Categorieën: Nieuws

PvdA stad wil doorstart Aldel Delfzijl

De PvdA in de stad wil dat het aluminiumbedrijf Aldel in Delfzijl een doorstart krijgt. Het faillissement wordt door de PvdA gezien als een grote klap voor de werkgelegenheid  in de regio.

“Banenverlies in de regio is ook een probleem voor de stad. Alleen door solidariteit en samenwerking kunnen we het tij keren”, aldus PvdA wethouder Roelant van der Schaaf die vindt dat het Kabinet moet ingrijpen.

Door het faillissement van Aldel verliezen enkele honderden mensen hun baan. Niet alleen bij Aldel zelf, maar ook bij diverse toeleveringsbedrijven.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Ik rijk jullie 350 miljoen besparing aan waarmede de kabel aangelegd kan worden en ook de verliezen aan stroomkosten gedekt kunnen worden.

  • Verkiezingsretoriek ! PvdA in Groningen is nooit preventief geweest mbt werkgelegenheid in Groningen voor zijn inwoners. De armoede neemt toe! De sociale huren zijn asociaal hoog ! De politici roepen maar weer wat en steken ondertussen de middelvinger naar het volk. 'werk zoeken' als je eigen probleem roepen ze. Politici zijn slechts bezig met hun eigen carrière over de rug van zijn inwoners .. en omarmen de alsmaar slechter wordende sociale voorzieningen .. hé Roeland wat kan jouw het deren !

  • Dit bedrijf kan een doorstart maken als het net zoals Duitse bedrijven een fikse korting krijgt op de netwerkkosten. Daar hoef je geen stroomkabel voor aan te leggen. Dat is te zot voor woorden. In Duitsland betalen grootverbruikers maar een fractie van de netwerkkosten. De politiek moet knopen doorhakken en niet sappelen.

    • Marc eindelijk een zinnig woord , De regering verhoogt onze kosten en wil het heiligste land zijn , Bij 800 mensen werkloos heb je al een schade van 28,9 miljoen per jaar en het is maar een regel ! Electra gelijk aan Duitsland stellen.Maar de ramp is nog veel groter voor de hele omgeving !De Haagse politiek maakt alles stuk en haalt onze energie uit de grond met alle gevolgen van dien.Een huis verkopen is hier onmogelijk alleen voor 50 % of banken die stromannen gebruiken en 25 % v.d.prijs

  • Lekker dat Monstrum voor je bouwvriendjes er door rammen, en dan wat lippendienst bewijzen aan die arme mensen die in Delfzijl hun baan verliezen.

    Wat een gore bende die lokale PvdA onder leiding van Roeland van der Schaaf.

    Met vriendelijke groet

  • Ik loop met het idee rond dat de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij, de NOM, misschien een bijdrage kan leveren aan de doorstart van Aldel. Met steun van de noordelijke provincies.

    Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Regionale_ontwikkelingsmaatschappij

    Als Aldel moet sluiten vanwege de hoge energietarieven, dan is er iets heel geks aan de hand. In de provincie Groningen wordt enorm veel aardgas gewonnen. Feitelijk is onze provincie een wingewest of een gaskolonie voor de rest van het land.

    Waarom durft minister Kamp de strijd met “Brussel” niet aan? Waarom is het aardgas in Duitsland veel goedkoper? Evenals de benzineprijzen.

    Nederland prijst zich uit de markt! En uitgerekend de provincie Groningen moet hiervan het grote slachtoffer zijn?

    Actieleider Fré Meis riep in het verleden op om de gaskraan dicht te draaien. Voor de rest van Nederland. Oude tijden herleven…

  • Ik heb het al eerder geroepen, verander de A van arbeid in de E van Elite. De arbeider kan men toch niets schelen, en dan schaamteloos de nationale zingen, bah. Aldel is het zoveelste mooie maak-industriebedrijf wat het loodje legt, DAF, Fokker, RSV, enzovoort. Het intresseerd de politiek helemaal niets.

  • Met of zonder doorstart: Aldel is uiteindelijk ten dode opgeschreven.
    Ook niet zo erg, het is een energieslurpend en heel milieubelastend bedrijf.
    Beter is het om in te zetten om een ander soort bedrijvigheid in de regio, veel meer gericht op duurzaamheid. Laten we ons daarvoor inzetten en niet een dode patiënt proberen te reanimeren.
    Dit neemt natuurlijk niet weg dat ik het voor de werknemers van Aldel heel erg vind en ze veel sterkte wens.

    • Is dit een grap? Of denk je werkelijk dat de wereld de komende vijftig jaar van staal op iets duurzaams kan en gaat overstappen.

      Met vriendelijke groet

      • Aldel produceerde geen staal maar aluminium.
        Wereldwijd is er een behoorlijke overproductie van aluminium.
        Voor de verschillende toepassingen van aluminium zijn veel alternatieven beschikbaar.

  • De belangrijke Industrie zoals Adel moet je als regering gelijkwaardig behandelen als in de andere landen.Vervangende Werkgelegenheid is er voor deze 800 mensen echt niet.Het zou net zo zijn als je in Duitsland de auto industrie zou stop zetten dan is het ook een ramp.Onze industrie verdwijnt en de PVDA maakt natuurlijk handig gebruik ervan.Ik heb tegen die zelfde PVDA in de Staten gezegd denk aan de werk gelegenheid betreft N33 het werd steeds genegeerd.En nu maar zeggen je hebt toch gelijk.De politiek loopt altijd erachter aan .Te LAAT

Recente berichten

Dinsdag zo’n 20 graden, pas zondag weer meer kans op regen

Goed nieuws voor alle mensen die de herfst liever nog even uitstellen: de aankomende dagen…

28 minuten geleden

Grasbaancoureur Romano Hummel weer uit het ziekenhuis na harde crash

Hoogkerker Romano Hummel is afgelopen zaterdag in het ziekenhuis beland na een harde crash tijdens…

1 uur geleden

Nog anderhalve maand speciaalbier drinken bij De Prael; dan sluit de brouwerij in Groningen

Binnenkort kun je geen Bitterblond, Aan Lager Wal of Rubberen Robbie meer drinken in de…

3 uur geleden

Campus Trail met muziek en dwars door diverse gebouwen

De jaarlijkse Campus Trail is vrijdagmiddag gelopen. Er deden zo'n vijfhonderd mensen aan mee. (meer…)

4 uur geleden

Ondanks toenemend aantal ‘mobiele parkeerders’ worden alle parkeerautomaten in Stad vervangen

De gemeente Groningen is maandag begonnen met een maanden durende operatie om alle parkeerautomaten in…

6 uur geleden

Vrienden en speurhonden naar La Gomera om te zoeken naar vermiste vrouw (49) uit Stad

Een team van zoekhonden gaat op het Canarische eiland La Gomera zoeken naar Diana. De…

6 uur geleden