Categorieën: Nieuws

Nieuwe poster en flyeractie tegen Groninger Forum

De actievoerders tegen de bouw van het Groninger Forum geven het niet op. Met een nieuwe poster en flyer-actie vestigt een groep actievoerders opnieuw de aandacht voor de petitie die inmiddels door ruim 1100 mensen is ondertekend.

Het Groninger Forum is een prestigeproject, dat het aanzien van de Grote Markt en het historische stadscentrum voor altijd zal verpesten, aldus de tegenstanders.

Met de organisaties en instanties, die de Gemeente op het oog heeft voor een plekje in het Groninger Forum, zal men nooit de 1,2 miljoen betalende bezoekers over de vloer krijgen waarop men hoopt. Het Forum zal dus worden opgezadeld met enorm hoge exploitatiekosten en die kosten zal de Stad uiteindelijk zoals altijd weer verhalen op haar burgers, vinden de organisatoren van de petitie.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • en de Groninger bevolking is de dupe van B&W en gemeenteraad want die voelen het niet in portemonnee ! De bevolking is de pisang

  • Dit krankzinnige project hou je, spijtig genoeg, toch niet meer tegen.
    Dat wordt typisch zo`n project waarvan men over een jaar of 20 zegt: met de kennis van nu had dit nooit gebouwd mogen gaan worden.

    Ik denk dat men zich beter druk kan gaan maken waar het om de ongebreidelde groei van het aantal inwoners, studenten en bijbehorende wanstaltige nieuwbouwflats in deze stad gaat.

  • ben bang dat deze mensen de commerciële mogelijkheden van dit gebouw onderschatten. (kennelijk is dat het enige bezwaar).
    als de nood aan de man komt zal er ook een commerciëlere invulling voor komen, zie ook het gemak waarmee de oorspronkelijke plannen opzij zijn gezet.

    • Ik zie genoeg mogelijkheden om daar, op die plek, iets te gaan bouwen, wat commercieel zeer aantrekkelijk had kunnen gaan worden en wat datgene uit zou stralen wat het overgrote merendeel van de Groningers graag achter de Oostwand gebouwd had zien gaan worden, maar dan praat je wel over bebouwing waarvan vantevoren vaststaat voor wie of wat je dit gaat bouwen en waarvan je weet dat dit rendabel is te verhuren en/of te verkopen.

      Het gaat met dit Forum dezelfde zijde uit als met vliegveld Eelde. Dit vliegveld kent nu een langere landingsbaan, maar geen vliegtuigen welke deze verlengde baan gebruiken, gelijk het Forum, veel ruimte en geen gebruikers, maar wel met hetzelfde resultaat: tot in lengte van dagen structurele miljoenentekorten.

      Dat is de grote fout welke dit stadsbestuur heeft gemaakt en wat men naderhand niet heeft willen erkennen, mede een reden waardoor het draagvlak onder de inwoners van deze stad voor dit gebouw met het bijbehorende (voorlopige) prijskaartje zo langzamerhand volledig is verdwenen.

  • Middenweg ben het met je eens Forum stoppen en studenten flats voor dat geld bouwen daar is Groningen beter mee gediend en indien studie klaar dan er verplicht uit.
    Laat men in Bergen in Noorwegen gaan kijken dat heeft een heel goed voorbeeld !

    • Denken en/of dromen is wat voorstanders doen. Waarnemen en concluderen is wat de tegenstanders doen.

      • Ik denk dat zowel de voor- als tegenstanders aan wensdenken doen. De waarheid zal ongetwijfeld ergens in het midden liggen.

      • En ik denk dat het niets uit maakt wat een individu er nog van vindt. Het besluit is gevallen.
        Ik hoop dat het Forum een heel groot succes zal blijken te zijn !

    • Ach Groningen is inmiddels al goed voorbereid met de nieuwe burgermeester, die hefft een naam hoog te houden met iets met musea en budget.

  • Jack,
    Natuurlijk wordt het een groot succes en wel als onderkomen voor de dak-en thuislozen. Ook de voedselbank en een rommelmarkt zullen er onderdak vinden. Meer dan een miljoen bezoekers gegarandeerd.

      • MarcS,
        Bedankt voor de tip.Ik ben bij Jack geweest, maar hij wil mijn geld niet hebben. Integendeel. Ik heb geld van hem gekregen om mij te steunen in mijn strijd tegen
        HET MONSTRUM.

  • Het is vreselijk als rasechte Groninger het forum door de strot gedrukt te moeten krijgen. De stad groningen dat daarentegen bestuurd wordt door mansen die hier niet vandaan komen ! Geld dat nooit de bestemming van het Forum had mogen krijgen. Derhalve misbruik van gelden voor hun eigen prestige. Compenstatiegeld vanuit het afblazen van de zuiderzeelijn dat moest worden besteed aan het stimuleren van de Groningse economie. Genoeg onderbouwing voor jurisprudentie, voor een ieder die straks benadeeld gaat worden in zijn haar of zijn welzijn door de komst van dit forum in plaats te besteden om werkelijk de Groningse economie te stimuleren ! De politiek snijdt zich dus straks lelijk in zijn vingers !

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

4 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

6 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

7 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

8 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

10 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

10 uur geleden