Categorieën: Nieuws

Wallage en Kamminga aan dialoogtafel

Jacques Wallage en Jan Kamminga worden de voorzitters van de dialoogtafel voor het gaswinningsgebied in Noordoost-Groningen. Zij moeten het geschonden vertrouwen herstellen.

Dat heeft commissaris van de Koning Max van den Berg donderdag bekendgemaakt tijdens de presentatie van het rapport “Aan tafel!” in Loppersum. Het rapport is opgesteld in opdracht van de provincie Groningen.

De dialoogtafel is bedoeld voor gesprekken tussen bewoners, bedrijven, maatschappelijke instellingen en overheden. Het doel is, hen te betrekken bij de problemen rond het gaswinningsgebied. Daarmee moet het vertrouwen in de streek hersteld worden.

Wallage is oud-burgemeester en voorzitter van de Raad voor Openbaar Bestuur. Kamminga is voorzitter van NVMP/Vastgoed Belang.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Wallage?

    Die harde cynicus die mede verantwoordelijk was voor het door schandalige manipulaties gekenmerkte referendum over de Oostwand?
    Als ik daar nog eens mee aan tafel mocht zitten! Kan ik hem eens vragen over waarom twee raadsleden (van twee verschillende partijen) over de gift van een goedgevulde envelop aan een niet nader te noemen raadslid hadden.

    Oude PvdA griezel dat het is.

    Met vriendelijke groet

  • Wat een cynisme van Marc, wel geestig. Hoeveel zou het schuiven - dat praathuis- voor de heren ? Mag toch wel gevraagd worden, nu het gaat over betalingen aan gedupeerden. Ik neem aan dat ze daar geen geld voor willen hebben.

  • Een dia_LOOG_tafel...
    Mmmh... mooie woordspeling ( al zeg ik het zelf).
    Ook weer onderschrijvend.... dat een dia_LOOG... weer een manier is om de gemoederen te sussen.
    Er zal weer wat afgelogen worden aan deze tafel.
    Denk nou niet dat onze "VOLKSVERTEGENWOORDIGERS" te vertrouwen zijn ..
    Men volgt gewoon de tactiek van het grote geld.
    Het geld wat vaak ten gunste komt van diegene die er boven op zitten.
    Jammer genoeg geld dat niet voor ( Op het Geld zitten) voor de Provincie Groningen.
    Dan is het opeens van iedereen.
    Ja ..ja ..ik weet ook dat het zo geregeld is in onze ( schijn) democratie dus bespaar me uw commentaar.
    Ik wil alleen mijn zorgen duidelijk maken over de daling van onze mooie provincie..
    Dat het gaat dalen is buiten de kijf..
    Ik vraag mij af in hoeverre de stad zelf deze ellende bespaard blijft.
    Ik hou mijn hart vast..
    Het zal allemaal wel meevallen ( dat zal men U vertellen) en het zal wel niet zo een vaart lopen.
    Deze woorden zullen regelmatig in de toekomst aan de tafel gezegd worden.
    Tuurlijk ...

    De gewonnen 2000 miljard kuub gas is geen katte_pis.
    Overgebleven van de geschatte voorraad ( in het begin ( jaren 60 ) 2000 miljard en geherwaardeerd in 2010 op +_ 2800 miljard kuub.
    Ik vraag mij af in hoeverre deze raming klopt en hoeveel het in de komende jaren MEER zal zijn dan die ( geschatte) 2800 miljard kuub.
    De economie van Groningen heeft er amper van geprofiteerd en de gevolgen zijn desastreus.
    De gevolgen van het verzakken van de gronden boven de velden worden steeds onderschat.
    Het verbaasd mij ( nu niet meer) waarom er in Groningen de laatste tientallen jaren veel gesproken wordt over het onderwaterzetten van (onrendabele) landbouwgronden.
    Onder het mom van Groningen water recreatie en natuur gebied...
    Het werkelijke plan kon wel eens te maken hebben met het onvermijdelijke..
    Het onvermijdelijke verzakken van de gronden boven de velden met alle gevolgen van dien.
    Hoe slim is men dan als volksvertegenwoordiger om deze gebieden aan te wijzen ..? als toekomstig Groninger meren gebied ...HET GAAT ONVERMIJDELIJK toch wel gebeuren ...onder het mom van stimulering toerisme en watersport.
    Laat U aan die dia_LOOG_tafel de aankomende jaren geen OOR aannaaien vertegenwoordigers van Groningen.
    Politiek is babbelen
    Politiek is handelen
    Maar laat dat niet ten koste gaan van Uw geboorte streek, en Uw huis..gemeente...land..en Provincie.
    Uiteindelijk is wonen in Drenthe ook een optie
    Maar laat het betaald worden door de NAM en andere verantwoordelijken.
    Het materialistische is met geld op te lossen.
    Verjaagd worden uit uw huis (door wanbeleid) ..is emotioneel niet met geld goed te maken.
    Het zou een pleister op de wond zijn .
    Niet meer...

