FC Groningen verspeelt driemaal voorsprong

FC Groningen heeft zondagmiddag in een aantrekkelijk duel met 3-3 gelijkgespeeld tegen Roda JC. De Limburgers kwamen tot driemaal toe langszij, waarvan twee keer uit een strafschop.

FC Groningen kwam al na acht minuten op voorsprong door een fraaie volley van Kostic. Tien minuten later kwam Roda JC langszij via Kees Luijckx.

In de achtste minuut van de tweede helft zette Kirm, die net was ingevallen voor Van der Velden, FC Groningen opnieuw op voorsprong. Na een uur kwamen de Limburgers weer langszij, ditmaal uit een strafschop van Fledderus. Botteghin, die de penalty veroorzaakte, maakt zijn fout in de 75e minuut goed, door in te tikken na een blunder van Roda-doelman Kurto.

In de blessuretijd veroorzaakte Wijnaldum een strafschop voor de Limburgers. Mark Fledderus, voormalig speler van FC Groningen, scoorde opnieuw. FC Groningen staat door de remise op de achtste plaats met 19 punten uit 12 duels, evenveel als de nummer vijf.