Categorieën: Nieuws

SP: help slachtoffers Bureau Integraal

De SP roept het stadsbestuur op om cliënten van het failliete Bureau Integraal te hulp te komen. RTV Noord berichtte woensdag dat 150 van hen door de eigenaar van het bureau zijn opgelicht. Hun geld, dat hij beheerde, is verdwenen.

Naast inkomensbeheer deed Bureau Integraal ook aan schuldsanering, maar hield zich volgens de SP niet aan de wet. Sommige cliënten zouden al maanden geen geld van het bureau hebben gekregen en zitten nu op zwart zaad.

De SP wil dat de Groningse cliënten uit de brand geholpen worden door voorschotten, bijvoorbeeld van de gemeentelijke kredietbank

André Huitenga

Bekijk reacties

    • gedupeerde mensen kunnen bij Renske's stichting hearts off gold een nood pakket aanvragen...via facebook kun je deze stichting vinden

  • Ik adviseer je om je te melden bij de gemeentelijke kredietbank of MJD. Sterkte!

  • Diep triest dat mensen die al diep in de financiële ellende zitten er nog dieper in komen te zitten door dit soort bureaus. Eigenaren van dit soort bureaus zouden persoonlijk aansprakelijk moeten worden gesteld. En, net als bij banken, zouden er strenge eisen/regels moeten zijn voordat je het geld van derden kan beheren.

  • Mensen, ik kan alleen maar zeggen, ga niet met dit soort mensen in zee. Ga naar de stadsbank !!

  • Ik ben ook gedupeerd en ga nu voor een paar ruggen de boot in?! Ik probeer de curator te pakken te krijgen voor meer duidelijkheid. In de brief staat ook dat híj over de saldo's gaat.

  • in hoeverre is het mogelijk dat er (zoveel) gedupeerden zijn?
    Waarom gaat men niet via de gemeente een regeling aan maar juist met de articuleren ?
    Doe de particuliere bureau's het beter ?
    Spiegelen zij de gedupeerde en uitgeklede hulpzoeker een rooskleuriger beeld voor dan de officiële instellingen ?
    Waarom gaat men zoiets aan met een particulier ?
    Ik zit (nog) niet in zo een situatie en hoop er ook niet in te komen ..
    Maar als ik zie hoe een boek die te laat wordt ingeleverd of helemaal niet... van 17.95 ..(als nieuwwaarde) omhoog gekrikt wordt tot een bedrag van 170 euro ...via incasso en boete op boete ..rekening + boete en incasso ..enz enz enz begrijp ik niet HOE HET KAN dat een ONDERNEMER dat zomaar kan ..
    Met zijn VOC mentaliteit..
    Het Rovers systeem laat het toe dat het mogelijk is dat iemand DE REST VAN ZIJN LEVEN moet betalen voor een schuld van 17.95..kunstmatig in stand gehouden via het roverssysteem en nog legaal ook .
    Nou er is niks LEGAALS aan om mensen te bestelen die al niets meer hebben.
    De echte rovers zijn de ondernemers ..die 1000% gedekt worden door de regels die stammen uit de gouden eeuw..
    Dat is er mis met dit systeem ..een paar rijken hebben de regels bepaald die JULLIE en MIJ voor de rest aan hun ketend.
    Als slaaf wel te begrijpen van je 15e tot je 67e ( mocht je dat halen)
    TEL UIT JE WINST

    • Dit heeft toch niets met politiek te maken René. Dan draaf je wel door. 't Feit dat zo'n bureau veel gedupeerden heeft vindt z'n oorsprong in de goede afhandeling van zaken de afgelopen paar jaar. Dat wij 'gedupeerden'nou met de gebakken peren zitten, heeft niets maar dan ook niets met politiek en al helemaal niets met ondernemen te maken. Dat ondernemers in jouw beklaagde gouden eeuw zoveel binnengeharkt hebben komt heel Nederland verdaag nog ten goede, of je dat nou leuk vindt of niet. Daar vindt onze welvaart zijn oorsprong.

      • Natuurlijk heeft dit ook met de politiek te maken. Er wordt al langer gevraagd om meer toezicht in die sector. De politiek zou bv kunnen verplichten dat het geld van clienten op aparte beheerrekeningen staat en bv een soort van garantieregeling. Als je een reis boekt dan heb je het ANVR.. Maar waar kunnen deze mensen heen?
        Roeland van der Schaaf, lijsttrekker PVDA en wethouder roept gisteren nog in huis aan huis blad Groot Groningen : 'Alleen maar nee roepen langs de zijlijn laten we aan anderen over' Nou PVDA zet je beste beentje voor zou ik zeggen!
        Aanhangers van de Stadspartij roepen ook altijd dat deze er tenminste echt voor de mensen zijn. Ik hoor nog niks! Maar misschien ben ik te ongeduldig?
        Heel veel sterkte slachtoffers van bureau Integraal. Het is NIET jullie schuld dat die gebeurd. Van een bureau die al 15 jaar werkzaam is in de sector mag je toch meer verwachten!

