Categorieën: 112

Toezichthouder gemeente bedreigd

De politie hield donderdagmiddag een man aan op verdenking van het beledigen en bedreigen van een toezichthouder van de gemeente.

De toezichthouder schreef op het Linnaeusplein een parkeerbon uit. De bestuurder was het daar niet mee eens. Hij beledigde en bedreigde de toezichthouder en reed daarna weg.

De toezichthouder noteerde het kenteken waarna de gewaarschuwde politie de 42-jarige man uit Groningen op de Petrus Campersingel kon aanhouden.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Toezichthouder? Wordt hiet niet gewoon een Stadswacht bedoel ? Je weet wel... van die mensen die achter auto's verstoppen om hun quota te halen en achter hondebezitters aanrijden in de hoop dat die als nog de fout in gaan.

    • Man wat een negativiteit weer. Kunnen de mensen eens stoppen met mensen die gewoon hun beroep uitoefenen voor van alles uit te maken.
      Als jij eraan komt in je rolstoel en er staat weer eens een auto op de stoep zou je zeker anders reageren.

      • Gewoon een beroep uitoefenen? Daar gaat het mij dit om... Ik vind dit niet gewoon en nee dit is geen oproep om dan maar stadswachten uit te gaan schelden... Maar als dit soort hijgerige praktijken door gaan kan ik me wel voorstellen dat zo nu en dan mensen hun fatsoen kwijtraken...
        Dat noem ik nou negatief : gaan stalken om toch maar een boetetje te gaan scoren. Kritiek hoeft overigens automatisch negativiteit te zijn. Het juist niet toelaten van kritiek kan leiden tot grote negativiteit. En het is zo makkelijk omkeerbaar. Het is maar wat je negatief vind.
        De stadswacht begon idd als goed iniatief om asociaal gedrag in de stad aan te pakken (bv het parkeren op invalideparkeerplaatsen) , maar door dat mensen zich daardoor beter gingen gedrag viel de boetepot tegen en lijkt het scoren van boetes een doel op zich geworden.

  • Trouwens ik heb geen auto en geen hond, maar ik vraag me af of dit niet anders kan zodat het draagvlak onder de stadjers wat groter wordt. En ik ben ook niet voor de beledigingen en dergelijke!

  • Die wordt vast en zeker bedoeld ja. Vreselijke figuren zijn dat. Ik praat het niet goed maar kan me goed voorstellen dat zo iemand bedreigd wordt.

    • Ik denk dat maar eens een dagje met de stadswachten mee moeten lopen. Misschien piepen we dan wel anders.

      • Wordt maar eens een kwartier door een stadswacht op een scooter achtervolgd ... dan piep je denk ik ook wel anders.

  • Stadswachten bedreigen mag niet, moet je niet doen. Doe je het wel, dan zijn er consequenties. Stadswachten framen als kinderachtige stalkers moet je ook niet doen. Dat riekt naar goed praten van agressief gedrag. Mensen die vinden dat stadstoezicht over de schreef gaan kunnen een klacht indienen. http://gemeente.groningen.nl/klachten

    • M oet ik filmpjes van stadswachten gaan maken en hun gaan achtervolgen terwijl ze hondenbezitters langzaam achterna rijden? Of zelf in portieken gaan staan terwijl er eentje zich verschuilt achter een auto ? Het eerste heb ik al van meerdere hondebezitters gehoord en het tweede heb ik wel met eigen ogen gezien. Ook ontging me gisteren de teleurgestelde blik niet van de stadswacht die z'n boete misliep omdat de automobilist alleen maar stopte om iets te posten en dus te snel terug was bij zo'n auto.
      Ik wou alleen maar de andere kant van het verhaal belichten zonder mensen 'te framen'(trouwens typisch een term voor figuren die veel tijd op fora doorbrengen) Het gaat mij om het beleid er achter... Waarom is er zo'n scoringsdrift op boetes? Dat geeft nog steeds een verrotte cultuur aan binnen de stadswacht die wsl van bovenaf komt?

      • Hahahahaha Je begint er over dat ik frame terwijl jij ongeveer de gehele noordelijke pers neerzet als paperazzi , de bewoners van de schimmelhuizen als achterlijke tokkies en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Man man je bord voor de kop is nog groter als die van je idool Rehwinkel

      • Ja Erik jij framed. Ten eerste zet ik niet de hele Noordelijke Pers weg als paparazzi. Dat zijn roddelfotografen. Ik zet alleen vraagtekens bij de manier waarop DVHN en RTV-Noord nieuws maakten over Rehwinkel en waarom dat niet objectief was. Ten tweede noemde ik de bewoners van schimmelhuizen geen tokkie, maar ik vroeg Inger Reeskamp of hij er een was omdat hij vals uit de hoek kwam op een hele normale vraag van mij. Volgens mij woont hij niet eens in Hoogkerk. Nu heb je me dus alweer geframed.

      • Nee Marc... je probeert zo'n beetje iedereen te kleineren die hier het niet met je eens is. Ik denk de normale lezer ook wel begrijpt dat jij idd niet letterlijk de noordelijke pers voor paperazzi uitmaakt, maar je zet wel zo weg. Bij twijfel is het altijd HUN schuld en niet die van Rehwinkel. Hetzelfde geld voor die bewoners in Hoogkerk... hoe jij die neerzet... van hetzelfde trieste nivo en waarop gebaseerd... een filmpje waar idd iemand de was binnen had hangen. Ik vat hoogsten in wat krachtige termen je schoftigere gedrag hier samen.

    • OK De OOGtv site is duidelijk niet goed voor mij... Ik verlaag me teveel tot het nivo van sommige andere hier.. Soms zelfs expres in de hoop dat mensen hun eigen gedrag inzien. Maar mijn formulerings vermogen en spelling laten te kort omdat erg overtuigend te doen. Succes allen!

      • Erik jij bent duidelijk de weg kwijt. Je bent geobsedeerd door je eigen negativiteit. Blij van je af te zijn. Doei!

  • En dit figuur zou wat mij betreft zelf een tijdje als hulpje van een stadswacht mee moeten lopen. Zeker bij bedreiging zijn consequenties geheel terecht. (Ik weet ook niks van deze zaak af, maar me meer zorgen over situatie in het algemeen)

Recente berichten

Nog één weekendje een beetje nazomeren, daarna bordjes verhangen naar herfst

Wie nog geen afscheid wil nemen van de zomer, zal dit weekend moeten gebruiken om…

9 uur geleden

Stadjer (18) opgepakt voor mislukte overval op juwelier in Meppel

Eén van de twee tieners die vrijdagochtend probeerden een juwelier aan de Hoofdstraat in Meppel…

11 uur geleden

Vredesmanifestatie op Grote Markt tijdens Internationale Dag van de Vrede: “Het begint op de basisschool”

Op de Grote Markt vindt komende zaterdagmiddag een vredesmanifestatie plaats. Het doel is om zoveel…

12 uur geleden

Bomvol programma Nationale Sportweek afgetrapt in Vinkhuizen

De NOC*NSF Nationale Sportweek in Groningen is vrijdag 20 september feestelijk geopend bij basisschool De…

14 uur geleden

Ruim honderd wietplanten geruimd uit appartement in Selwerd

In een appartement aan de Vlierstraat in Selwerd is vrijdagochtend een wietkwekerij gevonden en leeggehaald…

15 uur geleden

Gemeente mag grillroom aan Peperstraat sluiten, nieuwe eigenaar vangt bot bij rechtbank

De gemeente mag Grillroom Caïro aan de Peperstraat sluiten, oordeelt de rechtbank in Groningen. De…

15 uur geleden