Het aantal kinderen met overgewicht blijft verontrustend hoog. Dat zegt het stadsbestuur. Een kwart van de kinderen rond de tien jaar is te zwaar.
In sommige wijken is zelfs één op de drie kinderen te dik. De oorzaak is ongezond eten in combinatie met te weinig beweging. Kinderen met overgewicht hebben later een verhoogde kans op suikerziekte en hart en vaatziektes. Daarnaast zijn zij vaker slachtoffer van pesterijen.
Pogingen om het overgewicht bij kinderen te verminderen heeft niets opgeleverd. De gemeente sluit daarom aan bij een landelijke campagne om het probleem aan te pakken.
Woningeigenaren moeten vanaf 1 januari verplicht melden wanneer en voor hoeveel nachten hun woning aan…
De RUG staat in de Keuzegids Universiteiten 2025 op de derde plek van beste brede…
Het aantal WW-uitkeringen in Groningen is in november gedaald, na een aantal maanden met een…
Groningen krijgt er deze vrijdag een nieuwe weg bij: de Máximaweg. Die ligt parallel aan…
Een groep medewerkers van het Beatrix Kinderziekenhuis in de stad heeft woensdag al fietsend een…
Na de Fietsersbond uit ook het Platform Gerrit Krolbrug, samen met een aantal bewonersorganisaties, grote…
Bekijk reacties
Een op de vijf kinderen groeit in de stad Groningen op in armoe (volgens wethouder Istha) en een op de drie à vier kinderen is te dik. Hoe komt het gemeentebestuur eigenlijk aan zijn cijfers? En zouden ze die niet eerst eens beter moeten analyseren voor ze ze zomaar de wereld in slingeren?
Dat het dikker worden van kinderen (en volwassenen) aan de voeding ligt is wel duidelijk. Maar waarom wordt er niet meer naar de voedingsindustrie gekeken?
Vele producten bevatten buitensporig veel suikers en zouten. En de toevoeging? de zogenaamde E-nummers? Bij het invoeren van die toevoegingen was het niet bekend wat het eten daarvan, voor gevolgen had op de lange termijn. Misschien is dit wel een gevolg.