Categorieën: Nieuws

Wijkraden distantiëren zich van PVV en Stadspartij

De Wijkraden Selwerd en Paddepoel willen zich uitdrukkelijk distantiëren van geluiden en de inhoud van pamfletten, die door politieke partijen aangaande de bouw van de moskee in de wijken worden verspreid. De Wijkraden hebben geen enkele verbinding met de inhoud van deze pamfletten, zo laten zij weten.

De PVV verspreide in de wijken een pamflet tegen de bouw van de nieuwe moskee en Robert Prummel van de Stadspartij schreef dat de Moskee maar ergens anders gebouwd moet worden. De Wijkraden willen belangen van alle inwoners vertegenwoordigen, ongeacht hun achtergrond, politieke voorkeur en religie. De Wijkraden Selwerd en Paddepoel zijn in principe niet tegen de bouw van een nieuwe moskee in het Park Selwerd. Ze vertegenwoordigen alle bewoners en gebruikers van de wijk Selwerd, en daarmee ook de bezoekers en gebruikers van de moskee.

De Wijkraden vinden het echter wel belangrijk dat de overlastproblemen, veroorzaakt door een toename van verkeer en geparkeerde auto’s, en de geluidsoverlast voor en na afloop van de diensten sterk worden verminderd of opgelost. Voordat er een bouwvergunning wordt verleend, zou deze problematiek moeten worden aangepakt, zeggen de wijkraden.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • De wijkraden worden bemand door leden uit de raad en dus de gevestigde politieke partijen uit de stad .. Enigszins politiek beladen en niet van de bewoners zelf.

  • In de raadscommissie waarin over de moskee werd gesproken waren alle tien politieke partijen trots op een Raad waar racisme en vreemdelingenhaat geen plaats krijgen. De raad verzet zich eenstemmig tegen een uitzonderingspositie voor de Moslims. Ook voor mijn Stadspartij zijn de bezoekers van de moskee Groningers als alle anderen. Zij hebben dezelfde rechten en plichten en zij zijn ons even lief als alle anderen. Ons motto is niet voor niets "STADSPARTIJ, voor alle Groningers".

    Het debat is de raadscommissie ging uitdrukkelijk ALLEEN over parkeren. Voor een kerk (en dus ook voor een moskee) is een parkeernorm vastgesteld. Voor iedere drie bezoekers moet een parkeerplaats op eigen terrein of op beschikbare openbare parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Dat lukt op de huidige plek van de moskee niet, daar wordt, tot ongenoegen van omwonenden, ook op particulier terrein geparkeerd.

    De Stadspartij wil onderzoeken of het wel zo vanzelfsprekend is dat de moskee op de huidige plaats herbouwt wordt. Wanneer dat gebeurt moet er goed naar uitbreiding van de parkeergelegenheid worden gekeken. We hebben daarvoor ook een mogelijk alternatief genoemd.

    Op mijn weblog http://www.robertprummel.nl/ staat over de moskee ook een bijdrage.

    Werkelijk, het moet me van het hart; in één adem genoemd worden met de PVV doet me pijn. De Stadspartij en de PVV hebben niets gemeen.

    Robert Prummel
    Fractievoorzitter van de Stadspartij

    • Het wordt wel zaak, dat de rasechte Groningers de taken van de politiek overnemen van politici die hier niet vandaan komen. Anders komt het niet goed met Groningen. Het is hier geen pleziertuin als opleidingsplaats. Hun belang is een ander belang ! Het probleem van Groningen ! De armoede neemt alsmaar toe in Groningen en er worden geen prioriteiten gesteld in het beleid !

      Groet,
      Henk

      • Helemaal niet Pieter, maar wel als het gaat over niet bestaande problemen op de agenda zetten die alleen maar dienen om de partij met beeldvorming een bestaansrecht te geven. Daar heeft niemand wat aan behalve de raads/psleden die doekoe opstrijken. Ik heb het in dit onderwerp (Moskee overigens alleen maar over de PVV) De stadspartij heeft wel degelijk een genuanceerd standpunt (voor de verandering), maar ik zie niet in waarom de Moskee zou moeten verhuizen. Ze mogen verhuizen, als ze dat willen, zo niet dan is de huidige locatie prima geschikt.

