Provincie steunt intocht Sinterklaas en Winterwelvaart

nieuws

De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken krijgt 35.000 euro van de provincie Groningen voor de landelijke intocht van Sinterklaas in 2013. Stichting Samenwerkende Nautische Groningen (SNOG) ontvangt 22.500 euro voor de editie van Winterwelvaart van dit jaar.

Op zaterdag 16 november vindt de landelijke intocht van Sinterklaas in Groningen plaats. Rondom de intocht worden verschillende activiteiten op diverse pleinen in de stad georganiseerd. De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken organiseert dit evenement in nauwe samenwerking met de gemeente Groningen, Marketing Groningen, de Groningen City Club en de NTR.

De stichting Samenwerkende Nautische Organisaties Groningen organiseert voor de zevende keer Winterwelvaart op 21, 22 en 23 december 2013. Ongeveer twintig oude charterschepen meren aan bij de Hoge en Lage der Aa. Tijdens het evenement is er muziek, theater, beeldende kunst, film en een kerstmarkt op de kades. In de voorafgaande weken wordt er een speciaal regioprogramma georganiseerd.