De Eerste Wereldoorlog en Groningen. Op het eerste gezicht lijkt het niks met elkaar te maken te hebben, toch vervulde de stad een belangrijke rol in de jaren 1914 – 1918. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum besteedt er een tentoonstelling aan.
Tijdens WO1 nam het Duitse leger het op tegen het Belgische, Franse en Engelse leger. Een oorlog die zich voornamelijk af zou spelen op de slagvelden in het Belgische land. De loopgravenoorlog waarbij er voor iedere meter hoge prijzen werden betaald, en waarbij de gifgasaanvallen aan de orde van de dag waren.
In de stad verbleven tijdens die jaren zo’n 1500 Engelse matrozen. De matrozen hadden de slag bij Antwerpen verloren en hadden vervolgens twee opties: overgeven aan de Duitsers of het neutrale Nederland binnentrekken. Ze kozen voor het laatste waardoor ze in een interneringskamp terecht kwamen op het Engelse kamp in de stad, waar de afgelopen jaren de DUO-torens stonden. Omdat het om een periode gaat die onderbelicht is, wijt het Scheepvaartmuseum er een tentoonstelling aan die tot 9 juni te bezoeken is.
De Stichting Bewegen is Goud wil een openbare sporthal in Groningen Zuid. Dat schrijft de…
Het winterdekbed kun je deze week goed gebruiken. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kunnen de temperaturen…
Restaurant Noor Groningen in Hoogkerk is dit jaar gestegen naar plek 32 van Lekker500, de…
Een 28-jarige man uit Groningen is veroordeeld tot 120 uur taakstraf en twee maanden voorwaardelijke…
Sinds maandagmiddag is er een medische drone van tweeënhalf meter te bewonderen in het UMCG.…
Op een boerenveld in Noordlaren vond afgelopen zaterdag de eerste editie van de ‘Spooky Nights…