Er is volgend jaar 310 duizend euro subsidie beschikbaar voor de organisatie die de activiteiten van het failliete poppodium Simplon aan het Boterdiep gaat voortzetten. Dat zei wethouder Dig Istha woensdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering.
Alle partijen in de raad willen dat Simplon een doorstart maakt. De meeste fracties zien graag dat Simplon met VERA gaat samenwerken. De PvdA ging nog een stap verder en wil meerdere partners betrekken bij Simplon. Zowel de raad als wethouder Istha willen dat Groningen de status als tweede popstad van Nederland behoud. En daarin is Simplon volgens de gemeente belangrijk.
Istha zei dat het in eerste instantie bij de curator ligt wie er dingen in Simplon gaat organiseren. Er hebben zich al enkele partijen gemeld. Maar Istha liet wel weten dat de gemeente een dikke vinger in de pap heeft. De gemeente is eigenaar van het pand en wil een voortzetting van de huidige activiteiten.
Er waren kritische vragen over hoe het zo ver kon komen met Simplon. Simplon stond lang onder toezicht van de gemeente, maar dat beleid werd versoepeld. Volgens Istha waren er wel signalen dat het niet goed ging, maar was de administratie van Simplon dusdanig ondoorzichtig dat de omvang van de problemen onlangs pas aan het licht kwam.
De politie is opzoek naar vier personen die mogelijk betrokken zijn bij een incident in…
Straatboer Steven heeft afgelopen vrijdag bloembollen langsgebracht bij twintig Groningse huurders die afgelopen jaar hun…
De komende dagen schommelt de temperatuur tussen 6 en 8 graden. Het wordt voornamelijk een…
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mensen aangehouden na een…
Donar heeft zondagmiddag in Zwolle goede zaken gedaan door het hoger geklasseerde Landstede Hammers te…
Zondagmiddag zijn een auto en scooter op elkaar gebotst op de kruising Oostersingel/W.A. Scholtenstraat in…
Bekijk reacties
Als er wel signalen waren EN de administratie was ondoorzichting, dan heeft het bestuur (ook) steken laten vallen. Die had namelijk uiteindelijk de verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen van Simplon. Ik dacht niet dat Hubert Nauta "statutair bestuurder" was, maar "gewoon" directeur. En natuurlijk heeft de gemeente: die was daar blijkbaar ook van de signalen op de hoogte. Maar goed: misschien komt het iedereen wel goed uit, dit faillisement: weg schuld, weg directeur, weg personeel ..
Simplon viel onder OCSW en dat is zo'n beetje de sinterklaasclub van de gemeente.
Dag Isthi blijft strooien. Zal wel de tijd van het jaar zijn, of is het zijn wens om een proeve van bekwaamheid af te leggen om t.z.t. ergens als Sinterklaas te worden binnengehaald ?
groningen is z'n springplank. effe wat bestuurlijke ervaring opdoen..
Dat is ook echt nodig voor iemand die volgend jaar al van zijn AOW mag gaan genieten.
Klaas: De directeur heeft natuurlijk wel taken en moet hiervoor verantwoording afleggen aan het bestuur. Als het bestuur onjuiste informatie krijgt dan heeft de directeur zijn werk niet goed gedaan. 1 van de redenen voor het ontslag. Direct handelen en verantwoordelijkheid nemen is dan goed werk vanuit het bestuur lijkt me. Bij mijn weten opereert dit bestuur juist en was het faillissement onontkoombaar. Administratie onduidelijk kan ook te maken hebben met hoe het intern wordt georganiseerd, op de werkvloer. Het bestuur ziet vaak de eindcijfers en niet het boekhoudprogramma en kasboek, specificaties. Dit is een directietaak. Ik zit zelf ook in een bestuur die op afstand opereert en afhankelijk is van aanlevering vanuit de werkvloer en begrijp hoe dit soort zaken kunnen ontstaan.
Ook ik snap wel hoe dit soort zaken ontstaan; ben jarenlang op diverse plekken penningmeester geweest. Wat ik aankaart is dat de directeur weliswaar taken heeft op financieel gebied, maar dat dit het bestuur niet ontslaat van juridische verantwoordelijkheid. Daarom doet een bestuur -en dus ook jij- er goed aan periodieke controles in te bouwen, zodat zij die verantwoordelijkheid ook kan waarmaken. Een penningmeester kan dat niet afschuiven op een directeur of de werkvloer.
Zoals ik al langer roep: DAG ISTHI.
Ligt voor een groot deel aan de programmering.
In de tijd dat ik Simplon frequenteerde waren het altijd zgn. alternatieve,intelligente, trendsettende bandjes, maar meestens niet heus.
Eigen broek ophouden of dichtgooien.
Als je naar alternatieve bandjes wil ga je toch gewoon naar de Vera? Ik denk dat met concepten als Machtig, Hartslag, Dub en Dwars etc. een soort vraag naar electronische muziek in de Simplon wordt voldaan, die elder alleen in de Subsonic te vinden is. Sowieso moeten minder stoffige mensen uitspraken doen over het belang van dergelijke podia voor de jeugd, mensen hebben geen idee wat leeft.