Categorieën: Nieuws

Gesprekken nieuw College van start

Op het Stadhuis zijn maandagochtend de gesprekken begonnen voor de vorming van een nieuw college. De gesprekken worden geleid door informateur Hayo Apotheker (D66).

De gesprekken begonnen om 09.00 uur. Apotheker ontvangt maandag de fractievoorzitters van alle partijen die bij de gemeenteraadsverkiezingen van twee weken geleden een zetel of meer gekregen hebben.

Doel van de gesprekken is om duidelijkheid te krijgen welke partijen passen in het college. Bij de gemeenteraadsverkiezingen werd D66 de grote winnaar. De VVD en de PvdA waren de grote verliezers.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • D66 trekt het naar zich toe. Take it or leave it. Rest de vraag, wie is er gevoelig voor het pluche, derhalve wilt inleveren over de rug van zijn inwoners cq zijn/haar stemmers en zijn verkiezingsbeloftes daarentegen wilt breken.

  • En D66 is Pro Forum..Ardien ...( hoe dan ook)..
    Wie of wat er in komt is niet belangrijk ..gemeente aangestuurd of privé onderneming..

    Maakt ze niet uit..
    Als het maar doorgaat.
    Of er geld is of niet ..en daar bedoel ik mee.. DE privé ondernemer wordt investeerder.
    De gemeente zorgt daar wel voor ( mede door de toch wel vele protesten)
    Het ondernemerschap wint de burger betaald.

    • Ik benijdt het nieuwe stadsbestuur niet. Wat je ook doet; er staat altijd wel een groep azijnpissers langs de zijlijn te brullen dat het niet deugd.
      Iedereen is nu pro Forum, de Stadspartij heeft direct na de verkiezingsuitslag al verkondigd dat het neestandpunt, waar overigens hun hele campagne zo'n beetje op was gebaseerd, over de uiterste houdbaarheidsdatum was. Het ferme 'nee' van de nieuwe ster bleek dus helemaal niets waard. Allemaal opportunisme.
      Zo'n schaamteloze acid heeft geen enkele andere partij gedaan. Wat dat betreft is Sjoerd K wel heel voorbarig. Wel beloftes heeft hij het trouwens over? Geen enkele partij heb ik heel hard horen roepen dat er niet-onderhandelbare standpunten waren. Heel verstandig wanneer je met veel partijen moet samenwerken.

      @strobos
      Betaald is met een t, geen voltooid deelwoord maar een werkwoordsvorm in deze context.
      @erik
      Verrassend is met twee maal een r. En ook met een s er achter in deze zin.
      In weze moet zijn in wezen.

      • ah idd verrassends. (echt niet in weze? Ach ja ik ben nou eenmaal beter in rekenen en bedrijfskunde dan taalkundig gezwam) En jij Marc en Jack zitten vooral te azijnpissen over iedereen die maar kritiek op het gemeentebestuur durven te hebben. Och... och wat zijn die bestuurders zielig zeg. Natuurlijk denk ik bij sommige reacties ook van moet dit nou, maar er staan ook inhoudelijk sterke tussen. Zeker jou, maar ook Marcs reacties lijken soms letterlijk gecopypasted van de gemeente. Geen wonder dat sommige mensen denken dat jullie voor hun werken of andere gunsten krijgen (Bv als iemand in de bijstand zit ofzo... geen sollicitatieplicht maakt de geest dan milder) Maar ga gerust door daarmee, maar wees een beetje voorzichtiger met de denigrerende opmerkingen. Ik vind dat nogal eens een zwaktebod en daarmee zet je jezelf te kijk aangezien je klaagt over de negativiteit van anderen.

      • het stinkt hier naar een azijn pisser...
        mierenneuker..mag ook ...
        inhoudelijk verder niets te melden.??
        dacht ik al....

      • Of willen jullie nog een baan bij de gemeente? Ik heb de indruk dat jullie al wel wat ouder zijn. Het generatiepact is hoop ik voor mensen van onder de 30. Dat ga ik iig in de gaten houden... Dat ipv echt jongeren aan te nemen niet allerlei vriendjes in de organisatie binnen gehaald worden Dus zo fijn meeslijmen en begrip toen voor de moeilijke positie van toekomstige bazen ? ;-)

      • @robijn
        Je hebt helemaal gelijk!
        Ik vreesde al een beetje dat ik zelf een spelfout zou maken bij het corrigeren van anderen. :-)

      • Het ferme nee van De Stadspartij is ontstaan in een periode toen Robert Pruttel nog alleenheerser van deze partij was. Dat de Stadspartij dit voor de verkiezingen als breekpunt noemde bij eventuele collegeonderhandelingen heeft hen beslist geen goed gedaan.

