Categorieën: Nieuws

Robert Prummel wordt lijsttrekker van de Stadspartij

Robert Prummel is door het bestuur van de Stadspartij aangewezen als lijsttrekker van de Stadspartij voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar.

Hij krijgt van het bestuur de opdracht mee om de partij nog verder te laten groeien. Jan Oosterhaven (regionaal econoom) zal fungeren als lijstduwer van de Stadspartij.

De overige kandidaten worden later aangewezen door de partij. Op 10 december stellen de leden van de Stadspartij de definitieve kieslijst vast.

Betsie Meijer

Bekijk reacties

      • Dat ik Marc zo langzamerhand als een Lone Wolf beschouw, iemand welke leeft, schrijft en post enkel en alleen door theoretische kennis te hebben (verzameld) daar dit soort, lieden, gelet op zijn postings, de realiteit van het dagelijkse leven vrijwel volledig ontberen.

  • De naam Mohammed, betekend letterlijk: de geprezene, gelet op de postings van Marc de laatste anderhalf jaar, krijg ik vaak het idee dat hij zichzelf ver boven elk en iedereen verheven voelt. Gelet op de recentelijke discussie over de te bouwen moskee in Paddepoel, vond ik dit wel een toepasselijke naam.

  • En Marc, jij bent degene welke telkens opnieuw op de man/vrouw speelt als een posting en/of antwoord van iemand anders je niet aanstaat. Misschien dat dit je hiermee nu dan duidelijk wordt en jij je gedrag/onbeschoftheid jegens derden op dit forum eens aan gaat passen.

    • het is mijn schuld uiteraard meneer de verongelijkte. Ik spreek mensen aan op hun reacties en niet op hun persoon. Dat doe jij wel. irl moet je dat niet wagen.

    • @middenweg e.a.
      Als relatieve buitenstaander van alle discussies in het oogforum moet ik toch constateren dat vooral anderen veel op de man spelen en dat Marc vrij zakelijk is.
      Een forum hoeft natuurlijk niet aan alle spelregels van een goede discussie te voldoen, maar het valt mij op dat, wellicht uit machteloosheid of frustratie, er nogal wat beweringen worden gedaan zonder enige feitelijke grondslag. Dat komt het niveau niet ten goede. Je ziet dat in de Groninger politiek vaak terug bij de Stadspartij. Veel geroep, beperkte onderbouwingen, opblazen van details en niets bereiken. Dat soort protestpartijen doen het vaak goed, ze appelleren aan de gevoelens van een grote groep mensen die zich hebben afgekeerd van de politiek. Wanneer dit soort groeperingen verantwoordelijk moeten dragen dan blijkt besturen niet mee te vallen en moeten compromissen gesloten worden. Gevolg is dat de achterban gefrustreerd raakt en zich afkeert van zo''n partij en op zoek gaat naar een alternatieve populistische beweging.

      • Best Jack,

        Er zijn in de afgelopen anderhalf jaar zeker een stuk of 6 personen geweest welke door meneer Marc persoonlijk zijn aangevallen en/of geschoffeerd, laatstelijk betrof dit Henk Muntinga.

        Ongefundeerd geroeptoeter is aan mij niet besteed. Waar het om populistische bewegingen en haar volgers gaat, heb je gelijk, dit soort partijen spreekt in de regel datgene hardop uit wat 90% van alle kiezers regelmatig denkt, maar uit politieke correctheid niet durft uit te spreken.

      • Jack.

        Is niet een beetje te makkelijk om nieuwkomers binnen de lokale politiek speeltuinen weg te zetten als populistisch?

        Welke definitie van populisme hanteer je? En is de betekenis van populisme niet aan inflatie onderhevig?

