De Eerste Wereldoorlog en Groningen. Op het eerste gezicht lijkt het niks met elkaar te maken te hebben, toch vervulde de stad een belangrijke rol in de jaren 1914 – 1918. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum besteedt er een tentoonstelling aan.
Tijdens WO1 nam het Duitse leger het op tegen het Belgische, Franse en Engelse leger. Een oorlog die zich voornamelijk af zou spelen op de slagvelden in het Belgische land. De loopgravenoorlog waarbij er voor iedere meter hoge prijzen werden betaald, en waarbij de gifgasaanvallen aan de orde van de dag waren.
In de stad verbleven tijdens die jaren zo’n 1500 Engelse matrozen. De matrozen hadden de slag bij Antwerpen verloren en hadden vervolgens twee opties: overgeven aan de Duitsers of het neutrale Nederland binnentrekken. Ze kozen voor het laatste waardoor ze in een interneringskamp terecht kwamen op het Engelse kamp in de stad, waar de afgelopen jaren de DUO-torens stonden. Omdat het om een periode gaat die onderbelicht is, wijt het Scheepvaartmuseum er een tentoonstelling aan die tot 9 juni te bezoeken is.
Donar heeft de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar gewonnen. Gemakkelijk ging het vrijdagavond niet in…
Op de Laan 1940 - 1945 (N370) ter hoogte van afrit Zeeheldenbuurt heeft vrijdagavond een…
De competitie voor de ‘Beste Groninger Film 2024’ is vrijdag van start gegaan. Dat betekent…
Het KNMI waarschuwt opnieuw voor plaatselijke dichte mist. In Groningen kan dit tot zaterdagochtend slecht…
De tunnel aan de Vierverlatenweg lag vrijdagmiddag vol met suikerbieten, nadat een volgeladen vrachtwagen een…
Museum aan de A in Groningen heeft meer dan vijftig maritieme objecten en scheepsbouwtekeningen met…