FC Groningen komt sneu weg tegen Ajax

FC Groningen verloor donderdagavond in Amsterdam met 2-1 van koploper Ajax. FC Groningen kreeg daarmee vooral op basis van de tweede helft te weinig. FC Groningen zakte naar de negende plaats in de eredivisie.

Na een wat matte openingsfase opende Schone in de 24e minuut voor Ajax de score vanuit een strafschop, na een overtreding van Botteghin. Ajax zette daarna aan, maar de Amsterdammers stuitten op doelman Bizot en troffen twee keer de lat. Uit het niets kwam FC Groningen op 1-1. Na een vlotte aanval joeg Kostic in de 41e minuut de bal van een meter of 18 in de verre hoek.

Na de pauze liet Groningen zich meer gelden en was dicht bij een voorsprong. Chery schoot een vrije trap op de lat, Kostic stuitte in de 61e minuut op doelman Vermeer en Chery schoot rakelings naast. Ajax was slechts een paar keer dreigend. Sigthorsson schoot nog wel op de paal. Ook Groningen raakte daarna het aluminium. Een schot van Zivkovic raakte via de vingertoppen van Vermeer de lat. In de 82e minuut kwam Ajax op een 2-1 voorsprong via een kopbal van Sigthorsson. FC Groningen probeerde nog de gelijkmaker te forceren, maar het bleef 2-1.