Wetenschappers aan de Rijksuniversiteit Groningen zijn begonnen aan een prestigieus project. Hiermee kan er over een aantal jaren een 3D-kopie van het heelal gemaakt worden.
Vanaf 2020 gaat satelliettelescoop Euclid honderdduizenden foto’s van het heelal naar Groningen sturen. De foto’s komen terecht bij het rekencentrum van de universiteit.
Groningen heeft een belangrijke functie in dit internationale project, waaraan verschillende instituten deelnemen zoals IBM. Tijdens het onderzoek buigen wetenschappers zich over vragen rondom donkere energie en het uitdijende heelal.
De Vereniging Circulair Friesland (VCF) heeft de LangmanPrijs 2024 gewonnen. De prijs werd tijdens de…
Waar zuidelijker in Nederland echt een flink laagje sneeuw kan vallen, lijken Groningen en de…
Broedplaatsen in de gemeente moeten de ruimte krijgen. Een meerderheid in de gemeenteraad vindt dat…
De brandweer maakte woensdagavond snel korte metten met een brandhaard in een bankstel op een…
Een externe deskundige adviseerde aan een woningeigenaar in Ten Boer dat de binnenwanden moeten worden…
Een debat over de toekomst van de ijsbaan op Kardinge in de Groningse gemeenteraad is…
Bekijk reacties
Geachte medewerker,
Ik heb foto's gemaakt met een zoom lens van de volle maan. Die foto's lijken mij bijzonder. De maan is op de beelden te zien met 4 grote rode transparante bollen direct om de maan heen. Iets vager en verder van de maan staan nog 4 rode bollen. Allen staan op een vaste plaats diagonaal t.o.v. elkaar om de maan. Daarbij is er een grote transparante energie bol die zich constant verplaatst. Wilt U mij vertellen wat dit betekent? En is het nodig om mijn ogen te beschermen bij deze acties? Waarmee?
Alvast dank voor Uw antwoord.
Hartelijke groet, lieske