Categorieën: Nieuws

Oud raadslid PvdA stapt op

Oud-raadslid Dick Hukema van de PvdA is opgestapt. Hukema was lid van de steunfractie van de PvdA en deed de woordvoering in enkele commissies van de gemeenteraad.

Hukema kan zich niet meer vinden in veel standpunten van de partij. Zo zou er te veel aandacht zijn voor de studentenhuisvesting.

De affaire rond minister Plasterk van de PvdA was ook een reden voor Hukema om uit de partij te stappen.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • het koren scheidt zich van het kaf en zo blijft er nog slechts een vehikel voor carrièrejagers over, wat overigens niet wil zeggen dat het bij veel andere partijen veel beter gesteld is.

  • Ik vermoed dat deze meneer nattigheid voelt aangezien de Pvd(A) een ferme tik op de neus krijgt bij de gemeenteraadsverkiezingen. Groningen was altijd een rood bolwerk, of dat nog zo is, daar durf ik aan te twijfelen.

  • Ik ken deze meneer niet zo goed (dus herstel me als ik het mis heb).. Maar wat ik zo lees is deze man vooral voorstander van het bouwen van meer dure(!) koopwoningen? Lijkt me helemaal niet zo'n 'sociaal' type? Volgens mij is deze meneer de realiteit over de woningmarkt al jaren kwijt? Er wordt steen en been geklaagd over dat gezinswoningen omgebouwd worden tot studentenhuisvesting... Is het dan niet totale struisvogelpolitiek om geen studenhuisvesting er bij te willen bouwen. Daar simpelweg veel meer vraag naar. Ja er zijn enorme wachtlijsten voor gezinswoningen, maar die los je niet op om dan nog maar eens meer huizen te bouwen die mensen toch niet kunnen betalen.
    En de gemeente Groningen met een enorme schuldenlast (zelfs zonder het Monstrum) heeft niet de middelen om nog maar eens garant te gaan staan voor huizen die anders niet gebouwd worden. Voor de studentenhuisvesting hoeft de gemeente dat lang niet zo te doen. Laat de gemeente nu eerst maar eens minder risico's in de woningbouw gaan lopen... Vooral niet in het duurderde segment aub...sowieso belachelijk dat de gemeente daar zoveel risico's heeft genomen.

  • En ken deze meneer wel goed. En als er een is die zich hard maakt voor de sociale woningbouw en betaalbare woningen dan is hij het wel.
    En heeft niets te maken met dure woningen.
    dus vandaar dat ik de opmerking niet kan plaatsen van erik.En de realiteit op de woning markt is hij zeker niet kwijt.
    hij wil alleen maar aangeven dat er amper nog goedkope woningen voor gezinnen en ouderen gebouwd worden.

  • Als ik google op z'n naam kom ik weinig over sociale woningbouw tegen, maar meer over oa Reitdiephaven ed. Waar dus geen sociale woningbouw gepland is.
    Heb je misschien een link van een stuk voor mij waarin hij specifiek voor sociale huurwoningen pleit? Als hij daarom weggaat bij de PVDA ben ik het met hem eens... Niet voor blind nog meer koopwoningen bij bouwen terwijl groot deel van de stad geen vast salaris heeft en dus ook geen perspectief op een hypotheek. En onder tussen worden dit soort type gezinswoningen verkocht door de woningbouwverenigingen.

  • Hij wil ook de slopershamer door het Selwerderpark, nadat het 1 1/2 jaar geleden ecologisch opgewaardeerd is voor menig euro-centje.

  • Erik neem van mij aan dat hij zicht hier hard voor heeft gemaakt maar geen gehoor kreeg in zijn eigen fractie
    Hij is inderdaad voor de burger en ergert zich dood aan de manier waarop er door de dienst ro/ez met de burger wordt omgegaan.hij wil juist betaalbare woningen voor de gewone man. Waarom denk je dat hij opstapt bij de pvda.

  • Waardering voor Dick Hukema.

    Wat ik zo begrijp uit de reactie van Chris, hebben we hier te maken met een echte sociaal-democraat.
    Wel jammer dat hij niet met andere sociaal-democraten (Swaak, Van Dam en anderen) de strijd is aangegaan met de ook in het pand aan de Haddingestraat rondhangende bouwmaffia en de daaraan gerelateerde baantjesjagers.

    Met vriendelijke groet

  • Je weet wat ze zeggen over mannen met een snor.. Een egotrippende man, die, nu hij weer niet op de lijst is geplaatst omdat het zo'n incapabel konijn is, teleurgesteld is in de PvdA, terwijl die partij mede door mensen als hij naar de ondergang geholpen wordt. Ook bezwaar hebben tegen studentenhuisvesting.. Haha. Gekke knakker.

  • Bij de Pvd(A) zie ik nog weinig socialistisch gedachtengoed. Ik hoor 2-3 maal modaal inkomen, dus koophuizen. Mede door de Pvd(A) die nu mee regeerd en of dat landelijk of regionaal is, heeft men geen oog meer voor zijn eigen achterban. Het zal mij dan ook niet verbazen als deze club word afgestraft bij de komende verkiezingen. Wat ik nu zeg is misschien wat cru, maar misschien komt men dan na de verkiezingen weer met de benen op de grond, in de koude klei.

Recente berichten

Vertraging op spoor richting Winschoten door onderzoek

Treinreigers van Groningen naar Winschoten en Bad Nieuweschans moeten vrijdagmiddag rekening houden met vertragingen. (meer…)

2 minuten geleden

Opnieuw extra geld in subsidiepot die volwassenen met krappe beurs laat sporten

Volwassenen die rond het bestaansminimum leven, kunnen al een aantal jaar een beroep doen op…

38 minuten geleden

Regels autovrij Ebbingekwartier toch (nog) niet aangescherpt

Het Ebbingekwartier is van het begin af aan ontworpen als autovrije wijk. Vanaf eind september…

2 uur geleden

Fietser naar ziekenhuis na valpartij op Hereweg

Een harde val op de Hereweg zorgde er vrijdagmiddag voor dat ambulancepersoneel een fietser mee…

2 uur geleden

Kinderhartchirurgen UMCG voor derde jaar op rij naar Suriname voor operaties

Over een paar dagen vertrekt opnieuw een team van het UMCG naar Suriname om kinderen…

3 uur geleden

Gemeente biedt tijdelijk nachtopvang voor buitenslapers uit Ter Apel

De gemeente Groningen gaat tijdelijk nachtopvang bieden aan asielzoekers uit Ter Apel als de situatie…

4 uur geleden