        Wat zijn azijnpissers eigenlijk? Zijn dat lieden welke kost wat het kost willen voorkomen dat ook Groningen een onbetaalbaar cultuurpaleis, het Huis van Niets voor een handjevol inwoners in deze gemeente welke met enige regelmaat dit gebouw zal gaan bezoeken, gaat bouwen?

        Zijn dat lieden welke vinden dat dit bouwwerk met dit formaat niet op deze plek gebouwd mag gaan worden?

        Zijn dat lieden welke roepen dat de bouwkosten vele miljoenen hoger uit zullen gaan vallen als begroot?

        Zijn dat lieden welke nu al beweren dat aannames waar het om betalende bezoekers gaat, nooit gehaald zullen gaan worden?

        Als dat naar uw mening zo mag zijn, dan behoor ik tot de door u aangehaalde groep en ben ik een azijnpisser. En u mag best weten, dat ik daar best wel trots op ben.

        Maar doe mij dan ook een groot plezier (en mij niet alleen) door op voorhand ook de belofte te doen, dat wanneer het miljoenen meer gaat kosten dan nu, na de zoveelste verhoging begroot, u nederig uw excuses aan gaat bieden aan allen, welke aan het profiel van de door u aangehaalde azijnpissers voldoen.

      • Middenweg. Het bij een topic wat niet over het forum gaat, toch weer zeiken over het forum. Ben maar trots.

        Wat betreft dit topic. Men wil duidelijk een progressief liberaal college. Dan heb je in ieder geval naast D66 GroenLinks en de VVD nodig. Om dit aan te vullen heb je keuze uit PvdA of SP. PvdA heeft meer liberale genen, maar dan moet je wel de juiste mensen kiezen. Ishta bijvoorbeeld, die houdt wel van verandering en korte klappen (zolang Kiki maar niet in de buurt is). De VVD in een Gronings college is linkser dan de PVDA nu landelijk is, dat moet dus ook lukken. De SP is geen vernieuwende partij, meer behoudend. Kan meebesturen maar dan moet het een linksom coalitie worden, zonder VVD met PvdA en SP. Daar zit D66 vermoedelijk niet op te wachten.

  • Bij voorbaat wordt het nieuwe college, wat nog niet eens bestaat, al afgekraakt. Dankbaar werk... je weet nu al dat je het niet goed doet.

  • Zal er iets verassend uitkomen? Bv D66-PVDA-Stadspartij-CDA? Nouja... het zal wel D66-PVDA-GL-CDA worden en dan maakt de PVDA in weze nog de dienst uit.

      • VVD-GL zou met deze bezuinigingsronde interessanter zijn, maar lijkt me explosief. GL wil denk ik vooral meer belasting en meer/gelijk blijven uitgeven op veel gebieden. Ik denk dat de VVD 'iets' anders over denkt. Maar ach ja koffiedik kijken (Deze reactie mede nadat ik weet dat de PVDA in het paars na de informateur gegaan is)

  • Ik stel voor om Marc en Jack voor te dragen voor een prijs. En wel: de meest arrogante en betweterige figuren die er op de site,s reagerenDie winnen ze gegarandeerd.Snap ook niet waarom ze zelf niet in de raad gaan zitten. Ze weten het immers zo goed.
    Hoop wel dat jullie reageren anders is er niets aan.

  • @Marc;

    Herhaal hetzelfde waar het om jou posting richting mij gaat ook even voor je alter ego Sjaak. Ik anticipeer slechts op zijn posting, maar begrijpend lezen is nog nooit je sterkste punt gebleken.

    • Ben je helderziend dat je op een post van mij anticipeert?
      Of ken je betekenis van het woord niet?

      • Een troll ontwikkeld een voorspeld gedrag ..
        Daar hoeft men geen helderziende voor te zijn.
        Het voorspellen in welke richting het gesprek gaat ( als dat er al is... ) is niet zo moeilijk.
        Zodra men het Monstrum noemt in welke context dan ook ..wordt er negatief aandacht aan besteed.
        Bij deze....
        Men weet allemaal dat het project (boven genoemd) gnif ..gnif..ontsproten is uit de penis koker van een omhoog gevallen ego..
        Anderen ( laten we ze vazallen noemen) komen niet verder dan een toc...
        Zittend zeiken is ook zeiken

      • Je vergeet nog om je theorie over het verband tussen de smaak van kippensoep en de Russische revolutie toe te lichten.

      • En dat er een kleinzielige reactie van jou komt is ook voorspelbaar zonder bijzondere gaven.

Recente berichten

Gewonde bij mogelijk schietincident in Beijum

Aan de Doornbosheerd in Beijum is, in de nacht van donderdag op vrijdag, één persoon…

3 uur geleden

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

12 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

15 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

16 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

16 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

18 uur geleden