Arriva ziet een lichte daling van het aantal geregistreerde incidenten geweld en agressie tegen haar personeel. Toch blijft de vervoerder met politie, gemeenten en opdrachtgevers alert.
Arriva laat weten te investeren in opleidingen, afstemming en samenwerking met partners, zoals provincies, politie en gemeenten. Ook investeert Arriva in materieel bijvoorbeeld: camera’s binnen en buiten het materieel, alarmknoppen in treinen waar de reizigers gebruik van kunnen maken en de service- en alarmzuil op treinstations waar reizigers direct in contact komen via de klantenservice met hulpdiensten. Buschauffeurs, treinmachinisten, Boa’s, toezichthouders en stewards hebben continu contact met de verkeersleiding, die op haar buurt weer in contact staat met de hulpdiensten, zegt Arriva.
Deze week schreef de NS een brief aan de minister waarin zij aandacht vroeg voor het toenemend geweld tegen haar personeel. Met name op de grotere stations vinden meer incidenten plaats. Arriva ziet dus een lichte daling maar geeft geen precieze cijfers.
Een groep medewerkers van het Beatrix Kinderziekenhuia in de stad heeft woensdag al fietsend een…
Na de Fietsersbond uit ook het Platform Gerrit Krolbrug, samen met een aantal bewonersorganisaties, grote…
De Doperse Dis is door de ChristenUnie Groningen uitgeroepen tot Barmhartige Samaritaan van het jaar.…
De gemeenteraad van Groningen heeft met grote meerderheid een motie aangenomen waarin het kabinet wordt…
FC Groningen heeft woensdagavond verloren van AZ in het AFAS stadion in Alkmaar. De Groningers…
Een gratis lading grofvuil wegbrengen met een (elektrische) bakfiets blijft formeel gelijk aan een lading…