Categorieën: Nieuws

Wethouder Istha reikt kerstpakket uit aan Voedselbank

Dig Istha overhandigde maandag een kerstpakket aan de voedselbank. 600 gezinnen per week maken gebruik van de Voedselbank en in de kerstperiode wordt er gevraagd om kerstpakketten in te leveren.

De pakketten worden onder andere aangeboden door medewerkers van de diensten van de gemeente Groningen. De medewerkers kunnen ervoor kiezen om het hele pakket te vullen. Dit kunnen spullen zijn uit hun eigen kerstpakket, maar sommige medewerkers zoeken ook in hun eigen voorraadkast of doen speciaal boodschappen om de doos te vullen

U kunt zelf uw kerstpakket natuurlijk ook doneren aan de Voedselbank.

Femke van Arendonk

Bekijk reacties

  • Nu wethouder Istha geld tekort komt voor het Forum reikt hij slechts een (1) pakket uit. Dat is begrijpelijk.Ook sympathiek is de gedachte dat de acht Groninger ex-wethouders die nu gebruik maken van een wachtgeldregeling daarvan een deel afstaan aan de voedselbank.

    • En Dag Isthi draagt zelf de kosten voor z'n appartement in de stad en de reiskosten tussen Asd en Gn. Dus twee (2) pakketten zat er deze keer niet aan.

    • Nee Joop,je hebt het helemaal verkeerd begrepen.Het was een symbolisch overdracht van 1 van de velen geschonken kerstpakketten.Dus je commentaar is onterecht

  • In 2008 leefden 1 op de 7 kinderen in Groningen in armoede. Het landelijk cijfer betrof 1 op 20. Om aan te geven de broosheid van de economie in Groningen. Deze Istha van de PvdA heeft sinds zijn komst in Groningen allerlei regelingen voor minima afgebouwd. De Groningers nog steviger tegen de muur gedrukt. Dezelfde PvdA dat het voortouw gaf tot maximalisering van de sociale huren en om die reden onbetaalbaar. Dit lijkt op een charmeoffensief van Istha dat totaal haaks staat op deze rechtse PvdA en zijn eigen agenda. De lokale politici moeten opstaan tegen politiek Den Haag. Onze lokale economie heeft geen voorbeeldfunctie met de economie in De Randstad.

  • Politieke partijen moeten zorg maken over rekening van baten en lasten over 2012 die sluit met een nadelig saldo van opbrengsten en kosten van € 27,8 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 72,6 miljoen (berekening). Er wordt dus € 44,8 miljoen verzwegen.

    • Tja Leo verhoef(want daar komt dat bedrag vandaan, dank u Google) Legt simpelweg het eigen vermogen van het begin en het eind van het jaar naast elkaar en het saldo van baten en lasten. Volgens hem moet dat het zelfde zijn. Zo werkt simpel werkt dat niet. Hij wenst zich niet te verdiepen in de onderliggende boeking t.a.v. reserveringen en voorzieningen. Zo kan ik het ook en ik noem mij zelf geen registeraccountant. Deze mijnheer stuurt de gemeente overigens ieder jaar een brief, dus die verdwijnt waarschijnlijk ter kennisgeving in een map voor de usual suspects.

Recente berichten

Dinsdag zo’n 20 graden, pas zondag weer meer kans op regen

Goed nieuws voor alle mensen die de herfst liever nog even uitstellen: de aankomende dagen…

35 minuten geleden

Grasbaancoureur Romano Hummel weer uit het ziekenhuis na harde crash

Hoogkerker Romano Hummel is afgelopen zaterdag in het ziekenhuis beland na een harde crash tijdens…

1 uur geleden

Nog anderhalve maand speciaalbier drinken bij De Prael; dan sluit de brouwerij in Groningen

Binnenkort kun je geen Bitterblond, Aan Lager Wal of Rubberen Robbie meer drinken in de…

3 uur geleden

Campus Trail met muziek en dwars door diverse gebouwen

De jaarlijkse Campus Trail is vrijdagmiddag gelopen. Er deden zo'n vijfhonderd mensen aan mee. (meer…)

4 uur geleden

Ondanks toenemend aantal ‘mobiele parkeerders’ worden alle parkeerautomaten in Stad vervangen

De gemeente Groningen is maandag begonnen met een maanden durende operatie om alle parkeerautomaten in…

6 uur geleden

Vrienden en speurhonden naar La Gomera om te zoeken naar vermiste vrouw (49) uit Stad

Een team van zoekhonden gaat op het Canarische eiland La Gomera zoeken naar Diana. De…

6 uur geleden