  • “Een toafel om te proaten. Dat tafeltje gaat 650.000 euro kosten. Nee, dat zeggen we verkeerd. Die tafel kost maar 7,99 euro. De rest van het geld gaat op aan zalvende coalitie-trekpoppen die de “Grun Spring” moeten sussen. Jan Kamminga (VVD) en Sjakie Wallage (PvdA) krijgen 70.000 euro elk voor hun dialoogtafelsessies.”

    Het is toch ongelofelijk hoe die rooie rakker zijn ruime pensioengeld maar blijft aanvullen als buikspreekpop voor de Haagse PvdA, deze keer met een blauwe VVD smurf.

    Comités, TRAP ER NIET IN! Voer actie en huur een topadvocaat die de vloer met ze gaat aanvegen tot het hooggerechtshof! Daar staan de vrijwilligers dan van de comitees, heel veel tijd erin stoppen en een mannetje wat aan tafel schuift tikt met een uurtje ouwehoeren per week 70K binnen. Dat geld kan beter naar die topadvocaat.

    http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/01/nachtburgemeester_grun_eist_14.html

    Voor 140.000K per jaar kunnen ze mij ook wel inhuren als vertegenwoordiger van de aardbeving gedupeerden, ik kan je verzekeren dat dat uiteindelijk meer resultaat geeft dan een praattafel van mensen met driedubbele agenda’s. Als je tegen bedrijven als NAM en de politiek staat is er maar 1 oplossing, TOP advocaten en wellicht procederen tot het Europese hof. Kijk eens die verontwaardiging bij links als ze in China dorpen ontruimen als ze daar een stuwdam willen aanleggen, de NAM en overheid doen in Nederland niet onder voor de Chinese overheid.

    Als comite kun je beter alleen actievoeren en de advocaat het werk laten doen en voor de hoofdprijs gaan, huizen opkopen + schadevergoeding en wellicht gederfde inkomsten als je een nieuwe baan moet zoeken. Zometeen gaat de PvdA weer stokpaardjes financieren met het compensatiegeld en de bewoners krijgen uiteindelijk niets. Of misschien een nieuwe Eemshaven (een lege vlakte met wegen en lantaarnpalen).

    Als de NAM en politiek wat willen zouden ze de hand in eigen boezem moeten steken en van tevoren vast alle advocaatkosten moeten betalen voor het comite in plaats van 650.000 euro te pompen om hun baantjesmachine draaiende te houden.

    Wallage is niet te vertrouwen! Reken er maar niet op dat die in het belang van de inwoners spreekt. Zijn PvdA heeft het aardgas te hard nodig en hij wil vriendjes blijven met de NAM.

    • Mooi gezegd ..geen woord Frans bij ..
      Ik onderschrijf jou betoog ..
      Ben tegen een dialoog want lullen kunnen ze als Brugmans..Zij ..die met hun eigen agenda aan de tafel zullen zitten ..ten koste van Groningen en zijn bewoners.

    • Voor alle andere lezers: ReneStrobus en JohanVz vertellen ons op een wat omslachtige wijze dat nergens iets van deugt. Of ooit zal deugen.

      Zouden ze vaak op feestjes bij PietM en VSH en Kiki komen?

