Nic. verliest ruim van LDODK

De noordelijke korfbalderby tussen Nic./Alfa-college en LDODK/AH Gorredijk is geëindigd in een ruime overwinning voor de Friezen. In een volle topsporthal van het Alfa-college werd het 21-31.

De gasten gingen furieus van start en stonden binnen 3 minuten met 0-3 voor. Bij rust was het 10-16. Raymond Witvliet, de nieuwe aanwinst van Nic., werd goed verdedigd en kwam de hele wedstrijd niet tot een veldscore. Wel scoorde hij 4 keer uit strafworpen.

Na rust bleef het verschil lange tijd zo’n 6 doelpunten, maar halverwege kwam Nic. nog terug tot 17-20. Het dreigde even spannend te worden, maar LDODK liep snel weer uit tot 17-24. In de laatste minuten werd het verschil nog groter.

Topscorers bij Nic. waren Tymo de Wit met 6 doelpunten en Friso Doelman met 5 doelpunten.

Nic. blijft onderaan staan in de Korfbal League met 0 punten uit 3 wedstrijden.