Het nieuwe Van der Valk hotel bij Transferium Hoogkerk zal rond de 140 kamers en een congrescentrum met 12 zalen tellen.
Het hotel biedt werk aan ongeveer 150 mensen. Dat blijkt uit de intentieovereenkomst die de gemeenten Groningen en Tynaarlo met Van der Valk hebben ondertekend. Het perceel grond waarop het hotel komt te staan is nu nog eigendom van de gemeente Tynaarlo. Die draagt de grond over aan de gemeente Groningen, die de grond weer doorverkoopt aan Van der Valk.
Het ontwerp voor het hotel is gemaakt door architect Maarten van den Breggen. Uit de intentieovereenkomst blijkt verder dat het hotel zowel tijdens de bouw als daarna personeel uit beide gemeenten zal opleiden en aantrekken.
De lekkages in de damwand bij de nieuwe Esperantotunnel zijn gedicht. Dat laat spoorbeheerder ProRail…
Tijdens de vijftiende editie van het Duchenne Gala Groningen, wat afgelopen zaterdag werd gehouden in…
Op de Eeldersingel heeft maandagmiddag een forse aanrijding plaatsgevonden tussen twee auto’s. (meer…)
Reizigers op de treintrajecten tussen Groningen en Winschoten, Veendam en Assen moeten tot waarschijnlijk donderdagmiddag…
De coalitiepartijen VVD, NSC en BBB willen toch een nieuw onderzoek naar de Lelylijn. Dat…
Bewoners van de wijk Corpus den Hoorn zijn afgelopen week een petitie gestart tegen de…
Bekijk reacties
Echt werk levert het niet op, alleen mensen met behoud van de uitkering. De enige die er beter van word is van der valk en niet de werkzoekende. Jammer.
Ik ben blij voor die mensen die er een baan weten te vinden.
Op een zure en negatieve manier overal naar kijken is wel heel gemakkelijk.
Tja alles 'werk' noemen is ook wel erg makkelijk. En was er een tekort aan hotelbedden in de Stad? Of lezen we hiet binnen enkele jaren weer een faillisement van een stel hotels hier in de buurt ?
Sowieso vind ik het jammer dat er aan de transferium kant gebouwd gaat worden Dat is nu nog een vrij mooi open weiland gebied... Behalve het oerlelijke transferium zelf dan natuurlijk.
Jack, ik bedoel dit zeker niet negatief. Geef mensen een normaal contract met een fatsoenlijk loon. Dat is een baan, en niet met behoud van uitkering daar word alleen vd valk beter van.
Dat ligt niet aan van der Valk, maar aan het subsidieparadijs in dit land. Als een werkgever een langdurig werkloze in dienst neemt, kan hij e.e.a met de te betalen loon- en inkomstenbelasting verrekenen. Zo snijd het mes aan 2 kanten, een gemotiveerde werknemer heeft zo een grotere kans op een (tijdelijke) baan en de werkgever krijgt op deze wijze een goedkope(re) arbeidskracht.
Social return is niet per definitie met behoud van uitkering. Dat zou verdringend werken en bovendien lost het het probleem niet op.
De plaatsing van social-returnkandidaten kan op verschillende manieren vorm krijgen. Afhankelijk van de doelgroep en de mogelijkheden van de opdrachtnemer kan het gaan om een (tijdelijk) arbeidscontract, werkervaringsplaats, (deels) gesubsidieerde baan, leerwerkplek, stage- of opleidingsplaats, detachering of vrijwilligerswerk.
Hoe goed ken je vd Valk? Waar is het de Toekan-clan altijd om te doen ? Zo laag mogelijke personeelskosten. Enige voordeel is wel dat er iig weer legaal mensen werken ipv de helft illegaal. Maar kamermeisje of spoelkeukenwerknemer heeft niet zo veel meerwaarde aan hun werkervaring... Dus gewoon volledig hun loon geven. Daarvoor is er het minium-jeugdloon : daar is al een stuk onervarenheid in verwerkt. Dan rest nog de vraag.
