FC Groningen door NEC uit de beker gewipt

FC Groningen is donderdagavond in eigen huis uitgeschakeld voor de KNVB beker. NEC, laatste in de eredivisie, won met 1-0.

Voor de wedstrijd werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden voor Martin Koeman, het clubicoon dat woensdag op 75-jarige leeftijd overleed.

Voor de pauze waren de beste kansen voor FC Groningen, maar Chery en De Leeuw vonden NEC doelman Johnsson op hun weg. NEC was gevaarlijk vanuit hoekschoppen en werd door een blunder achterin bij FC Groningen aan een doelpunt geholpen. Rieks profiteerde in de 44e minuut: 1-0.

Na rust was NEC korte tijd wat sterker, maar daarna nam FC Groningen de regie over. Het resulteerde in twee ballen op de lat van Adorjan en De Leeuw. Ook stopte Johnsson enkele goede kansen van FC Groningen.