  • Jack, ik heb veel te maken gehad met belangengroepen en ben daarnaast ook een ondernemer. Ik weet hoe de NAM en de politiek werkt en ik weet hoe je doelen moet behalen. Ik zie hier een tafel met mensen die een compromis willen om het gas te blijven op te pompen en de mensen het zwijgen op te leggen. Het heeft helemaal geen zin om de dialoog aan te gaan met de NAM en politiek. De gaskraan draaien ze NOOIT dicht. En als ze dat niet doen, dan betekend dat dat er meer aardbevingen komen en de huizenprijzen verder dalen (als iemand die huizen überhaupt nog wil kopen). Daarom is er maar 1 oplossing, koop die huizen in die gebieden op en geef de mensen daarnaast een schadevergoeding. Die huizen zou je kunnen verhuren aan die mensen als ze er toch willen wonen maar niet meer vastgebonden willen zitten aan een huis.

    Wallage + Kamminga
    Doel: Gas blijven oppompen om de verzorgingsstaat te kunnen handhaven en werkgelegenheid NAM behouden en mensen zwijgen opleggen voor minimum aan kosten. Daarnaast compensatiegeld gebruiken voor links hobbies als leefbaarheid (heeft al miljarden gekost, bodemloze put)

    NAM:
    Mensen sussen en blijven liegen over de gevolgen van gaswinning om door te kunnen pompen.

    Als ik een huis in dat aardbevingsgebied heb zou ik gecompenseerd willen worden. En niet mijn schade gebruiken om linkse hobby's te financieren, het is geld waar ik recht op heb als gedupeerde. Daarom; kom louter op voor je EIGEN belang. Dat doen de politiek en NAM ook om voor de minste kosten (schadevergoeding) gewoon door te kunnen pompen. Er is geen compromis mogelijk, de kans is er dat over 40 jaar de meeste huisjes wel weggebeefd zijn en in ieder geval onverkoopbaar.

    Ik zie al een nieuwe linkse hobby komen, windmolenparken en parken met zonnepanelen in het gebied. Ben je mooi klaar mee, jouw schade wordt gebruikt voor projecten die helemaal geen economisch bestaansrecht hebben maar draaien op subsidie. Tot nu dan, zometeen draaien die op compensatiegelden.

    Ik zou absouluut geen PvdA, GL, D66 stemmen. Het is nog beter snel een politieke partij op te richten, dan krijg je tenminste een beetje betaald voor het werk voor schadevergoeding en kun je zaken op de agenda zetten en wellicht potjes en subsidies aanspreken.

  • Wallage: maak van de nood een deugd. Dat kan door nu de stap te maken naar volledig duurzame energie

Recente berichten

Zonnig najaarsweer tot na het weekend, daarna klopt de herfst aan de deur

De komende dagen is het nog steeds een beetje nazomeren in Groningen. Aangename temperaturen, flink…

3 uur geleden

Winkelcentrum Paddepoel moet opener uitstraling krijgen: “Het is nu een eiland in een zee van asfalt”

Winkelcentrum Paddepoel moet een opener uitstraling krijgen. Voor voetgangers en fietsers moet het aantrekkelijker worden…

3 uur geleden

Twee gewonden bij schietincident op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk (update)

Op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk heeft woensdagavond een schietincident plaatsgevonden. Daarbij zijn twee mensen…

5 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar verkoop studentenhuizen: “Geluiden zijn verschillend”

De gemeente Groningen gaat samen met het steunpunt Huren onderzoek doen naar de verkoop van…

6 uur geleden

Langstzittend raadslid Amrut Sijbolts dient na ruim veertien jaar ontslag in

Na veertien jaar in de gemeenteraad van Groningen heeft Amrut Sijbolts zijn ontslag ingediend. Daarmee…

7 uur geleden

GON is voorbeeld dat je markt uit de zorg moet halen: “Wel zorgen over aantal tieners dat vastloopt in onderwijs”

Vijf jaar na de invoering van het gebiedsondersteuningsnetwerk, het GON, kan gesproken worden van een…

7 uur geleden