Wijkraden distantiëren zich van PVV en Stadspartij

De Wijkraden Selwerd en Paddepoel willen zich uitdrukkelijk distantiëren van geluiden en de inhoud van pamfletten, die door politieke partijen aangaande de bouw van de moskee in de wijken worden verspreid. De Wijkraden hebben geen enkele verbinding met de inhoud van deze pamfletten, zo laten zij weten.

De PVV verspreide in de wijken een pamflet tegen de bouw van de nieuwe moskee en Robert Prummel van de Stadspartij schreef dat de Moskee maar ergens anders gebouwd moet worden. De Wijkraden willen belangen van alle inwoners vertegenwoordigen, ongeacht hun achtergrond, politieke voorkeur en religie. De Wijkraden Selwerd en Paddepoel zijn in principe niet tegen de bouw van een nieuwe moskee in het Park Selwerd. Ze vertegenwoordigen alle bewoners en gebruikers van de wijk Selwerd, en daarmee ook de bezoekers en gebruikers van de moskee.

De Wijkraden vinden het echter wel belangrijk dat de overlastproblemen, veroorzaakt door een toename van verkeer en geparkeerde auto’s, en de geluidsoverlast voor en na afloop van de diensten sterk worden verminderd of opgelost. Voordat er een bouwvergunning wordt verleend, zou deze problematiek moeten worden aangepakt, zeggen de wijkraden.