Categorieën: Nieuws

Kamerleden bezoeken Groningen toch

De Tweede Kamer komt binnenkort toch naar Groningen om met bewoners te praten over de gaswinning en de aardbevingen die daarvan het gevolg zijn. De Kamer heeft dinsdagmiddag unaniem ingestemd met een voorstel van PvdA en ChristenUnie.

Vorige week stemden VVD, D66 en PVV nog tegen een bezoek op locatie, omdat die te duur en te ver weg zou zijn. Daar kwam veel kritiek op vanuit het noorden. De Tweede Kamer neemt zelf de kosten van het bezoek voor haar rekening.

Er wordt gesproken met bewoners en belangenorganisaties, naar aanleiding van het advies van de commissie Meijer. Die vindt dat het rijk een miljard euro moet uittrekken voor hulp aan de regio. Het is nog onduidelijk wanneer het bezoek plaatsvindt.

Nu de kamerleden toch naar Groningen komen, gaat een door GroenLinks en ChristenUnie aangevraagd actualiteitendebat in de Groninger gemeenteraad woensdag niet door. De twee partijen wilden dat ook het Stadsbestuur zou aandringen op hun komst.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Niet naar een gebied willen komen, waar aardbeving met een kracht van zes op de schaal van Richter dreigen(die door de "ondiepte" van de beving en het soort bodem nog eens extra hard aankomt)... maar dan verrast zijn dat steeds meer mensen hun vertrouwen verliezen in de politieke klasse.

    Met vriendelijke groet

  • Tsjongejonge te duur.... wel overal heen vliegen maar niet even netjes hierheen komen omdat het te duur is??? Schandalig dat dat als argument is gebruikt, wees dan eerlijk en geef toe dat het Noorden er voor hun niet toe doet!

  • Het word een gezellig dagje uit voor de dames-heren Kamerleden, betaald door.....de gasopbrengsten. De Nederlandse regering heeft veel te danken aan het Groninger gas, mag er ook eens wat voor terug komen? Blijkbaar niet, ze moesten zich eens diep gaan schamen daar in Den Haag.

Recente berichten

Ook Groningse studenten naar Den Haag voor protest tegen langstudeerboete

Studenten uit verschillende Nederlandse steden, waaronder Groningen, trekken vrijdagmiddag naar Den Haag om te demonstreren…

2 minuten geleden

Dit zijn de winnaars van de Forum Wildlife Fotowedstrijd

De negen winnaars van de Forum Wildlife Fotowedstrijd zijn donderdagmiddag bekendgemaakt. De winnende foto's zijn…

34 minuten geleden

Vrijdag voornamelijk bewolkt met kans op een spatje regen

Vrijdag is er veel bewolking met vanochtend lokaal een spatje regen. In de middag is…

13 uur geleden

Donar stelt zwaar teleur tegen Den Helder Suns

Donar stelde donderdagavond in Den Helder zwaar teleur tegen Den Helder Suns, dat tot nu…

13 uur geleden

Plannen Spoorkwartier komende dinsdag gepresenteerd in Forum

De plannen voor het nieuw aan te leggen Spoorkwartier, aan de zuidkant van het Hoofdstation,…

14 uur geleden

Deel Europaweg dicht vanaf vrijdagavond tot maandagochtend

De Europaweg gaat dit weekend dicht ter hoogte van het viaduct met de ringweg. Dit…

16 uur geleden