Categorieën: Nieuws

Verschil van inzicht wethouders over onderhandelingen

“Ik ben gewend om de waarheid te spreken en niets dan de waarheid.” Dat zei wethouder Ton Schroor woensdagmiddag over zijn uitspraken bij Binnenlands Bestuur waarin hij de arbeidsvoorwaarden van de Groningse ambtenaren voor omschreef als ‘goudgerand’.

De uitspraak viel twee weken geleden niet goed bij GroenLinks, PvdA en SP. Ze stelden kritische vragen omdat Schroor (D66) die de riante arbeidsvoorwaarden koppelde aan vorige linkse colleges die voor de arbeidsvoorwaarden gezorgd zouden hebben. De JOVD en het CDA vielen Ton Schroor bij. Wethouder Roeland van der Schaaf vroeg, ook namens het college, alle partijen terughoudend te zijn zolang de onderhandelingen nog lopen.

Zijn collega Schroor had daar woensdag echter geen moeite mee en vertelde geen woord terug te nemen van zijn uitspraken: “We kunnen het gewoon niet meer betalen. Ik spreek namens het College.” Woensdagmiddag is er weer een gesprek tussen bonden en stadsbestuur.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Goudomrand weet ik niet, heb in ieder geval nog nooit een ambtenaar harder dan 4km/uur zien lopen onder zijn of haar werktijd.

    En dan heb ik het niet over verpleegsters of andere semi-ambtenaren.

    Met vriendelijk groet.

    • Ook geen ambulancepersoneel? Of vuilnismannen? Of de mannen\vrouwen die voor de wegafzettingen zorgen? Of de mensen die ' s winters het sneeuw ruimen en zout strooien wanneer wij nog slapen? Of degenen die tot 's avonds laat nog de omgevallen bomen weghalen?

      • Je stelt weer dezelfde vraag Jack. Ondanks dat ik ook er nu expliciet bij heb gezegd dat de bespottelijke werkhouding van veel ambtenaren niet van toepasssing is op semi-ambtenaren.

        Aangezien je mijn bijdragen graag leest (al je berichten zijn reacties op mijn berichten) had je kunnen weten dat ik zeer veel waardering voor agenten, ambulancepersoneel, brandweermensen heb.
        Wil jou ook bewegen tot het ondertekenen van de hulp voor hulpverleners petitie!

        Mijn ma was zelf verpleegkundige in een operatiekamer. Als ik haar met een bezoekje verrastte zag ik haar en haar collega's in een tempo tekeer gaan, die ik nooit, maar dan ook echt nooit bij een ambtenaar (bureau of in een veegkarretje) heb mogen zien. En overwerken was de norm; ze konden de mensen in de wachtruimte immers niet naar huis sturen.

        Hele andere koek dan degemeente-ambtenarenambtenaren die nu bomen weghalen. Ik heb ze trouwens 's-avonds niet bezig gezien. Ben afgelopen dagen best een aantal keer 's-avonds door de stad gekomen, maar nergens bezwete, Redbull slurpende bikkels rond oranje zwaailichten gezien. Wat is jouw definitie van avond?
        Volgens mij schieten ze dus ook nu flink tekort. Ze zouden net als in de grote-mensen-wereld nu moeten knallen met al die gevaarlijke bomen. Maar vies dat de prima donna's die de gemeente-ambtenaren van overwerken zijn. "Hoe durft hij het het woord 'overwerk'te gebruiken", denkt de gemeente-ambtenaar die dit stukje leest.

        Met vriendelijke groet

      • Heb je zelf niet het gevoel dat je een beetje overhaast generaliseert?

        Een beetje meer respect voor de mensen die bij de reiniging werken zou op zijn plaats zijn.

  • Meneer Schroor gewend om de waarheid en niets anders dan de waarheid te spreken... Waarom verschool hij zich dan achter van Twist toen onder nota bene zijn eindverantwoordelijkheid de miljoenentekorten bij het Groninger museum boven water kwamen? Wat een verschrikkelijk selektief geheugen heeft u toch, meneer Schroor.

    • Gladjakker eerste klas die Schroor.

      Komisch dat de D'66 als partij voor de hoogopgeleiden (percentage fysici, chemici, wiskundigen en econometristen?)wil doorgaan.
      Maar een bouwpion als bouwpion herkennen, dat is voor de slimmerds van D'66 te lastig.

      Na het lezen van het boek "snakes in suites" over de oververtenwoordiging van psychopathie in raden van bestuur, zie je dat Schroor bijna alle klassiek kenmerken van psychopathie heeft.

      Met vriendelijke groet

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

3 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

5 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

6 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

7 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

8 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

9 uur geleden