Flames naar halve finale NBB-beker

GasTerra Flames staat in de halve finale van de NBB-beker. De Groninger basketballers wonnen donderdagavond de kwartfinalewedstrijd in Martiniplaza tegen de Den Helder Kings met 67-59. Eerder speelde Flames in Den Helder gelijk.

De openingsfase was weliswaar voor de thuisploeg (11-2 na 5 minuten), maar daarna werd Flames afgetroefd op agressiviteit. Het kwart eindigde bij 13-14. Bij rust was Den Helder uitgelopen tot 28-35.

Na rust herpakte Flames zich. Al snel was het na twee rake driepunters 34-35. Halverwege het derde kwart kwam de ploeg van coach Ivica Skelin voor het eerst sinds lange tijd weer op voorsprong, en aan het eind van het kwart was het 48-47.

Ook het laatste kwart was duidelijk voor Flames. Van 54-50 liepen de Groningers uit naar 62-50, ruim 3 minuten voor tijd.

Topscorer bij Flames was Arvin Slagter met 17 punten.

Flames treft in de halve finale SPM Shoeters uit Den Bosch.