  • Dag Marc,

    Ja ! Het zou goed zijn, dan men voor de komende 20 jaar even een pas op de plaats maakt. Want een forum bouwen was misbruik van gelden en voor een ander doel bestemt. Om maar slechts een voorbeeld aan te halen. De lokale politiek moet ook waken, dat de Groninger zich ook niet afkeert ! Als de provincie en de raad in de stad 100 % uit Groningers had bestaan, was het verzet dusdanig hevig geweest, dat de zuiderlijn er oa wel was gekomen. Wij kunnen niet ontsnappen. Iemand die is opgegroeid in bijv de Randstad, kan ook heel makkelijk terugverhuizen en wij blijven continue met de sores zitten ten aanzien van het huidig beleid !

    • Henk Groningen is nog nooit een stad van 100% Groningers geweest. Het is daarom normaal dat er mensen die niet in de stad geboren zijn in de raad en het stadsbestuur zitten. Er zitten ook geboren Groningers in die evengoed achter het gevoerde beleid staan. De Zuiderzeelijn is er niet gekomen omdat Den Haag het niet zag zitten, dan kun je hoog en laag springen, maar als er daar geen meerderheid voor is dan heb je als Noorden weinig in de melk te brokkelen. Gelukkig is er wel een paar Miljard vrijgekomen voor allerlei andere projecten die de regio ten goede komen (en binnenkort meer vanwege aardbevingscompensatie). Wat jij wil is in feite een ommelanderscoup die de stadse fratsen wil uitbannen.

    • Heb het ook al eerder tegen je gezegd Henk, maar ook niet alle 'rasechte' Groningers hebben denkbeelden en ideeën over ONZE stad die in jouw plaatje passen. Ik ben ook een geboren en getogen Groninger met al van kinds af aan een sterke band met de stad. Toch heb ik blijkbaar andere ideeën dan jij, ik ben dan ook van mening dat Groningen zich best op de kaart mag zetten met projecten als het Forum. Mooi juist dat mijn stad zich probeert te onderscheiden van andere (provincie)steden. En het leuke is, het lukt ook nog aardig. Groningen is dan ook niet voor niets na Amsterdam de stad met het meeste culturele aanbod om maar even wat te noemen.

      Kortom, prima dat er verschillende meningen zijn, maar ik begin een beetje zat te worden van uitspraken dat 'echte' Groningers het heel anders aangepakt zouden hebben. Ik denk dat het eerder een verschil in generaties is dan dat het met identiteit te maken heeft.

      • De schaapjes op het droge Laurens ?! Mijn geluiden zijn andere geluiden. Ook gebaseerd op geluiden uit mijn omgeving ! Prioriteit zit niet in een tram en forum. Ziet enorm veel armoede om mij heen. Dit is Groningen van oudsher. En als je dit niet wilt inzien, dan ben je mislukt als Groninger. Waarbij ik me afvraag of je überhaupt een Groninger van oudsher met voorouders bent. Wijn zijn namelijk ook van oudsher voor nabuurschap. Iets, wat niet valt terug te lezen in je klaagzang !

      • Inderdaad Henk. In Groningen geboren zijn is niet genoeg. Je moet ook een certificaat van rasecht Groningerschap van minstens 8 generaties aan zowel vaders als moeders kant overleggen anders heb je niets te vertellen in Groningen en kun je maar beter snel oprotten voor der Muntinga Clan de tent uit flikkert overgoten met een lading Groningse diarree uitgescheten door raszuivere Muntigakoters.

