Tiende verlies voor Nic.

De korfballers van Nic./Alfa-college hebben ook de tiende wedstrijd van het seizoen verloren. In eigen huis werd het zondag tegen Fortuna/MHIR uit Delft, in een wedstrijd met maar liefst 15 strafworpen, 21-26.

Nic. startte met Femke de Jong voor de geblesseerde Susan Veldstra. De openingsfase was voor de thuisploeg, maar na de tussenstand 4-3 scoorden de Delftenaren vijf maal op rij. Fortuna liep vervolgens uit tot 6-13, en bij rust was het verschil nog steeds 5 treffers: 9-14.

In de tweede helft speelde Hylke van Gorkum in plaats van Friso Doelman. Nic. kwam langzaam maar zeker dichterbij, en met nog 10 minuten op de klok was het 17-19. Daarna nam Fortuna weer afstand door twee doelpunten van Cindy van Eijk, topscorer bij de vrouwen in de Korfbal League. Het verschil bleef vervolgens lange tijd 3 of 4 doelpunten, en in de slotminuten werd het verschil toch nog weer 5 treffers.

Topscorer bij Nic. was Raymond Witvliet met 8 doelpunten.

Nic. blijft op de tiende en laatste plaats staan in de Korfbal League met 0 punten uit 10 wedstrijden. Omdat concurrent OVVO/De Kroon dit weekeinde won, is het verschil met de nummer 9 opgelopen tot 6 punten.