foto: MindExpansi0n
De wijken Beijum en Lewenborg slaan de handen ineen om het softdrugsgebruik onder minderjarigen terug te dringen. Het gebruik van softdrugs onder de jeugd is in beide wijken zorgelijk aan het toenemen.
De aanpak richt zich op bewustwording, herkenning en preventie. Deze aanpak is niet alleen voor de jongeren, maar ook voor de ouders. De nieuwe aanpak zal eerst twee jaar op proef worden gesteld. Wordt het een succes dan zal het ook voor andere wijken ingezet worden.
Jongeren in Lewenborg en Selwerd gebruiken steeds vaker en op een jongere leeftijd softdrugs. Dit brengt problemen met zich mee thuis of op school. Instellingen en scholen in de wijk werken daarom samen met de politie, gemeente en Openbaar Ministerie om dit probleem aan te pakken.
Professioneel golfster Dewi Weber is op de dertigste plaats geëindigd in haar eerste major van…
Op de Verlengde Hereweg zijn maandagavond een scooter en bestelbusje op elkaar gebotst. Eén persoon…
Maandagmiddag heeft een forse aanrijding plaatsgevonden in de Voermanstraat in Groningen. Een crossmotor en automobilist…
De politie heeft maandagmiddag twee jonge mannen staande gehouden in de Gelkingestraat in Groningen. Eén…
De vrijmarkt op de Singels in Groningen tijdens Koningsdag was erg druk. Zo druk zelfs…
Op de Parkweg is maandagmiddag een scooterbestuurder gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk. (meer…)
Bekijk reacties
Zeg redactie, om welke wijken gaat het nou? Lewenborg en Beijum zoals de titel aangeeft of Lewenborg en Selwerd zoals in de laatse alinea staat?
Indien de gemeente wil dat jongeren minder softdrugs gaan gebruiken, lijkt het me logisch en derhalve wenselijk c.q. noodzakelijk dat niet enorm wordt bezuinigd op het Jeugd- en Jongerenwerk van de Stichting MJD. Het gaat om causaal en wijkgericht denken.
Samenwerking met de centra voor Jeugd en Gezin (CJG) en de GGD is hierbij onmisbaar.
Omdat? Die stichtingen doen hun werk nu dus zo goed dat het probleem groter wordt.
hopelijk worden we niet lastig gevallen