Hoe zit het met de overcapaciteit van hotelkamers in de regio? Draaien we de gewone bedrijfsvoering met vaste arbeidscontracten weer eens de nek om? Het lijkt een ziekte in de maatschappij die door de reintegratiekliek aangemoedigd wordt om zelf hun brood aan te verdienen. Goede stageplekken kunnen alleen begeleid worden door mensen met een vast contract... Tijd dat de overheid daar ook meer eisen aan gaat stellen. Maar tja dan maakt het zich zelf lastig, want het wordt ook uitgebreid in de zorg toegepast.
Nogmaals: ik ben blij voor de mensen die daar straks werk weten te vinden. Er vast van alles op aan te merken maar betaald werk is altijd beter dan thuiszitten voor de betreffende persoon.
Over de bezettingsgraad van hotels in Groningen en de overcapaciteit die Erik hierboven noemt, zonder dit te motiveren.
Onderstaand artikel stond in het Dagblad van het Noorden op 03-06-2013:
Een groot aantal hotels in de stad Groningen geeft aan dat de crisis minder invloed op de omzet en de bezetting heeft dan verwacht. "Bij ons is het dit jaar zelfs drukker", zegt manager Ricardo Mulder van hotel Asgard. "Groningen is een echte publiekstrekker. Vooral in de weekenden zie je veel Nederlanders die musea gaan bekijken of komen winkelen." Uit onderzoek van accountantskantoor KPMG onder hotels in Groningen, Drenthe en Friesland blijkt dat de bezettingsgraad in het Noorden begin 2013 meer dan 1 procent lager lag dan vorig jaar. Een statistisch feit waar veel Groningse hotels weinig van merken in de praktijk, zo blijkt.
"Ik merk totaal geen terugval in het bezoekersaantal", zegt de hotelmanager van het Bastion Deluxe Hotel. "De toeristen blijven komen, vooral uit ons eigen land. Dat komt mede door de opkomst van het bieden op hotelkamers via internet."
De hotels in het hart van de stad zijn ook overwegend positief. "We merken wel dat er crisis is", zegt eigenaar Ton Banus van hotel Corps de Garde. "De toestroom neemt iets af, maar het heeft geen directe invloed op de omzet. We hebben zelf een bezettingsgraad van boven de 70 procent, maar de precieze StadGroninger cijfers zijn nog niet bekend. Die worden vaak door de gemeente geproduceerd naar aanleiding van de gegevens van de toeristenbelasting."
"De gevolgen van de crisis zijn hier minder extreem dan in de rest van het land. Groningen is een populaire bestemming voor een weekendje weg. Dat komt deels door de inspanningen van Marketing Groningen, die de stad goed op de kaart weet te zetten", aldus manager Egbert Brinks van NH Hotel de Ville. "Festivals als Noorderzon en Noorderslag zorgen ook voor een enorme toestroom", voegt Banus toe.
Ook bedrijven zijn belangrijke klanten. "De universiteit trekt veel zakenmensen naar de stad die ook ergens moeten overnachten", zegt Ricardo Mulder. "Tijdens congressen en belangrijke bijeenkomsten zitten de hotels in de stad overvol. De bezoekers komen vaak van bedrijven uit de Randstad. Ze willen ’s avonds laat niet meer helemaal terugrijden naar het Westen."
Die waardeloze verpeste stad en wat voor negatieve kwalificaties allerlei posters hier voor onze stad bedenken wordt kennelijk niet gedeeld door de vele bezoekers aan onze stad.
En met het nieuwe Forum zullen het er nog meer worden ! :-)
Ok goed argument om dit wel te doen. Ik zat nog met een eerder faillisement in het achterhoofd. Overigens zijn de hotels aan de rand van de stad toch iets anders dan die in de binnenstad. Maar dit artikel noemt ook oa het Bastion Hotel (ook recent uitgebreid)Dus ben ik in de 2 instantie enthousiast! Maar dan wel ook mensen uiteindelijk daadwerkelijk een betaalde baan geven !