Categorieën: Nieuws

PvdD: “Hondenbelasting volstrekt gedateerd”

Wegen de baten van de hondenbelasting wel op tegen de kosten. Dat is de vraag die de fractie van de Partij voor de Dieren in de gemeenteraad bij het College heeft neergelegd.

De partij zet haar vraagtekens bij het rendement van de belasting en noemt de gemeente Zuidhorn als voorbeeld. Die gemeente heeft de hondenbelasting enkele jaren geleden afgeschaft omdat het innen duurder was de opbrengst ervan. “Hondenbelasting is volstrekt gedateerd”, zegt Gerjan Kelder van de partij. “Hondenbelasting dateert uit de tijd dat honden een economische factor waren. Gelukkig hebben we al lang geen trekhonden meer, nu nog weg met die belasting.”

De partij wil daarnaast van het College weten waarom er bij twee honden veel meer dan het dubbele aan belasting moet worden betaald dan bij één hond.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Er word 1,2 miljoen binnen geharkt over de ruggen van vele onschuldige mensen, die voor de eenzaamheid een hondje hebben.

  • Die honden schijten er alles onder, wat de reiniging mag opruimen. Weet jij wat dat kost? Ik denk dat het opruimen Meer kost dan de gemeente binnenharkt, dus omhoog die hondenbelasting en nee ik ben GEEN hondenhater.

    • Sorry maar katten dan. Degene die buiten rond lopen doen overal hun behoefte. Dus ik in de tuinen van mensen. Die belasting moet gewoon afgeschaft worden. Slaat nergens op.

  • De reactie van de PvdD is volledig juist! Daarom voer ik al 15 maanden de Actie tegen de hondenbelasting.

    Voor het burgerinitiatief dat opgestart is zijn minstens 40.000 handtekeningen nodig. Ik heb 50.000 als doel gesteld. Het burgerinitiatief is oktober 2013 opgestart en heeft inmiddels ruim 17.000 handtekeningen gehaald. Meer informatie kunt u op de actie website terugvinden.

  • Nee, en dan ook nog eens opruimplicht. Is toch schandalig. Als de hondenbelasting wordt afgeschaft, in mijn ogen zeer terecht, er is ook geen kattenbelasting en die schijten zelfs in je tuin, dan verwijder ik netjes wat mijn hond achterlaat. Mijn hond doet het alleen op het gras en in de bosjes en als het ongelukkigerwijs een x op de stoep gebeurt, dan heb ik een zakje bij me. De PvdD heeft hierin volkomen gelijk en op mijn sympathie kunnen ze rekenen.

  • Ik heb een hond betaal hondenbelasting en heb een opruimplicht dus dubbel op, daar naast is betaald de gene die een kat heeft geen nelasting en dat tewijl die ook lekker in mijn tuin poepen en.plassen , en dit dus ook buiten op straat doen, en die mensen hoeven niets weg te halen of schoon te maken beetje vreemd he

    • Remy,

      Opruimplicht en hondenbelasting hebben NIKS met elkaar te maken.

      Opruimen is gewoon een kwestie van fatsoen. Geen overlast veroorzaken voor anderen. U vindt het ook niet prettig om in hondenpoep te stappen.

      Hondenbelasting is diefstal!

      Actie tegen te hondenbelasting:
      Opruimen is verplicht, hondenbelasting niet!

  • Hondenbelasting betalen oké dan oké de katten en wat dacht je van de duivenliefhebbers die schijten ook je dak en tuin onder

  • Ik heb een hond maar altijd zakjes bij me dus als onze hond ergens poept ruinm ik het netjes op en doe t zakje dan thuis in de prullebakzakken, niet in t putje in de goot zo hoort t toch

  • Hondenpoep is een natuurproduct en word snel afgebroken door de natuur. Wat wij mensen aan rommel (zwerfvuil) op straat gooien wat jaren duurt en grote vervuiling geeft is pas schadelijk. Begin bij jezelf!!!

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

9 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

11 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

12 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

13 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

15 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

16 uur geleden