Categorieën: Nieuws

Gemengde reacties op nieuwe burgemeester

Binnen de Groninger politiek is over het algemeen positief gereageerd op de benoeming van de 65-jarige Ruud Vreeman van de PvdA als waarnemend burgemeester van de stad.

Vooral de snelheid waarmee een opvolger is gevonden voor Peter Rehwinkel kreeg de handen op elkaar. Daarnaast zijn de meeste politici blij dat er een ervaren bestuurder naar Groningen komt.

Toch is er kritiek, want Vreeman vertrok in 2009 als burgemeester van Tilburg vanwege het verzwijgen van het overschrijden van het budget bij de bouw van een theater.

Zo stuurde het voormalige Tilburgse raadslid Hans Smolders een rapport naar OOG met daarin 15 pagina’s vol met fouten die Vreeman in de ogen van Smolders gemaakt heeft. De oud LPF politicus condoleerde Groningen met de benoeming.

Bij de aanhang van FC Groningen bewaart Vreeman ook geen goede herinneringen. Hij stuurde in 2008 een complete trein met FC Groningen supporters terug, omdat een deel van de fans geen kaartje voor de wedstrijd tegen Willem II had.

Vreeman blijft niet lang waarnemer in Groningen. Direct na de gemeenteraadsverkiezingen in maart gaat de stad op zoek naar een definitieve eerste burger.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Helemaal geen rancunegevoelens ook die Smolders. Stuurt zomaar een brief van aanbeveling op naar OOG. Wat een aardige man.

    • "De gemeenteraad van Tilburg nam op 21 oktober 2009 een motie van afkeuring aan met een meerderheid van 24 van 39 raadsleden. De gemeenteraad wil vanwege verstoorde verhoudingen en een onwerkbare situatie niet verder met de burgemeester. Vreeman kwam in opspraak omdat hij de gemeenteraad niet direct op de hoogte stelde van overschrijding van het bouwbudget van het nieuwe Midi Theater in Tilburg. Hiervoor was een budget beschikbaar gesteld van 7,5 miljoen euro. Later bleek de verbouwing 1,9 miljoen euro duurder te zijn. Vreeman was op de hoogte van de budgettaire problemen, maar liet na om hierover de gemeenteraad te informeren. Vreeman verdedigde zich met het verweer door te schermen met aanwijzingen van corruptie van raadslid Hans Smolders, tijdens de voorbereidingen van een groot winkelcentrum. Deze beschuldiging werd wederzijds geuit.[1]
      Op 4 november 2009 ging Vreeman met buitengewoon verlof; hem werd per 1 februari 2010 ontslag verleend. Op 14 oktober 2013 werd bekend dat hij per 1 november 2013 waarnemend burgemeester van Groningen wordt, waar hij de opgestapte Peter Rehwinkel vervangt."

  • VVD raadslid Sabine Koebrugge ( zonder Groningse roots ! )zag graag een VVD burgemeester komen. Dit zal never nooit gebeuren Sabine !

    Stop die illusie maar verder onder de grond. Ruim 80 % van de stadjers is links, maar zijn teleurgesteld in links, doordat onze zgn linkse raadsleden/bestuurders een zgn rechtse agenda erop na houden. Dit geheel in lijn met het Haagse beleid. In plaats ons daarvan te beschermen.

    De armoede is groot in de stad en de arbeidsmarkt zeer slecht. Toen Vonhoff VVD aantrad als commissaris van de koningin destijds ging dit niet zonder slag en stoot in Groningen. Bijeenkomsten VVD werden verstoord en met eieren bekogeld. Er moeten raadsleden en bestuurders opstaan van Groningse origine, desnoods een nieuwe politieke beweging, die opkomen voor de Groningse samenleving en zich uitstekend manifesteren tegen Haagse geweld. Wat de armoede alsmaar verder aanwakkert !

  • Wordt het niet tijd dat de PVV ook burgermeesters krijgt gezien de grootte van die partij? Altijd een grote bek... laat maar eens zien dat je het beter kunt als bestuurder!

  • ruud vreeman was dat die man die in n vuilnisophaal bakfiets met n rtv filmploeg afgelopen maandag door de herestraat helemaal liep?een bleke kleine man die boos en onzeker kijkt om zich heen voor de ingang vd hema?

Recente berichten

Dinsdag zo’n 20 graden, pas zondag weer meer kans op regen

Goed nieuws voor alle mensen die de herfst liever nog even uitstellen: de aankomende dagen…

38 minuten geleden

Grasbaancoureur Romano Hummel weer uit het ziekenhuis na harde crash

Hoogkerker Romano Hummel is afgelopen zaterdag in het ziekenhuis beland na een harde crash tijdens…

2 uur geleden

Nog anderhalve maand speciaalbier drinken bij De Prael; dan sluit de brouwerij in Groningen

Binnenkort kun je geen Bitterblond, Aan Lager Wal of Rubberen Robbie meer drinken in de…

3 uur geleden

Campus Trail met muziek en dwars door diverse gebouwen

De jaarlijkse Campus Trail is vrijdagmiddag gelopen. Er deden zo'n vijfhonderd mensen aan mee. (meer…)

4 uur geleden

Ondanks toenemend aantal ‘mobiele parkeerders’ worden alle parkeerautomaten in Stad vervangen

De gemeente Groningen is maandag begonnen met een maanden durende operatie om alle parkeerautomaten in…

6 uur geleden

Vrienden en speurhonden naar La Gomera om te zoeken naar vermiste vrouw (49) uit Stad

Een team van zoekhonden gaat op het Canarische eiland La Gomera zoeken naar Diana. De…

6 uur geleden