Categorieën: Nieuws

Vragen PvdA over biovergister

De Statenfractie van de PvdA wil een eind aan de overlast die omwonenden ondervinden van de biovergister van de Suiker Unie. Zij klagen over stank en lawaai.

De PvdA heeft het College van Gedeputeerde Staten als vergunningverlener schriftelijke vragen gesteld over de aanhoudende stank- en lawaaioverlast. De biovergister in Hoogkerk is een jaar geleden in gebruik genomen. De Suiker Unie wil hiermee reststromen benutten en het energiegebruik verminderen. De installatie levert groen gas aan het net. De Partij van de Arbeid juicht dit toe, maar vindt dat dit niet ten koste moet gaan van de omwonenden.

De fractie wil weten of het College op de hoogte is van de klachten en onrust in Hoogkerk. Bovendien wil ze weten welke producten in de installatie worden vergist.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Had de PvdA dit niet beter tijdens de vergunningsaanvraag ter tafel kunnen brengen? Of tijdens de subsidieaanvraag? Er is tenslotte meer dan 10 miljoen aan Europese subsidiegelden in genoemde installatie gestoken. Daar had men destijds toch ook inzage in? Ik mag toch aannemen dat deze subsidieaanvraag incl. bijbehorende vergunningen niet een hamerstuk tijdens een of andere commissievergadering is geweest. Neemt niet weg dat de PvdA in deze de enige partij lijkt te zijn welke zich hier openlijk haar zorgen over uit.

  • Snap niet dat mensen daarover kunnen zeuren. Je weet dat die geur erbij hoort als je in Hoogkerk woont.Zal wel weer import zijn.

    • Genoemde biovergister is pas vorig jaar in gebruik genomen en de geur welke deze verspreid is ook voor de autochtone Hoogkerker reden om te klagen. Het is bij tijden alsof je naast de Vagron woont, zo stinkt het. Het heeft dus niets van doen met de door jou aangehaalde import.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

3 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

5 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

6 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

7 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

9 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

9 uur geleden