        Zo ver ik de Stadspartij kan inschatten, gaat het om een stel betrokken burgers die de schaal van ons Grote Loug (Groningse benaming voor de stad, en wat groot dorp betekent) anders inschatten dan ambitieuze en grotendeels kort in Groningen wonende typen, die Groningen in de vaart der volkeren willen opstuwen.
        En dit onder leiding van de gevelgek Robert Prummel. Waarbij gevelgek staat voor iemand die van mooie, karateristieke en historische bebouwing houdt.
        Hoe kwalijk is zo'n partij nou helemaal? Afgezet tegen bijvoorbeeld de door bouwwereld gecorumpeerde lokale PvdA (waarbij cafe De Wolthoorn als scharnier functioneert) en D'66? Laatste partij zit stevig onder de duim bij de voormalig directeur van een bouwadviesbureau; bij Ton Schroor.

        Wie niet gelooft dat Nederland (ondanks de bouwmaffia) veel meer op Griekenland en Zuid-Italie lijkt dan we zouden willen, zou zich eens moeten verdiepen in hoe Ad Bos gestraft is voor zijn nobele klokkenluiderswerk. En hoe kan het dat Annenmarie Jorritsma nog burgermeester in Nederland kan zijn? Echt onbegrijpelijk!
        En hoe kan het dat Jorritsma Bouw een klus heeft gekregen bij de nieuwe entree van de Euroborg? Nederland een bananenland?

        Veel op de VS aan te merken, maar corrupte bestuurders en ondernemers worden daar nog weleens levenslang opgesloten (Enron, Madoff)

        Met vriendelijke groet

      • Op het soort beschuldiging wat VSH uit heeft Middenweg dan weer niets te zeggen. Eigen mening eerst mijnheer de hypocriet. En Vsh weet je wat smaad betekent?

        De wetgever heeft voor smaad een maximumstraf van zes maanden gevangenisstraf of een geldboete van de derde categorie (7.800 euro) gesteld. Voor smaadschrift is de straf hoger: daar staat een maximumstraf van één jaar gevangenisstraf op. Smaad of smaadschrift tegenover overledenen levert een maximumstraf van drie maanden gevangenisstraf op.

        Ben maar blij met de coulante rechters in dit land.

      • Nog even op Wikipedia gekeken. De stadspartij voldoet aardig aan de criteria voor een populistische partij. Op één punt maak ik wel een fout. Volgens Wikipedia hebben populistische bewegingen vaak een charismatische leider. Dat verwijt kunnen we de Stadspartij niet maken.

        Op je overige opmerkingen kan ik niet ingaan, die zijn niet onderbouwd.

  • Jan Oosterhaven in de politiek? Verbaasd me niks, dat stelletje vage geografen menen dat de wereld om hun .... draait. En beïnvloeding vanaf de zijlijn is blijkbaar niet meer voldoende.

  • @Middenweg @Marc

    Die Marc heeft mij dus het plezier ontnomen op dit forum, door recht op de man spelen.

    Uiteindelijk is ook gebleken, dat die Marc van elders komt. Is dus ook de reden van zijn controversiele standpunten, waar ik als Groninger dus ook niets mee kan.

    • Nu blijkt dat Marc daar, gelet op zijn laatste reactie naar mij toe, dat zelf niet eens door heeft/lijkt door te willen hebben, lijkt het mij dat het ook geen zin heeft om op zijn laatste posting een inhoudelijk reactie te gaan geven.

  • Ik haal geen beschuldigingen uit Vorschlaghammer zijn posting. De Stadspartij is toch ook een beweging van betrokken stad Groningers, welke hun stad zagen en zien verpauperen, verloederen en verkwanseld zien worden, iets wat ik, net als vele, vele andere inwoners van deze stad ook zie gebeuren, maar wat spijtig genoeg, nog altijd niet wordt gestopt. De Stadspartij heeft onvoldoende tot geen gekwalificeerde raadsleden en/of bestuurders, anders had deze partij een veel groter draagvlak gekend dan nu het geval is.

    Maar dat maakt mij nog geen aanhanger van de Stadspartij.

