Categorieën: Nieuws

SP verwijt coalitiegenoot “Krokodillentranen”

SP-lijsttrekker Jimmy Dijk verwijt coalitiegenoot Roeland van der Schaaf van de PvdA krokodillentranen.

“Wanneer de PvdA toenemende armoede, sociale uitsluiting en groeiende tweedeling wil aanpakken, zoals zij beweren in hun campagnespotje op OogTV, dan moeten zij eerst hun vertegenwoordigers en bestuurders in Den Haag aanspreken. Op het gebied van zorg, werk, wonen en armoedebestrijding vergroot het beleid van Rutte II de armoede, sociale uitsluiting en tweedeling juist. De PvdA voert gewoon VVD beleid uit.” aldus Jimmy Dijk.

Om zijn verwijt kracht bij te zetten stuurt hij de PvdA lijstrekker een doosje met daarin flesjes gevuld met, denkbeeldige, krokodillentranen. Hij nodigt van der Schaaf ook uit om met hem in debat te gaan.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Het zijn de verkiezingen. Wij als inwoners worden opgezadeld met dit gekrakeel. Partijen die het debat willen domineren in de stad.

    Alle partijen in het college alias de bouwmaffia zijn schuldig aan de 2deling in de stad Groningen

    • Helemaal mee eens!

      De grote financiële problemen van de stad zijn de schuld van alle partijen (en zeker ook tegen de SP) die zich niet tegen de bouwmaffia van de PvdA hebben verzet.

      Stem daarom Stadspartij of Partij voor de Dieren.

      Met vriendelijke groet

      • Wij zijn het altijd eens Vorschlaghammer als geboren en getogen stadjers en onze vele voorvaderen ;-)

  • De SP heeft het waanidee dat ze met hun plannen en ideeen iets positiefs betekenen voor mensen die het niet zo goed hebben getroffen.
    Ze vergeten dat je eerst geld moet verdienen voordat je het kan uitgeven. Met iedereen in de uitkering wordt dat wel heel lastig.

    • Groningen heeft vooral behoefte aan visie. Dit valt de politieke partijen zwaar aan te rekenen. Dit verwijt mag je de uitkeringsgerechtigden nooit maken! Zij zijn overgeleverd aan hun visie.

  • Heel goed dat de SP laat zien waar de PvdA voor verantwoordelijk is. Dit kabinet maakt zoveel banen in de zorg en de sociale werkvooziening kapot, das niet normaal!

  • SP heeft een hele lange verlanglijst die van andermans rekening betaald moet worden.
    Lekker gemakkelijk.

  • Oh oh oh, wat moet ik lachen. Buisjes krokodillentranen... hahaha.... wat een gevoel voor humor hihihihih, KROKODILLEN tranen in een buisje, whoehahahahahahahaha. Wat een mareketing stunt! Wat een beeldende manier van campagne voeren whoehaHaHaHahaa.

    Zou ik bijna vergeten dat ze voor de prestige projecten hebben gestemd zoals Monstrum en Regiotram om het pluche warm te kunnen houden, zodat er geen geld meer was voor belangrijkere zaken.

    • De tram is afgeblazen. HET MONSTRUM volgt dezelfde weg. Al diegenen die daarvoor gaan zorgen verdienen een pluim. Stem dus zeker niet op SP , maar stem op de Stadspartij.

    • De SP blijft zich heel dapper achter het referendum verschuilen.

      Een voormalig PvdA wethouder kwalificeerde dat referendum met de woorden "schandalig" en "manipulaties". Ook de prima documentaire "De Nuloptie" laat het beeld van een dubieus besluitvormingsproces naar voren komen.

      Ondanks dat bijvoorbeeld medewerkers van een sloopbedrijf uit Midwolde (bij Leek) en ROEZ medewerkers van het Hogeland ook mochten meestemmen, werd er vereiste opkomstpercentage niet gehaald.

      Na het referendum, was er een kredietcrisis die werd opgevolgd door een landencrisis. Tezamen vormden ze de grootste crisis van na 1929 vormden, maar ook dit was voor de SP niet genoeg reden om het pluche te riskeren.

      De harde eis van de SP dat het Monstrum niet meer dan 35 miljoen euro mag kosten, hebben ze allang laten varen. De niet bij de voorcalculatie meegenomen (expres vergeten?) inrichtingskosten én de bouwoverschrijdingskosten zullen er voor zorgen dat de stad minimaal vijftig miljoen kwijt zal zijn; en dat is een conservatieve schatting. Want de opvallende stilte rondom de aanleg van de parkeergarage verteld ons één ding, en dat is de bouwer zeker een half jaar achter loopt op schema. Voel ik op mijn boerenklompen wel aan.

