Categorieën: Nieuws

Wethouder van Keulen nodigt Verene Shepherd uit

Wethouder Joost van Keulen nodigt Verene Shephard van de Verenigde Naties uit om met eigen ogen te aanschouwen hoe de stad de komst van Sinterklaas viert.

Verene Shephard liet deze week weten dat de viering van Sinterklaas racistisch is, het zou de terugkeer naar de slavernij betekenen. Tweede Kamerleden die toevallig op bezoek waren bij de Verenigde Naties kregen haar niet te spreken.

“Het stadsbestuur heeft nog niets van Shepherd gehoord en heeft besloten maar zelf het initiatief te nemen, op die manier kan zij met eigen ogen, en hopelijk onbevooroordeeld, zien hoe wij dit kinderfeest vieren,” volgens wethouder van Keulen.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • En we moeten haar al helemaal niet uitnodigen. Weg wezen zelfingenomen roeptoeter die denkt het allemaal wel even te weten. Wij zijn niemand een verantwoording schuldig en al helemaal geen buitenlander die niet weet dat de kerstman een parodie op de Sint is...

  • Als je nou die hele commissie als Zwarte Piet laat meedoen dan kunnen ze meteen ervaren hoe dat is. Om Sinterklaas te vergelijken met de kerstman zoals deze dame doet dan heb je je niet verdiept in de verschillende personages.

  • Mocht er een rijtoer en/of boottocht georganiseerd worden in Groningen voor haar ( het is natuurlijk wel een belangrijk V N dame)..ze kan namelijk Sinterklaas maken of breken.
    Dan zal men ( racistisch als zij is) in gescheiden boten cq koetsen moeten varen.
    ZIJ zal het te min vinden om bij de blanken in het zelfde voertuig te zitten ( vermoed ik)
    Mevr Sheperd heeft boter op haar hoofd ..namelijk vanuit Amerika ging men op grote schaal slaven importeren uit Afrika, door ...de Engelsen, Nederlanders en Fransen waar stamhoofden graag krijgsgevangenen, misdadigers, ongehoorzame slaven en dergelijken voor een goede prijs van de hand deden.
    Lees
    zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Slavernij
    We hoeven ons niet te schamen voor slavernij het is vanaf het begin van de geschiedschrijving wel duidelijk dat alle volkeren er zich schuldig aan maakten.

    Niemand uitgezonderd.
    Dus valse schaamte hoeft niet mede nederlanders

    Wij als Nederlanders zijn ook slaven geweest in alle oorlogen die er zijn geweest.
    Denk aan de Jappenkampen en Werkkampen van de Duitsers in de tweede wereld oorlog die alles wat niet Duits of Japans was als vijand cq potentiële slaaf zagen.
    We kunnen er beter mee stoppen Het Zwarte Pieten gedoe ..en alle vormen van geloof uitbannen.
    Want geweld gebruiken om je zin cq onvrede van hoe het VROEGER is gegaan door te drijven.. is mensen niet vreemd.
    Vooral als men denkt het gelijk te hebben.
    Het is dus vergeefse moeite om mev Verene Shepherd op andere gedachten te brengen beste Joost v Keulen.
    Het gekrenkte gevoel zit onderhand in in de genen van de gehele mensheid.
    Men vergeet dat iedereen elkaar aan het krenken is ..
    De intolerantie van het gevoel en het denken over elkaar met al zijn beledigingen komt voort uit het uitspelen van de MENS tegen elkaar.
    Oorzaak het geloof...! en het intolerante denken ten opzichte van andere geloven aangezet door HUN god..( volgens de boeken en geschriften) terwijl het instituut KERK en de Macht die het uitvoert de hoofdschuldige is.
    Dus...
    Nu weet U het ..
    Nou nog accepteren ..

  • Waarom nodigt wethouder Joost van Keulen van Economische Zaken mevrouw Verene Shepherd uit? Waarom niet burgemeester Rehwinkel, die formeel nog in functie is? Toch?

    Of is het locoburgemeester Joost van Keulen?