    En waar het om de bananenrepubliek BV Nederland gaat, incluis de stad Groningen, kan ik mij ook wel vinden in de woorden en de visie van Vsh.

    In real live zwijgen spijtig genoeg veel mensen daar zij bang zijn om verantwoording af te moeten leggen voor gedane uitspraken.

    • Wat een grote onzin. De economische crisis zorgt natuurlijk voor een hoop ellende, maar hier in Groningen gaat het erg goed.
      Sla de lijstjes van de afgelopen jaren er maar op na: diverse keren Beste Binnenstad van Nederland, beste fietsstad, Groenste stad en in EU-onderzoek blijkt dat stadjers hier met heel veel plezier wonen en op alle aspecten de stad hoog beoordelen.
      Alle onzin over bouwmaffia en bananenrepubliek kan ik zonder enige onderbouwing niet serieus nemen.

      • Hier in Groningen gaat het ook ontzettend goed Jack, sterker nog zo goed, dat het gemiddelde inkomen van de inwoners woonachtig in de gemeente Groningen qua inkomen op plaats 415 zijn geindigd en hiermee tot de armsten van Nederland behoren. (Bron CBS) En natuurlijk is het een prestatie van wereldformaat dat Groningen de beste binnenstad van Nederland heeft, evenzo waar het om de beste fietsstad gaat, of zo je wilt, de Groenste stad mag heten, daar scoor je mee, daar verdien je pas knaken mee, is het niet? Daarmee haal je de economie in Groningen uit het slop. Mag je best trots op zijn Jack.

        Ach en over de bouwmaffia, de bouwfraude affaire heeft hier totaal geen verandering in gebracht en dat zal ook niet snel gaan gebeuren, daar zijn de belangen van de
        "deelnemers" veel te groot voor.

        En banananrepubliek/gemeente Groningen. Waarom is de vertrokken wethouder Karin Dekker tot op de dag van vandaag nog niet ter verantwoording geroepen om uitleg te geven over de onder haar bewind ontstane miljoenentekorten? Evenzo waar dit om het Groninger museum gaat, welke onder eindverantwoording van Dhr.Schroor, toen wethouder cultuur, grote onverantwoorde uitgaven bleken te hebben gedaan, waardoor er ongedekte miljoenentekorten bleken te zijn ontstaan, welke bijna het failliet van dit museum hebben betekend.

        Hoe kan het dat diezelfde Schroor in deze kwestie vrijuit gaat en nu naderhand notabene wethouder economische zaken is geworden?

Recente berichten

Nog één weekendje een beetje nazomeren, daarna bordjes verhangen naar herfst

Wie nog geen afscheid wil nemen van de zomer, zal dit weekend moeten gebruiken om…

8 uur geleden

Stadjer (18) opgepakt voor mislukte overval op juwelier in Meppel

Eén van de twee tieners die vrijdagochtend probeerden een juwelier aan de Hoofdstraat in Meppel…

10 uur geleden

Vredesmanifestatie op Grote Markt tijdens Internationale Dag van de Vrede: “Het begint op de basisschool”

Op de Grote Markt vindt komende zaterdagmiddag een vredesmanifestatie plaats. Het doel is om zoveel…

11 uur geleden

Bomvol programma Nationale Sportweek afgetrapt in Vinkhuizen

De NOC*NSF Nationale Sportweek in Groningen is vrijdag 20 september feestelijk geopend bij basisschool De…

12 uur geleden

Ruim honderd wietplanten geruimd uit appartement in Selwerd

In een appartement aan de Vlierstraat in Selwerd is vrijdagochtend een wietkwekerij gevonden en leeggehaald…

14 uur geleden

Gemeente mag grillroom aan Peperstraat sluiten, nieuwe eigenaar vangt bot bij rechtbank

De gemeente mag Grillroom Caïro aan de Peperstraat sluiten, oordeelt de rechtbank in Groningen. De…

14 uur geleden