Categorieën: Nieuws

Groningen zoekt steun Friesland voor Airport Eelde

De provincie Groningen wil graag dat de provincie Friesland aandeelhouder wordt in Groningen Airport Eelde. Gedeputeerde Mark Boumans voert verkennende gesprekken met het Friese provinciebestuur. Dat meldt het Fries Dagblad.

Volgens Boumans is de luchthaven van belang voor de economie in heel Noord-Nederland. Ondernemers verwachten in 2018 een flinke stroom toeristen als Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa is. Eelde zou dan een belangrijke rol kunnen gaan spelen.

Een extra aandeelhouder in de luchthaven zou kunnen helpen, de voorzieningen op Eelde in de lucht te houden. Er zijn investeringen nodig voor een bedrag van 5 tot 10 miljoen euro. De Noordelijke Rekenkamer meldde in november dat Eelde niet kan overleven zonder overheidssteun.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Opdoeken die handel.

    Leg er een mooi meertje, met een klein maar fijn jachthaventje aan. Heeft de regio veel meer aan.

    Met vriendelijke groet

  • Ik zou heel graag een goede luchthaven in het noorden krijgen. Alleen is de investering die we daar voor moeten doen waarschijnlijk veel te hoog, als het al mogelijk is.

  • Wil je een goede luchthaven krijgen en houden, dan zal het hele noorden moeten helpen en de mogelijkheden benutten. Dus niet enkel geld aandragen, maar vooral ook promoten en gebruiken!
    Om naamsbekendheid te krijgen, moet er in PR worden geïnvesteerd. Het is verbazingwekkend hoe weinig noordelingen de mogelijkheden van ons vliegveld kennen! Maak gebruik van de mogelijkheden die het veld als uitwijkhaven heeft. maar die niet worden benut door de voorzieningen daarvoor te bemensen. Kost geld, maar geeft wel publiciteit buiten de reclamepagina's en dus bekendheid.

  • De politici moeten eens nadenken de landingsbaan is van 1800 naar 2500 m verlengd dat houdt in van kleine passagiers toestellen naar middelgroot. De landingsbaan moet van 2500 verlengd worden naar 3200 meter dan is het geschikt voor de grootste vracht toestellen Boeing 747 en Anytonov en de grote passagiers toestellen 747 en 777 en Airbus A 380 en A 340. Dan wordt Eelde een uitwijkplaats voor Schiphol en zal vracht bedrijven aantrekken.Op Schiphol is El Al Israel die met 10 grote 747 per dag vertrokken om de kosten.Op Schiphol komen vliegtuigen vol met rozen vanuit Israel of vol sperziebonen uit Kenia of potstekplanten uit Costa Rica aan , dan krijgt de veiling en het transport ook een boom en veel meer werk gelegenheid !Investeren in de landingsbaan met 700 m zal veel werk gelegenheid brengen.Op Schiphol werken 125.000 mensen per 24 uur en ook nog eens 125.000 buiten Schiphol voor de luchthaven.Heb er van 1989/2009 continu gewerkt.

  • Heb vele contacten met de luchtvaartmaatschappijen op gedaan. Zwager die zijn hele leven de landingsrechten voor KLM regelde in Africa / Midden en Zuid Amerika waarvan de kids ook 2 bij KLM een als dietiste voor het speciale voedsel op de toestellen en 1 captain op airbus A 330
    De grote toestellen die uit moeten wijken voor Schiphol gaan nu naar Hattrow Londen of Brussel of Dusseldorf om dat er in Nederland geen landings baan van 3200 meter aanwezig is !

  • Dit brengt heel veel werk gelegenheid op vliegveld-transport vracht/catering/hotels-bussen
    Personeel voor handling !- vracht loodsen dus bouw gebouwen
    de 2 plaatsen in Nederland qua werk gelegenheid zijn havens en luchthavens
    Vracht vluchten willen graag uitwijken naar goedkopere luchthavens.Het jammere dat de noordelijke politiek geen kennis heeft betreft luchthavens

Recente berichten

Dinsdag zo’n 20 graden, pas zondag weer meer kans op regen

Goed nieuws voor alle mensen die de herfst liever nog even uitstellen: de aankomende dagen…

50 minuten geleden

Grasbaancoureur Romano Hummel weer uit het ziekenhuis na harde crash

Hoogkerker Romano Hummel is afgelopen zaterdag in het ziekenhuis beland na een harde crash tijdens…

2 uur geleden

Nog anderhalve maand speciaalbier drinken bij De Prael; dan sluit de brouwerij in Groningen

Binnenkort kun je geen Bitterblond, Aan Lager Wal of Rubberen Robbie meer drinken in de…

3 uur geleden

Campus Trail met muziek en dwars door diverse gebouwen

De jaarlijkse Campus Trail is vrijdagmiddag gelopen. Er deden zo'n vijfhonderd mensen aan mee. (meer…)

4 uur geleden

Ondanks toenemend aantal ‘mobiele parkeerders’ worden alle parkeerautomaten in Stad vervangen

De gemeente Groningen is maandag begonnen met een maanden durende operatie om alle parkeerautomaten in…

6 uur geleden

Vrienden en speurhonden naar La Gomera om te zoeken naar vermiste vrouw (49) uit Stad

Een team van zoekhonden gaat op het Canarische eiland La Gomera zoeken naar Diana. De…

6 uur geleden