd en kreeg je strafwerk..n heel andere kinderopvoeding toen dus vergeleken met vandaag de dag t basisonderwijs.ook thuis had je niks te vertellen alleen doen wat er gezegd word zeiden alle volwassenen altyd en eeuwig...met n boze blik erby..n n grommende stem.
Wat men nu voorstaat is niets meer of minder zoals het in de jaren 60 en 70 aan toe ging, eerst de ouders, dan de school en tenslotte de sociale controle door de omgeving. Toen onder het mom van vrijheid de meester bij de voornaam moest worden genoemd, toen begonnen de normen en waarden en respect voor anderen af te brokkelen en werd de maatschappij langzaam aan daar waar het nu is beland.
dus middenweg wil ook niet by de voornaam genoemd worden door kinderen dat geloof ik dan weer niet...
Geef mij eens een gegronde reden waarom dat wenselijk zou zijn?
Normaliter roept iemand zijn/haar ouders toch ook niet bij de voornaam?
misschien weet iemand n goed antwoord? laten we met zn allen er over na denken n samen overleggen over n vredelievende democratische oplossing voor dit probleem met onderwijzers aanspreken ...de kinderen hebben vast n brilliant idee..