    Over Verene Shepherd: zij sprak louter namens zichzelf en verder namens geen enkele instantie. Geheel voortijdig!
    Als "onafhankelijk onderzoeker" heeft zij zich bij voorbaat totaal ondergraven en belachelijk gemaakt. Deze vrouw heeft geen enkel gezag meer. Van mij mag ze wegblijven! Totaal onbelangrijk.

    Zie verder: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3532450/2013/10/24/Verenigde-Naties-vrijwilliger-Shepherd-sprak-niet-namens-VN-over-Zwarte-Piet.dhtml

  • Het gaat die vrouw enkel om geld. Ze wil de blanke westerse wereld dwingen een schadevergoeding te betalen voor het onrecht haar aangedaan tijdens de slavernij.

  • Mevrouw Shepherd is tevens hoofd van een Jamaicaanse "Reparations Commission die als taak heeft het aanklagen van onder meer Nederland (en Engeland en Frankrijk) voor het slavernijverleden. Zo is er van Engeland 72,5 Miljard pond geeist om 500.000 rastafari weer in Afrika te huisvesten (alsof ze in Afrika niet genoeg problemen hebben). Ze heeft er dus alle belang bij ons Sinterklaasfeest in het daglicht van de slavernij te zetten. Vervolgens kunnen we een miljardenclaim verwachten. http://bigstory.ap.org/article/jamaica-revives-slavery-reparations-commission

      • Denk dat dit mens maar eens op de Jamaicaanse omgang met homosexuelen aangesproken moet worden.

        Putin is nog "gay friendly" vergeleken met deze achtelijke (gemiddelde IQ van een rasta ligt op 69) drugsverslaafden.

        Aangezien mevrouw Sheperd zelf duidelijk lichter is dan de gemiddelde (waar halen die onnozele rasta's het idee dat ze uit Oost-Afrika komen vandaan?) West-Afrikaan, durf ik het vermoeden dat ze waarschijnlijk zelf veel meer "slavenhandelaren-bloed" heeft dan de gemiddelde Nederlander.

        Ik denk dat mevrouw Sheperd een tweede bankrekening moet openen. Kan ze geld aan zichzelf geven.

        Met vriendelijke groet.

        P.S

        Een kameraad van mij is Made in Hongkong. Moet hij nu als Nederlandse belastingbetaler ook opdraaien voor hetgeen een heel klein deel van hele verre autochtone voorouders hebben gedaan, opdraaien?

    • @ Vorschlaghammer: u zou zich eens meer in de materie moeten verdiepen. Ik ben in het slavernij-museum op Curacao geweest(http://www.curacaovakantieland.nl/slavernijmuseum_curacao.htm).

      Het is verschrikkelijk wat Nederlanders daar allemaal gedaan hebben. Zijn wij daar anno 2013 verantwoordelijk voor? Ik weet het niet, niet persoonlijk in ieder geval, maar misschien als land?

      Het is in ieder geval ongeloofwaardig als Nederland in de toekomst met het vingertje gaat wijzen als er iets in het buitenland mis is (waar we zo goed in zijn), zolang we ons eigen verleden niet onder ogen willen zien.

      Is dit 1 op 1 te linken aan Zwarte Piet? Tja, het is een kinderfeest dus dat gaat wat ver, maar het zou ons wel sieren wat nederiger te zijn in plaats van mevrouw Shepherd door het slijk te halen.

      Met vriendelijke groet

      • Verantwoordelijk als land? Nee!

        Mijn kameraad die net als zijn (voor-)ouders in China is geboren, moet die als belastingbetaler herstelbetalingen betalen voor iets waar hij net als feitelijk alle andere Nederlanders part noch deel heeft gehad, terugbetalen?

        Misschien zit er bij Oud Geld (Het Gooi, Wassenaar en studentenverenigingen als Vindicat en Minerva) nog wat geld verdiend aan het deelnemen aan de slavernij keten. Een keten die trouwens begon bij zwarte Afrikanen als de Ashanti (Ghana) die andere Zwarte Afrikanen bij de schepen afleverden.

