Categorieën: Wijken

Start bouw wooncomplex Grunobuurt

In de Grunobuurt wordt deze week het officiële startsein gegeven voor de bouw van een nieuw wooncomplex. De eerste paal ging in januari al de grond in.

In het complex, Typhoon genaamd,  komen 109 woningen. Ook worden er 156 parkeerplaatsen aangelegd, die mede bedoeld zijn voor de overige bewoners van de Grunobuurt.

De nieuwbouw in de Grunobuurt is enige jaren geleden al begonnen, maar lag daarna lang stil vanwege de slechte economische situatie.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Is dit een afbeelding van Almere? Ik lijk het Hoornschediep te herkennen, maar waar is die karakteristieke jaren twintig bebouwing van de Grunobuurt gebleven?

    Waarom moet Groningen het Almere-op-de-Hondsrug worden van de PvdA? Als ik in een Almere wil wonen, dan ga ik wel in het echte Almere wonen.

    Kan ik mooi genieten van de schoonheid van Amsterdam. Ook daar was een PvdA met catastrofale maakbaarheidsideeën op stedenbouwkundig gebied.

    http://bureaudehelling.nl/artikel/de-helling-leest-joop-den-uyl-1919-1987-dromer-en-doordouwer

    maar, daar is de waanzin gelukkig op tijd genoeg gestopt. In ons-mooi-stadje, kan de lokale PvdA, om meerdere redenen, doorgaan met onbegrijpelijk vernieling van historische bebouwing.

    Met vriendelijke groet

      • En straks het Monstrum.

        De eerste vertraging worden al door de bouwer gemeld. Heel slecht teken voor degenen die denken dat het Monstrum niet vijftig procent duurder dan begroot wordt.

        Met vriendelijke groet

    • Uw bijdrage kan ik volledig beamen, dit soort hoge- en intensieve bebouwing behoort inderdaad bij grotere steden, daar is Groningen (gelukkig) te klein voor.

      • Middenweg en Vorschlaghammer, de dorpsgekken van Groningen?

        Ik heb het wel eens vaker genoemd; als je niet tegen dit soort ontwikkelingen kunt, waarom ga je dan niet naar Noordpolderzijl ofzo? Jullie hebben het daar vast prima naar jullie zin!

  • Het ziet er fraai uit !
    De sloop en nieuwbouw in de Grunobuurt van de afgelopen jaren hebben deze voormalige achterbuurt een heel wat mooier aanzien gegeven !

    • De Jordaan was vijftig jaar geleden ook een achterbuurt. Nu ben je er een miljoen kwijt voor een woninkje.

      Dat iets een achterbuurt wordt komt tegenwoordig door vooral de type bewoners. Er zijn heel veel in stedenbouw geïnteresseerden die geloven dat de gemeente - o.a. door het niet aanpakken van probleembewoners - bewust buurtjes laat verpauperen, zodat er via stadsvernieuwing er heel wat werk gecreëerd voor o.a. de ROEZ kan worden.

      Complottheorie of niet? Wie zal het zeggen?

      Met vriendelijke groet

    • Toevallig was het een hele leuke sociale buurt, waar veel leuke mensen woonden in inderdaad oude huisjes. Ik kan het weten want ik heb er 20 jaar gewoond.

  • Jack/ marc
    Sinds wanneer ontwerpt de zwarte hond iets mooi,s.
    Kijk naar het verschrikkelijke gebouw aan de grote markt.
    En de rest van wat ze neer gezet hebben.
    Dan kan je niet zeggen dat het mooi is.
    Maar vriendje mer RO zijn zegt al genoeg.

    • Kennelijk heeft Bas een andere opvatting over kwalitatief hoogwaardige architectuur en stedenbouw.

      Denk je dat het helpt om vriendje van RO te zijn om in de rest van het land veel opdrachten te krijgen? Bas heeft het in het wildeweg maar wat roepen zonder onderbouwing of argumenten al aardig onder de knie.

      • Een bekend gezegde luidt: het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent. Ik zou op die plek aan het Hoornsediep toch minimaal voor een 30 verdiepingen tellende landmark zijn gegaan, met een door de gemeente te bouwen (en te betalen) parkeergarage er onder.