      • Henk, hoe graag we het met z'n allen ook zouden willen; het geld voor onder andere het Forum, maar ook dat van de tram kan niet zomaar aan van alles besteed worden, dit is namelijk een speciaal potje om de economie en bereikbaarheid van de noordelijke provincies te verbeteren. Een economie verbeter je niet door al die miljoenen maar in uitkeringen of voedselbanken te steken, hoe nobel dat ook lijkt. Mensen worden dan namelijk lui, en vinden het wel prima zo. En voor wat betreft die schaapjes op het droge; dat valt wel mee Henk. Ik werk op basis van een nul-uren contract en heb een wisselend inkomen dat altijd ruim onder het gemiddelde loon zit. Ben ik nu zielig en hulpbehoevend genoeg? Waarschijnlijk ben ik wat jonger dan jou met minder levenservaring op de Grunniger klei. Toch voel ik me niet minder dan jij, en ik voel me ook niet minder Gronings. Ik kom uit een Gronings gezin, en ik spreek ook Gronings. Maar misschien dat ik minder recht van spreken heb, omdat ik tot mijn 21e in een dorpje tien kilometer ten noorden van de stad gewoond heb. Sorry Henk, maar je uitspraken slaan als een tang op een varken. Ik ben voorstander van het stimuleren van de lokale economie in plaats van al die miljoenen maar aan opgehouden handjes te geven, dat werkt namelijk averechts.

      • Je geeft het zelf aan Laurens. "een speciaal potje om de economie en bereikbaarheid van de noordelijke provincies te verbeteren" en het spreekt jezelf tegen. Versus de tram en het forum ! Bovendien, trek jij de verkeerde conclusies op mijn voorstellen. Waarin ik nooit een economie heb voorgesteld, waarin je "miljoenen in uitkeringen of voedselbanken steekt" Dat doet namelijk de huidige politiek, door geen prioriteiten te stellen in het beleid, waardoor juist de mensen daarop aangewezen zijn ! Maar goed; stopt met deze discussie, De keuze voor tram en forum, was juist het misbruik van gelden en mocht hiervoor niet worden aangewend .. Daartegen ageer ik juist continue en dus blijven de mensen aangewezen op een uitkering en de voedselbanken en moeten derhalve worden beschermd . Dit is wel mijn credo !

  • Het woord mongool ...komt bij me op..
    Heb ik het niet over het ras..
    Want rassen bestaan niet bij de mensen...
    Wij zij allemaal mensen..de één wat meer dan de ander..de rest is niet dom maar onwetend...
    Deze onwetendheid voortkomend uit hun cultuurgoed doet de mens geen goed..
    Dus pas op de plaats jij...jij.....die denkt meer te zijn dan een ander..
    Mensen met een beperking laat IK altijd in zijn waarde..
    Valt hier op dit medium voor sommige figuren nog veel te leren..
    Ook voor mij..

    • chargeren
      chargeren werkw.Uitspraak: [ʃɑr'ʒerə(n)] Verbuigingen: chargeerde (verl.tijd enkelv.) Verbuigingen: heeft gechargeerd (volt.deelw.) Toon alle vervoegingen 1) (iets) zo overdreven benadrukken dat het niet meer serieus is

Recente berichten

1H: Zeperd voor PKC’83, Oranje Nassau en Velocitas winnen wel

PKC'83 maakte zaterdagmiddag een valse start in de eerste klasse H. Op het eigen sportpark…

1 uur geleden

Veel belangstelling voor Open Energiedag: “Kijkje nemen bij duurzame energieprojecten”

De vierde editie van de Open Energiedag is zaterdag een succes geworden. In de gemeente…

1 uur geleden

Winkeldief die voor ruim 500 euro had buitgemaakt aangehouden na achtervolging

Beveiligers hebben zaterdag aan het einde van de middag samen met agenten een winkeldief aan…

2 uur geleden

Odensehuis opent de deuren: “Heel waardevol dat mensen anoniem rond kunnen kijken”

Het Odensehuis aan de Molukkenstraat ield zaterdag op Wereld Alzheimer Dag een open dag. Algemeen…

4 uur geleden

Gorecht start met zege, Helpman verliest, VVG haalt uit

Het seizoen 2024/25 is ook voor de eerste t/m de vijfde klassers begonnen. Gorecht opende…

4 uur geleden

KidsUnited heeft na ruim twintig jaar eigen clubgebouw: “Dit biedt zoveel mogelijkheden”

Op sportpark De Kring is zaterdag het nieuwe clubgebouw van KidsUnited geopend. Onno Kukler omschrijft…

6 uur geleden