Wethouder Dig Istha wil de helft van de bijstandsgerechtigden uitnodigen voor een gesprek. In totaal zijn er in Groningen ruim 10.000 mensen met zo’n uitkering.
Meer dan de helft van mensen met een bijstandsuitkering doet al aan vrijwilligerswerk. Van de andere helft weet de Sociale dienst weinig. Omdat het college wil dat meer mensen aan de slag gaan wil het stadsbestuur hun mogelijkheden in kaart brengen. Daarom nodigt de Sociale Dienst die mensen uit voor een gesprek.
Vorige week nog liet staatssecretaris Jetta Klijnsma weten bijstandsgerechtigden te willen verplichten vrijwilligerswerk te doen. Het Stadsbestuur voelt hier weinig voor.
Het winterdekbed kun je deze week goed gebruiken. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kunnen de temperaturen…
Restaurant Noor Groningen in Hoogkerk is dit jaar gestegen naar plek 32 van Lekker500, de…
Een 28-jarige man uit Groningen is veroordeeld tot 120 uur taakstraf en twee maanden voorwaardelijke…
Sinds maandagmiddag is er een medische drone van tweeënhalf meter te bewonderen in het UMCG.…
Op een boerenveld in Noordlaren vond afgelopen zaterdag de eerste editie van de ‘Spooky Nights…
Bij knooppunt Euvelgunne vinden dinsdag-, woensdag- en donderdagnacht afsluitingen plaats voor verkeer vanaf de zuidelijke…
Bekijk reacties
hij kan toch de facebookpagina's van die mensen afstruinen en alle bestanden koppelen waarin ze voorkomen? of gebeurt dat al? en als ze geen computer hebben krijgen ze die volgend jaar gratis (met ingebouwde malware van de gemeente)
Iedereen met een bijstandsuitkering heeft toch een klantmanager? En daarnaast moet je toch via werk.nl je sollicitatie-activiteiten doorgegeven? Op die manier heeft men toch een beeld van iedereen?
Quote: Van de andere helft weet de Sociale Dienst weinig.
Wat doen al die ambtenaren welke daar werken dan de hele dag? Ik heb altijd gedacht dat genoemde ambtenaren altijd al fulltime bezig waren met de aanvragen en controles van diezelfde uitkeringsgerechtigden, wie het zijn, wat hun opleiding is en of deze aan de gestelde verplichtingen voldoen om hun uitkering te behouden, wat hun werkervaring is, of er gerede kans bestaat op een (betaalde) baan en of er ook daadwerkelijk gesolliciteerd wordt.
Armoede blijft armoede Istha. De mensen hebben hier nooit vrijwillig voor gekozen, dit omdat de gevestigde lokale politiek geen ambities had. Zie forum en tram. Bijna een artikel 12 gemeente. Maar als Amsterdammer sta je te ver af van deze problematiek. Groningen heeft een structureel probleem inzake werkgelegenheid, dat dient opgelost te worden. Voor de rest verwijs ik je graag naar de cijfers van het CBS. Die zijn bepaald niet vrolijk.