        De Martinitoren zou ik gaan slopen en vervangen voor iets in de trant van de Burj Al Arab in Dubai.

  • Gezien de geringe diversiteit tussen de ontwerpen in de Grunobuurt, moesten de architecten binnen strakke richtlijnen hun werk doen. Dat levert op zich een strak stedelijk blok op dat met groen wat kan worden opgefleurd. Niet zo gezellig maar wel erg functioneel. Ik denk dat het uiteindelijk wel een prettige woonbuurt wordt als je de auto's maar een beetje uit het straatbeeld weg houdt. Een wat hoger blok van 10 tot 12 verdiepingen zou in deze wijk niet misstaan, daar zou ik nog wel even naar kijken.

    • "Dat levert op zich een strak stedelijk blok op"

      Heel eng zinnetje!

      Het zegt:"wij de belanghebbende bij sloop en bouw, zullen we even bepalen dat het gezellige provinciestadkarakter van Groningen, tegen de wil van de overgrote meerderheid degenen die dit door hun verleden, familie, werk en vrienden hun thuis noemen, zal verdwijnen.
      Allemaal leuk, lief en aardig die oude buurtjes met grondgebonden woningen met puntdaken, wij zullen wel even een Rotterdam-op-de-Hondsrug van Groningen maken".

      Met vriendelijke groet

      • In de jaren 50 had Groningen een kwart minder Inwoners. Bovendien woonden er toen gemiddeld veel meer mensen per woning. Het is dus helemaal niet raar dat de woningvoorraad daarop moet worden aangepast. Voor gezinnen met kinderen die onder een puntdak willen wonen wordt gebouwd in de nieuwe buitenwijken, maar ook in de Naoorlogse stadswijken wat verder buiten het centrum. De Grunobuurt ligt erg centraal en vlak bij het station. Het is logisch om daar wat intensiever te bouwen.

  • Staat de gemeente ook nog garant voor deze bouwfase? Geen klein projectje... Hopelijk worden de woningen snel verkocht/verhuurd als ze klaar zijn.

  • Hoeveel renteverlies en afschrijving zal er oa door Nijestee als schade afgeboekt zijn ? Nu al een behoorlijk mislukt project. In retrospect had men de boel beter grondig kunnen renoveren ipv eerst doelbewust laten verpauperen.

  • als ik al die commentaren hier lees moet ik toch echt aan de muppetshow denken en dan vooral aan die twee oudejes op het balkon die alles afkraakten

    • :-))))

      Ach, een forum trekt altijd een bovengemiddeld percentage zuurpruimen en tegenstanders van wat dan ook.

      • En wat nou als je voor nieuwbouw qua woningen bent, maar tegen het Forum? Ik ben dus niet tegen deze nieuwbouwplannen, omdat ik denk dat een stad altijd aan verandering onderhevig is, maar vind het Forum een slecht plan omdat het mijns inziens luchtfietserij is. En nu, bij welke groep behoor ik nu? Ah toe, ik wil het weten, ik hou zo van die hokjes...

  • Even voor de duidelijk... Net zoals bij het Forum zeg ik nu : afbouwen! Maar het prijskaartje voor de maatschappij staat me nu niet zo aan. Beter dan vliegen af te vangen op projecten die al besloten zijn zou de Stadspartij zich wel eens af moeten vragen hoe men beter de stadjer kan dienen door in eerde fase meer inhoudelijke opposite te voeren.
    Met het nu al vrij nutteloos nog uitsluiten van de afmaken het Forum heeft de stadspartij zich voor mij iig gediskwalificeert voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Een beetje zeuren over problemen in de stad kan net zo goed met 1 zetel (kijk naar de PVDD) als met meerdere.

    • Ik vrees dat je teveel vraagt van dit clubje mannen van overwegend middelbare leeftijd.
      Zoals alle populistische bewegingen zijn ze niet in staat om verantwoordelijkheid te nemen.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

6 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

9 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

10 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

10 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

12 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

13 uur geleden