De gemeente vindt het niet vanzelfsprekend dat de Suikerbuurt wordt gesloopt. Ze heeft echter geen mogelijkheden om de sloop tegen te houden of de grondwaterstand te verlagen. Het Stadsbestuur zegt dit in antwoord op vragen van de PvdA en de Stadspartij.
De beide partijen willen dat het karakter van de Suikerbuurt zoveel mogelijk in stand blijft en dat er dus niet wordt gesloopt. De woningen in de Suikerbuurt hebben al jaren grote vochtproblemen. Dat gaat ten koste van de gezondheid van de bewoners. Steelande wil het merendeel van de woningen slopen en vervangen door nieuwbouw, maar daar zijn de bewoners op tegen.
Het Stadsbestuur zegt de gesprekken tussen de bewoners van de Suikerbuurt en woningcorporatie Steelande met vertrouwen af te wachten.
Wie van de twee komende weekenddagen de standen op de thermometer naast elkaar legt, denkt…
PKC'83/Team Amoeri heeft vrijdagavond in Amsterdam met 5-1 verloren van OS Lusitanos. (meer…)
Beginnende schrijvers in Groningen kunnen zich tot volgende week zondag aanmelden voor het LetterenStipendium 2025.…
De zuidelijke ringweg is komend weekend afgesloten tussen het Julianaplein en de Europaweg voor verkeer…
Hoewel er nog een beroepszaak loopt bij de rechtbank, wil het college hoe dan ook…
De speeltuin aan de Prinsesseweg en de kleinere speelplekken aan de J.W. Frisostraat en de…
Bekijk reacties
In het licht van de financiële situatie van Steelande zal de huisbankier er niet op zitten wachten deze renovatie te financieren. Zeker niet als je van te voren weet dat deze niet rendabel zal zijn. Als de gemeente wil dat het buurtje behouden blijft kan het het tot beschermd dorpsgezicht verklaren, maar dat zal Steelande waarschijnlijk nopen de woningen af te stoten. Dan leveren ze tenminste nog wat op. Voor de huurders geldt dan de wijkvernieuwingsregeling (€6600 oprot/verhuispremie en een wijkvernieuwingsurgentie op woningnet).
Het blijft vaak ook nog lucratief te zijn, een dergelijke sloop vervangen door nieuwbouw.
Althans, dat was ergens in Limburg het geval. Corporaties denken daardoor alleen nog maar in winst, terwijl ze nooit in die hoedanigheid zijn opgericht. Bovendien, druist dit ook zeer tegen de woningwet in. De wet vertelt, dan men niet uit winst mag handelen mbt sociale huursector.