      Maar de SP is gestopt met denken over het Monstrum, en dat bevalt ze prima. Biedt ruimte voor het bedenken van geweldige grappen als die met die krokodillentranen.

      Met vriendelijk groet

      P.S

      Voor Jannie het plucheplakkende boerinnetje uut Overijssel, nog even een oud stukje van Emiel Roemer over overschrijdingen van bouwkosten bij prestigeprojecten.

      https://www.sp.nl/nieuws/spanning/200805/politieke_wens.shtml

  • VSH kraamt weer een aantal aantoonbare onjuistheden. Aan het referendum mochten alleen Stadjers meedoen, aan de publieksenquete ook anderen.

    Ter opfrissing van het geheugen.
    Nadat de plannen voor de noordzijde van de Grote Markt werd bij de ontwikkeling van een nieuw plan voor de Grote Markt de stad intensief betrokken: een groot opinieonderzoek en de oprichting van een denktank met zo’n 40 betrokken Stadjers uit alle lagen van de bevolking, het Grote Markt Forum. Het Forum kwam regelmatig bij elkaar om te praten over de toekomst van de Grote Markt. Daarbij kwam de oostzijde in beeld, de zwakste plek van de binnenstad.
    Er werd een prijsvraag georganiseerd voor de toekomstige invulling. Uit de ruim 80 inzendingen maakte het Grote Markt Forum een keuze. Het Huis van Informatie & Geschiedenis, ingediend door de Openbare Bibliotheek, het Groninger Museum en het Noordelijk Scheepvaartmuseum, werd enthousiast ontvangen. Deze voorziening kon aangevuld worden met kleinere initiatieven zoals winkels en horeca. Vervolgens was architect/ stedenbouwkundige Willem Jan Neutelings het Grote Markt Forum behulpzaam bij het zoeken naar een ruimtelijke oplossing voor de – door velen als onherbergzaam ervaren – oostzijde van de Grote Markt.

    Het plan van Willem Jan Neutelings bestond uit drie onderdelen:
    1. de oostelijke gevelwand van de Grote Markt gaat 17 meter naar voren om de vooroorlogse intimiteit van het plein te herstellen;
    2. de parkeergarage gaat ondergronds en maakt ruimte voor een stadsplein: de Nieuwe Markt;
    3. aan de Nieuwe Markt, achter de oostwand, komt een publiekstrekker: het Groninger Forum (de inmiddels nieuwe naam voor het Huis van Informatie & Geschiedenis)

    In 2005 vroegen de tegenstanders van de plannen voor de oostzijde van de Grote Markt een referendum aan. Onderwerp was de startnotitie Grote Markt oostzijde. Ongeveer 40% van de Stadjers ging op 29 juni naar de stembus. Een meerderheid van 53,4% stemde vóór het plan.
    Het referendum kreeg in 2007 een aansprekend vervolg toen mensen van binnen en buiten Groningen mochten meebeslissen over de architectuur van het Groninger Forum. Zeven ontwerpen van architectenbureaus uit binnen- en buitenland werden in de Martinikerk gepresenteerd. De publieksenquête verliep via internet, waar 17.000 mensen hun stem uitbrachten. Het ontwerp van het Amsterdamse bureau NL Architects kwam als winnaar uit de bus. Dit ontwerp kreeg de meeste stemmen van Stadjers en van nietStadjers.

    Gepraat van een gefrustreerde oud-wethouder die zijn zin niet heeft gekregen doet hier niets aan af.

    Kortom, het hele proces is heel democratisch en transparant verlopen. Wanneer je dat niet wilt erkennen dan ben een zeer slechte verliezer.

  • Kijk iedereen mag zeggen wat hij wil maar laten we alstublieft hopen dat de PvdA niet meer aan de macht komt. Want dan gaat de stad zeker naar de knoppen

Recente berichten

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

31 minuten geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

1 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

3 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

4 uur geleden

Nieuwe naam voor Peter Petersenschool in Haren

De Peter Petersenschool in Haren krijgt op 2 oktober een nieuwe naam. Dat meldt het…

4 uur geleden

Locatie Hoogeweg 9 krijgt over vijf jaar forse woningbouw

Bouwbedrijf Trebbe neemt de ontwikkellocatie Hoogeweg 9 over van Elker jeugdhulp en onderwijs. Beide organisaties…

5 uur geleden