Categorieën: Nieuws

PvdD zet mol in tegen gaswinning

De Partij voor de Dieren heeft woensdagavond het startsein gegeven voor de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen door in de hele stad borden te verspreiden met een mol die protesteert tegen de gevolgen van de gaswinning.

De borden staan met name in Beijum en Lewenborg, twee wijken die met name bedreigd worden door aardbevingen. Compensatie voor de ontstane schade vindt de Partij voor de Dieren niet genoeg.

Volgens de Partij voor de Dieren is het tijd om van ‘aardgasverslaving’ af te komen. Dat kan volgens de partij via smart grids, isolatie, warmtepompen, zonne- en windenergie en energie uit tuinafval.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • De PvdD durft het onderwerp tenminste aan te kaarten. De politieke partijen die in de gemeenteraad zitten maar naar hun Haagse leiders moeten luisteren houden zich stil. Helemaal nadat Max van der Berg de aardbeving gedupeerden probeerde blij te maken met een sigaar uit eigen doos en Jacques Wallage voor enkele tienduizenden eurio's per jaar een tafelgesprek gaat leiden. Jacques Wallage moet wel uitkijken met zijn driedubbele agenda als hij spreekt voor de NAM voor werkgelegenheid, zijn Haagse vriendjes die het gas nodig hebben voor linkse hobbies en dan zogenaamd voor de gedupeerden daar zou zitten. Ik denk dat Jacques Wallage de mol is.

  • De PvdD hangt hier mee de popiejopie uit. De voltallige Groninger raad zal wat betreft gaswinningsschade voor de stadse belangen opkomen. Daar heb je de PvdD niet voor nodig. Dit is ordinair meeliften op de aardbevingshype. Het viel me ook al op dat de PvdD in de stemwijzer behoorlijk de populaire antwoorden uitkoos. Kunnen ze ook makkelijk, want ze blijven toch oppositie.

  • Sorry Marc, een 'aardbevingshype'. Zag dat eens tegen de mensen die met een onverkoopbare woning zitten die steeds verder in elkaar zakt. Of mensen die overspannen worden omdat ze geen uitweg meer zien. Ik voorspel dat de eerste aardbevingsdode binnen 4 jaar zal vallen.

    • Die ene dode (die niet gaat vallen) valt in het niet bij de jongeren die elk weekend zichzelf en anderen dood rijden tegen een boom of in het water, doordat ze met drank op achter het stuur zitten. Bij de aardbeving in Roermond (5.8 zo zwaar worden ze hier niet) is zelfs geen gewonde gevallen. De onverkoopbaarheid van de woning komt ook doordat het een krimpgebied is en doordat men zelf zoveel stennis schopt. Dat geeft een versnelde vlucht uit het gebied. Als je de proportionaliteit een beetje in de gaten houdt kan dit prima opgelost worden. Maar nee Mafkezen met hooivorken gaan ministers lopen bedreigen. Tja dan vraag je er ook om om niet serieus genomen te worden.

Recente berichten

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

3 minuten geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

58 minuten geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

2 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

3 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

4 uur geleden

Nieuwe naam voor Peter Petersenschool in Haren

De Peter Petersenschool in Haren krijgt op 2 oktober een nieuwe naam. Dat meldt het…

5 uur geleden