      • Sorry... Mahoela...dat ik dan wel het grotere plaatje zie.
        Is kanap lastig soms en menigeen wil er niet aan ..
        En dat het wel degelijk de schuld is van de macht..banken..cq kabinetten verschil tussen adel/elite en het klootjes volk ( wij dus)
        Die slaven van iedereen maakt al vanaf het begin.
        Spelletjes van Macht/geld en de afhankelijkheid er van.

  • Mensen niet om het 1 of ander ...iedereen wist toch van zijn praktijken af ..het is niey de eerste keer dat hij failliet gaat. Hij is al eens een keer met een toren hoge schuld vertrokken toen hij een cafetaria had .. hij is de afgelopen tijd al een paar keer lekker op vakantie geweest van jullie centen .om maar wat te noemen 2 maand naar suriname .en nog veel meer ..meneertje doet zich anders voor dan dat ie is ...zo is hij nu 1 maal en er is niemand die wat doet ..oh ja en Hij kan praten als brugman ..

    • Als iedereen van zijn praktijken wist... Waarom is daar niks van op internet te vinden als ik google? De slachtoffers dachten denk ik bij een 'normaal' bureau te zitten? Hebben zijn ex-werknemers bv uitgebreid aan de bel getrokken ?
      Wat ik begrepen komt maar een klein deel in aanmerking voor schuldhulpverlening bij de gemeente. En bewindsvoerder kan ook bv door een ouder van een gehandicpt iemand uitbesteed zijn aan zo'n bureau.
      Toen ik eerst de brief las dacht ik ook dat deze meneer nog aardig de boel had proberen op te lossen.. Ik hoor helaas nu het tegendeel en dat het niet alleen gaat om enkele achterstallige niet betaalde rekeningen van enkele klanten, maar om veel meer. Geeft maar weer aan hoe gladjes dit figuur is geweest?

      • Ik vindt de medewerkers even schuldig als meneer zelf, als je het mij vraagt althans.

        Velen werken er al jaren lang, sommige zijn er voor stage projecten oid maar die zie je zelden.

      • Nou laat dat eerst maar aan de curator over. Doe geen domme dingen. Straks vlucht ie nog naar Suriname ofzo... Daar schiet niemand wat mee op. Je kunt bv via Stichting Renske's hearts of gold wat boodschappen oid geven aan andere slachtoffers of natuurlijk als je persoonlijk iemand kent ... help die!

  • he hoi ik heb 5 jaar bij integraal gezeten omdat er bij de gemeente kredietbank geen plaats was en heb tot het laatste jaar nix te klagen gehad maar daarna ging alles mis wat je maar bedenken kan, moest zelf achter me rekeningen aan en heb meerdere rekeningen van geleend geld van me ouders betaald heb gelukkig een schone lei gekregen. maar wist en weet nu zeker dat ie de boel oplichte dus ik doe aangifte en laat ze alles uitzoeken !

    • Zaten wij ook mee.. Wij dachten dat onze rekeningen ook betaald werden. Werd ook wel gedaan, alleen de laatste paar maanden moesten we steeds achter zn kont aan bellen. Heel vervelend..

Recente berichten

Drs. Vijfje thuis ruim langs ZVG Cagemax

De zaalvoetbalsters van Drs. Vijfje wonnen vrijdagavond thuis met ruime cijfers van ZVG Cagemax uit…

8 uur geleden

Weekend begint met regen, daarna droger met ruimte voor de zon

Een laatste sparteling van de zomer tegen de herfst zit er komend weekend niet in.…

9 uur geleden

Chauffeur rijdt met lijnbus over gesloten spoorwegovergang in Haren, Qbuzz start onderzoek (update)

Een ogenschijnlijk levensgevaarlijke actie van een buschauffeur in Haren. In een video van een wachtende…

9 uur geleden

Molukkenplantsoen krijgt komende maand een nieuwe inrichting

Een deel van de groenvakken rondom de Hamburgervijver in de Korrewegwijk zijn afgelopen jaar al…

9 uur geleden

Komende week twee grote bubbeltenten op Grote Markt voor waterstofevenement

Vorig jaar stond de kleine versie al eens op de Grote Markt voor Let's Gro.…

10 uur geleden

Bewoners Betonbos verhuizen naar Gideonweg, maar wel ’tegen wil en dank’

De bewoners die nog over zijn in het Betonbos verhuizen naar de Gideonweg. Ze accepteren…

12 uur geleden