Categorieën: Nieuws

Uitgestelde Koffie moet Groningen veroveren

Het is al een groot succes in steden als Napels, New York en Amsterdam. En nu moet de Uitgestelde Koffie ook Groningen gaan veroveren. Inmiddels hebben zich twaalf ondernemers aangemeld.

“Eigenlijk is het idee heel simpel”, zegt initiatiefnemer Fedde Kingma. “Je bestelt een kop koffie en een uitgestelde kop koffie en je betaalt voor beide kopjes. Maar alleen de eerste drink je op, en de tweede mag later opgehaald worden door iemand die het eigenlijk niet kan betalen.”

Een broodjeszaak aan de Folkingestraat is één van de ondernemers die aan het bijzondere initiatief deelneemt. “Ik hoefde misschien twee seconden na te denken, en toen was ik om”, vertelt Jan-Willem Vrieling. “Het is een geweldig initiatief ook omdat je ziet dat steeds meer mensen in armoede leven.” Dat beaamt ook Kingma. “Als je kijkt naar de cijfers dan blijkt dat in Groningen momenteel twaalf procent van de mensen onder de armoedegrens leeft. Mensen die dus niet in staat zijn om eens buiten de deur een kop koffie te drinken. En hiermee geven wij hen toch die mogelijkheid.”

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • De ondernemers zijn gepubliceerd op de facebookpagina UitgesteldeKoffieGroningen.
    Op de website waarisdekoffie.nl en uitgesteldekoffie.org komen ze binnenkort!

    • Een heel mooi initiatief, maar met een heuse Facebookpagina begint het toch wel erg op een ordinaire publiciteitsstunt te lijken. Waarom niet gewoon iets doen zonder al die toeters en bellen?

      • Uiteindelijk is het gewoon een manier voor de horeca om toch geld te verdienen aan de arme Stadjer die geen geld heeft om buiten de deur de eten of te drinken (maar dan indirect, omdat iemand anders betaalt)

        Op zich is het een prima initiatief, maar ik vraag me af hoe je voorkomt dat er misbruik van gemaakt wordt. Daarnaast hoop ik dat de ondernemers zelf ook een duit in het zakje doen, door bijvoorbeeld door de uitgestelde koffie wat goedkoper te maken dan een normale kop koffie.

  • Mooi initiatief, al denk ik dat de rol van schaamte niet onderschat moet worden. Ik zit zelf in de bijstand maar ik zou niet zo snel een koffie op iemand anders kosten gaan halen, dat wil ik zelf kunnen betalen. Maar nogmaals, het initiatief en idee zelf vind ik te prijzen.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

7 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

9 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

10 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

11 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

12 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

13 uur geleden