Nic. verliest eerste wedstrijd

Nic./Alfa-college heeft zaterdagavond in de eerste wedstrijd van het seizoen verloren van TOP/Justlease.nl uit Sassenheim. Na een hoopgevende eerste helft werden de Groninger korfballers in eigen huis weggespeeld: 15-25.

De thuisploeg begon goed, en mede door 3 indrukwekkende rake afstandsschoten van nieuweling Raymond Witvliet stond het halverwege de eerste helft 6-4. Daarna kwam TOP op stoom, en scoorde de ploeg vier keer achter elkaar. Bij rust had Nic. nog steeds een te overbruggen achterstand: 9-12.

Na rust bleek TOP toch echt de sterkere ploeg. Nic. was nergens meer, en ook het inbrengen van Linda Blaauw hielp niet: TOP liep steeds verder uit.

Topscorers bij Nic. waren Raymond Witvliet met 6 doelpunten en Joost Hofman met 4 doelpunten.

Bij TOP speelden Rianne Echten (1 doelpunt) en Friso Boode (3 doelpunten), die vorig seizoen nog voor Nic. uitkwamen.