Categorieën: Nieuws

GroenLinks: meer informatie over Oostzijde

De Raadsfractie van GroenLinks wil meer duidelijkheid over de inrichting van de oostzijde van de Grote Markt en de toekomstige Nieuwe Markt daarachter.

De fractie vindt dat het Stadsbestuur te weinig informatie geeft over de laatste ontwikkelingen rond het Groninger Forum. Er is wel wat informatie gekomen over de aankoop van panden en de entree naar de Nieuwe Markt, maar het gaat om kleine stukjes van een nog onduidelijke puzzel.

GroenLinks mist ook de open dialoog die de gemeente met de Stadjers zou moeten voeren over de inrichting van de Oostwand en de Nieuwe Markt. De partij verzoekt via schriftelijke vragen aan het Stadsbestuur om meer informatie.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Al sinds de prijsvraag over het forum vind ik dat er te weinig duidelijkheid is over de Oostwand. Uiteindelijk is het daarom begonnen. Het beeldkwaliteitsplan is niet meer actueel omdat de Naberstraat waarschijnlijk kom te vervallen of op een andere plek komt te liggen. Er komen ook minder panden. Niet 4 maar twee of drie. Er worden twee panden aan de Poelestraat afgebroken en vervangen door een pand. Het is tijd voor een tussentijdse update, zodat er nog enige vorm van inspraak is over het uiterlijk van de Grote Markt.

  • Er wordt door nagenoeg alle stadjers al jaren gevraagd hoe die wand eruit komt te zien. Ook bij deze maquettes had de stadjer geen keuze voor een historische Oostwand, iets wat in veel Duitste steden wel met succes is toegepast. 4 jaar geleden werden de opties gepresenteerd, behalve dat een Duitser die wand zal ontwerpen is het stil geweest. Spuit 11 komt nu met vragen terwijl ze zelf eerst zo stil mogelijk hebben gehouden toen ze op het pluche zaten.

    Er was geen inspraak over de Oostwand en die komt er ook niet. Waarom dan vragen stellen als dat toch geen zin heeft. De commissie stiekem werkt ook in Groningen.

  • Lijst 11 Bervoets heeft goed nieuws voor de Rivierenbuurt, Badstratenbuurt en ... alle buurten betrokken bij de Paterswoldsewegtunnel, Peizerwegspoorwegovergang, busbaan, Zuidelijke ringweg, Groninger Forum etc...

    Wij hebben onze standpunten bepaald ten aanzien van deze grote projecten en willen graag zo snel mogelijk (voor eind deze week) met de klankbordgroepen en inwoners om de tafel. Op deze bijeenkomst gaan we brainstormen (alternatieven bekijken) over de toekomst van Groningen en haar inwoners.

    Lijst 11 Bervoets wil net als vele inwoners van deze stad, dat alle grote plannen die op stapel zijn worden herzien, omdat uit de eerste indrukken opgedaan na het bijwonen van de onlangs gehouden bijeenkomsten(Prorail/Stroming), na inventarisatie van gegevens en vragen, gebleken is, dat deze plannen knip en plakwerk zijn met gebrek aan een duurzame visie voor een leefbaar, schoon groen Groningen met perspectief.

    Deze grootse plannen hebben nadelige gevolgen voor de buurten er omheen ... de stad dus.

    Er is meer mogelijk en het geld is beter te besteden door te denken out of the box.

    Eerst de wensen van MenSen op tafel en dan gaan we kijken hoe we dit technisch en "betaalbaar" kunnen realiseren. waarbij alle partijen uiteindelijk tevreden zijn. (iedereen consensus kan geven)

    Ir. Louis Bervoets kandidaat lijst 11 Bervoets.

    Meer info:
    http://www.dichterbijdemens.nl/groninger-wijken/p-t-m-z/rivierenbuurt.html

  • Deze keer ben ik het met Marc eens.
    Dat groen links hier nu mee komt heeft alles met de verkiezingen te maken. Zij waren het met alle plannen eens toen ze nog in het college zaten .
    Dat de plannen onduidelijk zijn is ook waar.
    Maar laten we hopen dat in ieder geval de andere panden niet door de zwarte hond ontworpen worden want dan wordt het een troosteloze boel.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

5 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

8 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

9 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

9 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

11 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

12 uur geleden