Categorieën: Nieuws

Fietsersbond heeft lijstje met wensen

De Fietsersbond grijpt de aanstaande verkiezingen aan om de politieke partijen een verlanglijstje aan te bieden voor verbeteringen in de stad.

Zo wil zij onder meer dat er goede aansluitingen zijn vanuit de regio naar het centrum. Op de hoofdfietsroutes in de stad moeten gevaarlijke oversteken, krappe bochten en lange wachttijden bij verkeerslichten worden veranderd.
En de diepenring zou een verdeelring tussen de hoofdfietsroutes en de binnenstad moeten worden met prioriteit voor de fiets en aangepaste infrastructuur.

Ook wil de bond dat er niet wordt bezuinigd op onderhoud van fietspaden. En moet bij veranderingen in de infrastructuur in de stad ook altijd het belang van fietsers meegenomen worden.

Betsie Meijer

Bekijk reacties

  • Met alle respect, maar mij en met mij velen als ik om mij heen luister, bekruipt dagelijks het gevoel dat de fietser de hele stad al heeft overgenomen, als ware het een groot fietspad zonder regels, bellend en whatsappend slingerend over de weghelft alsof men alleen op de wereld is, zonder verkeerslichten, zonder richting aan hoeven te geven en met zoveel als mogelijk naast elkaar rijdend zonder rekening te houden met achteropkomend verkeer. Dus Fietsersbond, hier lijkt mij een taak voor u weggelegd om bestaande wet en regelgeving aan uw leden over te gaan brengen, wat veel belangrijker is als uw eisenlijst welke hierboven vermeld staat..

  • De fietshaters zijn weer bezig zie ik. Als je de fietsvoorzieningen verbeterd, wordt het voor auto's ook prettiger omdat het verkeer meer gescheiden is en mensen vaker de fiets pakken ipv de auto. Maar middenweg wil alleen ruim baan voor zijn ronkmobiel hij is de koning van de weg!

    • Probeer eens inhoudelijk te reageren Marc of weerleg tenminste mijn uitlatingen. En ga nu niet opnieuw roepen dat het andersom is, want je weet dat ik in deze gelijk heb. De wegen in de stad zijn ruim genoeg als elk en iedereen zich aan de geldende verkeersregels zou gaan houden, iets wat ook een behoorlijk aantal (bijna) aanrijdingen zal doen voorkomen. Pas dan bereik je dat er over en weer meer respect op de weg voor elkaar gaat komen. Vandaar mijn oproep aan de Fietsersbond: leer fietsers de regels en wellicht nog belangrijker, leer hen ook zich daaraan te gaan houden.

  • Middenweg heeft wel een punt. Er zijn massa,s fietsers die met de telefoon aan het oor kruisingen en rotondes nemen. En voorrang nemen. Als je in de auto belt een bekeuring. Maar ik zie geen fietser die er een krijgt.
    Natuurlijk zijn er ook fietsers die zich wel netjes gedragen.

Recente berichten

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

25 minuten geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

1 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

2 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

4 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

5 uur geleden

Nieuwe naam voor Peter Petersenschool in Haren

De Peter Petersenschool in Haren krijgt op 2 oktober een nieuwe naam. Dat meldt het…

5 uur geleden