Leon van Gelder geeft Steentilstraat vrolijk kleurtje

De Martinitoren en FC Groningen. Sinds woensdag hebben ze beide een plekje gekregen in de Steentilstraat. Leerlingen van de Leon van Gelderschool hebben de beeltenissen van deze gebouwen met graffiti aangebracht op schuttingen in de drukke straat.

“Eigenlijk zouden we vorige week dit project al uitvoeren bij de Vissersbrug maar dat werd toen op het allerlaatste moment gecancelled“, vertelt docent Elroy Gramsbergen van de school. Gramsbergen legt uit dat de leerlingen ontzettend teleurgesteld waren. “Het zijn brugklassers die in het kader van de teambuilding dit project doen. Ze hadden er ontzettend naar uit gekeken, en als het dan wordt afgelast dan is dat erg jammer.”

Als alternatief werd een locatie in de Steentilstraat gevonden. “Op dit moment is men bezig met de renovatie van het gebouw waar vroeger Ferwerda fietsen in was gevestigd. Zolang die renovatie duurt, staan deze schuttingen er met onze graffiti er op. En als ik het eindresultaat zo zie, dan ben ik wel ontzettend trots op mijn leerlingen.”