Nic. na rust weggespeeld

Nic./Alfa-college heeft woensdagavond in eigen huis de grootste nederlaag van het seizoen geleden. Tegen middenmoter KZ/Hiltex uit Koog aan de Zaan werd het 17-29.

Zoals vaker dit seizoen konden de Groninger korfballers in de eerste helft behoorlijk meekomen met de tegenstander. Nic. stond na 5 minuten zelfs voor met 3-1. Maar daarna kwam KZ in de wedstrijd, en 10 minuten later was het 4-6. Tot aan de rust bleef Nic. tegen een kleine achterstand aankijken: 8-9.

In de loop van de tweede helft ging het weer helemaal mis. Van 11-13 liep KZ in 7 minuten uit naar 11-17 en was de wedstrijd gespeeld. KZ raakte op schot, en het verschil kwam voor het eerst dit seizoen boven de 10 doelpunten uit.

Topscorer bij Nic. was Raymond Witvliet met 10 doelpunten.

Nic. blijft op de laatste plaats staan in de Korfbal League met 0 punten uit 13 wedstrijden.