Categorieën: Nieuws

Plannen voor het Forum verder uitgewerkt

Dirk Nijdam, interim-directeur van het Groninger Forum presenteerde aan de raad van Groningen woensdagmiddag meer uitgewerkte plannen voor het Groninger Forum.

Per verdieping zijn filmzalen, horeca, expositieruimtes voor wisselende exposities, openbare werkplekken, diverse werkpleinen voor jongeren, het stripmuseum,de bibliotheek, Marketing Groningen en een winkel nu ingevuld. Van zo’n 10% van het gebouw is de bestemming nog niet bekend.

De totale begroting is 14 miljoen euro per jaar. De instellingen die nu samen het Forum vormen ontvangen op dit moment 7 miljoen euro per jaar. Nijdam wil proberen meer geld te verdienen met het gebouw zelf.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • 90% ingevuld met nog 3 jaar te gaan tot de opening. En sommige lui maar zeuren dat er voor leegstand wordt gebouwd. Er komt een loungebioscoop in. Hoe vet is dat mensen? Hoe vet is dat!

  • Science fiction? De Jonge Onderzoekers krijgt nu dus ook een plek in het Huis van Niets. Ik heb zelden iemand in zo`n korte tijd zoveel horen spreken en niets horen zeggen als meneer Nijdam vandaag voor de camera.

    Ook nu weer werd er met geen woord gerept over hoeveel aan inkomsten dit plan nu gaat genereren, het ging ook nu weer enkel over de te verplaatsen instellingen welke er nu in dit gebouw gaan komen.

    Ik hoor trouwens ook niemand meer over de dringende noodzaak van verhuizing van de openbare bibliotheek uit de Boteringestraat, omdat de RUG deze ruimte dringend nodig zou zijn.

    Kom nu eens met een origineel, geld genererende invulling meneer Nijdam, U als (tijdelijk) directeur zou toch ver boven deze beschamende voorstelling van zaken moeten staan.

    • Kijk eens naar het hoofd van die Nijdam, en luister naar de manier waarop die kerel praat. Het wordt duidelijk dat je met de omhoog gevallen grauwe middelmaat te maken hebt.

      De na de ontwikkeling van bouwplannen/sloopplannen gezochte redenen voor de Erectie van Smink (als idee geboren in Smink kleine rancuneuze geest)zijn louter verplaatsingen van bestaande instellingen.

      Geen enkele reden om te verwachten dat deze instellingen meer bezoekers gaan trekken. Het vernietigen van het historische karakter van ons centrumpje, én de loze synerigie-belofte hoef gaan echt niet voor zorgen dat mensen van buiten de regio naar Groningen komen, en daarmee de regionale economie gaan versterken.
      Ziet u het al voor zich? Dat men in Noord-Duitsland in de auto stapt om naar Groningen te gaan terwijl ze door WOII zelf al genoeg verdwenen historische centra hebben? Om hier tussen aanstellerige hipsters (wel nog steeds met baardjes!)in een ligth versie van een sexbioscoop naar films te komen kijken?
      Zie je een Noord-Duitse familie al in de auto stappen vanwege een cursus bij de jonge onderzoekers? Dit ondanks dat de universtiteit van Bremen zelf een techniekmuseum heeft, waar de NEMO in Amsterdam niet aan kan tippen.

      Het Monstrum wordt een fiasco. En deze gedachte heeft meerdere vaders dan alleen een mijn hartstochtelijk wens dat het een fiasco wordt. Ik hoop vurig enge mannetjes als Willem Smink en Jurjen van der Meer nog een jaartje of twintig leven; zien ze hoe het Monstrum en het weerzinwekkende nieuwe Vindicatpand, over enkele decennia, en onder stadsbreed gejuich, de dreunen van de slopershamer moet incasseren.
      De gedachte dat de plek waarop het Monstrum komt, snel weer geëgaliseerd wordt, is gebaseerd op de inzichten mbt het belang van schoonheid en historie in een binnenstad, de geringe schaal en maat van ons stadje, en geringe welvaart in de stad en regio, en het fysieke element in Monstrum-plan.

      Totdat de Windmachine door machtige, en door een metalen massa uitgedeelde klappen, plat gaat, zet ik alleen in uiterste noot nog stappen in de verwoeste binnenstad.
      Onlangs is aan het Zuiderdiep tussen spuuglelijke blokken van ROEZ-nieuwbouw en Vindicat een mooi oud pandje platsgeslagen.
      Kun je als inwoner van het zuiden van de stad, je nieuwe rijbewijs in Hoogkerk gaan ophalen?

      Met vriendelijke groet

  • En al die dingen die er im moeten komen hebben we nu nog niet. Allemachtig wat een verspilling! En dat in deze tijd..ongelofelijk.

  • Ach, de gemeentelijke belastingen dekken de kosten en daarom kan een ieder gratis genieten van deze onzin.

  • Het Forum haalt zijn inkomsten straks voor vijftig procent (7 miljoen euro > betalen u en ik dus) uit subsidies. De andere helft moet komen uit onder meer horecazaken, het Stripmuseum en een Forumwinkel. Je hoeft geen hogere wiskunde gestudeerd te hebben om in te zien dat dat hem dus niet gaat worden. Het Forum zal jaarlijks met een exploitatietekort kampen van enkele miljoenen (dit gat in de begroting betalen u en ik dan ook weer). Welke politieke partij durft met deze waanzin te stoppen? Welke politieke partij maakt op 19 maart het verschil? STOP DE BOUW VAN DIT GELDVERSLINDENDE GEDROCHT!

  • RTV Noord meldt inmiddels dat de RUG geen belang meer heeft bij het pand van de bibliotheek. Het is te duur.

    Ombouwen dat forum tot commercieel winkelcentrum en de instellingen lekker laten waar ze nu zijn.

    Dit project voegt niets toe en gaat veel, heel veel geld kosten op deze manier.

  • Chris je hebt gelijk, daarbij de UB klaagt over ruimtegebrek. Waarom gaat de UB niet naar Zernike, staat heel veel leeg en het staat bij de doelgroep, en de Centrale Bibliotheek kan uitbreiden wat het wil, opgelost.

  • Er zijn vast wel mensen hier die de site van De Speld kennen. Zo niet, even kijken en vergelijken met dit artikel. Ik heb smakelijk moeten lachen in ieder geval, het artikel zou zo op die site gezet kunnen worden.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

3 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

5 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

6 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

7 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

8 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

9 uur geleden