Nipt verlies voor Lycurgus in beker

De volleyballers van Abiant Lycurgus hebben woensdagavond de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de nationale beker nipt verloren. In Zwolle tegen Landstede waren de setstanden 15-25, 26-24, 25-18, 23-25 en 16-14.

Lycurgus begon erg sterk aan de wedstrijd en zette daarmee Zwolle op forse achterstand. De eerste set werd dan ook vrij eenvoudig door de Groningers gewonnen. Het goede spel werd in de tweede set doorgezet, maar omdat er teveel aanvalsfouten werden gemaakt ging de set toch naar Zwolle.

Nadat de derde set met ruime cijfers door Lycurgus verloren werd, leek Landstede er met de winst vandoor te gaan. Lycurgus toonde echter veerkracht en wist de vierde set te winnen. In de laatste set kwamen de Groningers op een 11-7 voorsprong. Doordat daarna aanvallend niet goed meer tot scoren kwam, sloop Zwolle nabij en pakte uiteindelijk de winst. Lycurgus kan in de return, volgende week woensdag, via een zege alsnog de halve finale halen.