Categorieën: Wijken

Kavels in Meerstad zonder welstandstoets van de hand

Aanstaande vrijdag worden de eerste kavels in Meerstad verkocht waarop huizen komen die niet aan de regels van de welstandscommissie hoeven voldoen. Het gaat om zes tot tien kavels.

De gemeentes Groningen en Slochteren hopen zo dat er meer woningen verkocht worden in het gebied.

Door de economische crisis is er veel minder belangstelling voor huizen in Meerstad dan aanvankelijk gepland.

 

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Hopelijk leidt dat tot uitdagende architectuur en niet tot extreem lullige nostaligische oubolligheid.

    • Vertaald:

      Hopelijk leidt dat tot een stad waar ik en een paar vrinden ons thuis voelen. Dat traditionalisme het overgrote deel van de mensen gelukkig (zie bijvoorbeeld academiegebouw in de Broerstraat)maakt, daar heb ik als echte GroenLinkser *** aan.

      Met vriendelijke groet

  • Dan zal het er geweldig uitkomen te zien! Komen ze naast die goedkope huurwoningen?

  • Zullen wel catalogus architecten als bureau De Zwarte Hond gaan worden, veel volume, weinig tot geen interessante detailleringen, veelal zonder enig besef van ongeving neergezet zodat er zoveel mogelijk bewoners ingepropt kunnen gaan worden. Als je dan toch de stad vol wilt bouwen met volumineuze bouwwerken, bouw dan in de sfeer van bijvoorbeeld Dudok. Kwaliteit en architectuur in plaats van wat er nu wordt neergezet.

  • Vreemd, er komen honderden woningen. Door 6 tot 10 kavels zonder welstand commissie te bouwen verwachten ze dat er meer woningen verkocht worden in het gebied. Begrijp ik dus dat de rest van de woningen zo lelijk is dat niemand ze wil? Of zijn er al mensen die daar niet meer willen wonen doordat het aardbevingsgebied is? Waarom dan niet alles zonder welstandscommissie bouwen? Ik zou trouwens nooit een huis kopen die tussen de sociale huurwoningen komt te staan.

  • Ben het eens met WillemD. De grondprijzen zijn nog absurd hoog voor provincie Groningen. Als je de kavels voor €80 p/m2 aanbied dan loopt het storm... maar dan moet de gemeente teveel afboeken. Bovendien leuk als je €300.000 hebt geleend en de sociale huizen naast je worden bewoond door aso's met hun rotzooi of tokkies komen naast je te wonen... kun je je huis met €100.000 verlies verkopen.

  • Wat een grote onzin van WillemD en Frank de Weerd door Sociale woningbouw direct te associëren met rotzooi en andere typeringen die ik niet wens te herhalen. Alleen al schandalig dat zij daar zo over denken. Misschien kan Meerstad een wijk worden waar uitsluitende dergelijke kortzichtigen zich mogen vestigen. Dan wordt het probleem, met een paar aardbevingen in het vooruitzicht, vanzelf wel opgelost.

  • Helemaal geen onzin maar een keiharde feit. Zelf heb ik jaren tussen sociale woningbouw gewoond en er waren prima bewoners en soms heel gezellig maar vaak lag er rotzooi op straat, veel rommel in de voortuinen , overlast. Verdien nu een aardig centje meer en woon in een buurt waar iedereen netjes zijn rommel weggegooid , de tuinen netjes houd, nooit overlast 's nachts.. Het is niet schandalig dat ik zo denk , het is gewoon een feit.. heeft overigens niet te betekenen dat iedereen met een smalle beurs asociaal is. Als er geen verschil is waarom kost een woning in Groningen zuid het dubbele van wat hij in leeuwenborg of beijum kost ???

    • Klopt.

      Bij mij in de buurt ook veel rotzooi op straat. Als Gekkie Henkie neem ik dat vaak mee naar binnen.

      Met vriendelijke groet

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

6 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

8 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

9 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

9 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

11 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

12 uur geleden