Gemengde reacties op nieuwe burgemeester

Binnen de Groninger politiek is over het algemeen positief gereageerd op de benoeming van de 65-jarige Ruud Vreeman van de PvdA als waarnemend burgemeester van de stad.

Vooral de snelheid waarmee een opvolger is gevonden voor Peter Rehwinkel kreeg de handen op elkaar. Daarnaast zijn de meeste politici blij dat er een ervaren bestuurder naar Groningen komt.

Toch is er kritiek, want Vreeman vertrok in 2009 als burgemeester van Tilburg vanwege het verzwijgen van het overschrijden van het budget bij de bouw van een theater.

Zo stuurde het voormalige Tilburgse raadslid Hans Smolders een rapport naar OOG met daarin 15 pagina’s vol met fouten die Vreeman in de ogen van Smolders gemaakt heeft. De oud LPF politicus condoleerde Groningen met de benoeming.

Bij de aanhang van FC Groningen bewaart Vreeman ook geen goede herinneringen. Hij stuurde in 2008 een complete trein met FC Groningen supporters terug, omdat een deel van de fans geen kaartje voor de wedstrijd tegen Willem II had.

Vreeman blijft niet lang waarnemer in Groningen. Direct na de gemeenteraadsverkiezingen in maart gaat de stad op zoek naar een definitieve eerste burger.