Wetenschappers aan de Rijksuniversiteit Groningen zijn begonnen aan een prestigieus project. Hiermee kan er over een aantal jaren een 3D-kopie van het heelal gemaakt worden.
Vanaf 2020 gaat satelliettelescoop Euclid honderdduizenden foto’s van het heelal naar Groningen sturen. De foto’s komen terecht bij het rekencentrum van de universiteit.
Groningen heeft een belangrijke functie in dit internationale project, waaraan verschillende instituten deelnemen zoals IBM. Tijdens het onderzoek buigen wetenschappers zich over vragen rondom donkere energie en het uitdijende heelal.
In een speeltuin aan de Jensemaheerd in de wijk Beijum heeft afgelopen donderdag 31 oktober…
Bij een verkeersongeluk zaterdagmiddag op het Gedempte Zuiderdiep is de bestuurder van taxibusje op een…
De fractie van Stadspartij 100% voor Groningen maakt zich zorgen naar aanleiding van verschillende signalen…
Een fietser is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Van Lenneplaan. Dat meldt…
Roeisters Marlies Oldenburg en Ymkje Clevering zijn vrijdagavond gehuldigd in de Akerk. De twee Gyas-roeisters…
Wijck aan de Grote Markt gaat in tegenstelling tot eerdere berichten pas begin volgend jaar…
Bekijk reacties
Geachte medewerker,
Ik heb foto's gemaakt met een zoom lens van de volle maan. Die foto's lijken mij bijzonder. De maan is op de beelden te zien met 4 grote rode transparante bollen direct om de maan heen. Iets vager en verder van de maan staan nog 4 rode bollen. Allen staan op een vaste plaats diagonaal t.o.v. elkaar om de maan. Daarbij is er een grote transparante energie bol die zich constant verplaatst. Wilt U mij vertellen wat dit betekent? En is het nodig om mijn ogen te beschermen bij deze acties? Waarmee?
Alvast dank voor Uw antwoord.
Hartelijke groet, lieske