        De voor een gunstig oordeel voor herstelbetaling bewijsbare causaliteit is echter nooit te bewijzen. Mevrouw Verene kan daarom beter die dromen van bergen met geld uit haar hoofd zetten, en zich druk maken over hoe homosexuelen op Jamaica door rasta worden doodgetrapt en in de fik gestoken.

        Persoonlijk:

        Volgens mijn regressietherapeut heb ik in de zestiende eeuw tot en met de negentiende eeuw vijf levens op aarde gehad.

        Eén in Slowakije (keuterboer), één in Egypte (landarbeider)één in Thailand (boertje) één in China (landarbeider) en één in Suriname (slaaf).

        Hoewel ik (achter-achter-achter) kleinkinderen nooit complimenteer, danwel aanspreek op de daden van hun verre voorouders, ben ik toch wel benieuwd of ik als voormalig slaaf, ergens excuses... en veel belangrijker geld... kan komen ophalen?

        In het verlengde

        Kan ik als Germaan met wat Slavisch bloed (Polen) straks ook geld gaan vragen van de Italiaanse pizzaboer bij mij om de hoek? Er is vast een verre voorouder van mij tegen zijn/haar wil naar Rome versleept, om daar onbetaald werk te verrichten?

        Met vriendelijke groet

      • Het is een kinderfeest ...
        Geregisseerd ...georkestreerd..door de graaiers van de middenstand.
        Wat zijn roots heeft in de VOC waar ook de zwarte medemens werd verneukt verslaafd en wat ze tegenwoordig nog steeds doen (afzetten) met dikke winsten ten gunste van hun ( toch al) goedgevulde zakken.
        En goud geld verdienen liegend tegen de kinderen en zinspelen op ONS gemoed het KINDERFEEST Sinterklaas moet blijven..
        tuurlijk ..zou ik ook zeggen als middenstander.
        Want 600 bedrijven per maand failliet door de recessie daar moet je niet bij horen ..TOCH ?
        En betalen (als burger) voor die omhooggevallen "dame" van de VN ..
        Ammenooitniet...

  • En waarom zou ze de uitnodiging accepteren? Om met eigen ogen te zien hoe diep racisme in onze cultuur verankerd zit? Ze zal zich diep vernederd voelen als ze hier komt.

    • Diep verankerd racisme?

      Vergeleken met hoe de Arabische Sudanezen de Negroïde Sudanezen in Darfur behandelen? Vergeleken met hoe Hutu's meer dan een miljoen Tutsi's over de kling jaagden. Vergeleken met razzia's van ANC leden op Zwarte Zimbabwanen?

      Vergeleken met de culturele onderdrukking van de Koerden door Arabieren, Turken en Perzen (ze mogen niet eens hun oeroude Indo-Europese taal leren)? Vergeleken met het verschrikkelijke racisme in de Golfstaten? (Onbegrijpelijk als het WK voetbal in haatstaat Qatar door zou gaan).Vergeleken met het lot van de Rohinga's in Birma?

      De landen waar de Domme Blondjes *(een algemeen geaccepteerd duidelijk negatief stigma waar je de overspannen "denkers" die tegen Piet zijn nooit over hoort) de boel georganiseerd hebben, zijn behalve veruit het best bestuurd, minst corrupt, met de gelukkigste bevolking en vergeleken met de landen waar men wat weer pigment heeft duidelijk minder racistisch en minder onverdraagzaam.

      Die Verene zou zich met de - ook vergeleken met Rusland - totaal gemarginaliseerde GLBT-ers in Jamaica moeten bezig houden. Of de grootsscheepse vervolging van Christenen in Egypte, Syrie of Pakistan.

      Met vriendelijke groet

      * Landen als Scandinavië, Finland, Duitsland, Nederland, Australië, Nieuw Zeeland, Canada.

      • U doet precies wat ik hiervoor schreef: met het vingertje naar anderen wijzen, want daar zijn we goed in.

  • mooi opdonderen dus..kost MIJ namelijk geld doormiddel belastingen die worden geheven..
    Dus betaald met mijn geld ..ik gooi het liever over het/de Forum_balk...( ook weggegooid dus)

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

8 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

11 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

12 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

12 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

14 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

15 uur geleden