Vindicat verhuist naar nieuw pand

Het was het allerlaatste biertje wat ze zondagavond dronken in hun oude sociëteit. Met het laatste pintje sluit studentenvereniging Vindicat een periode in haar gebouw af want deze week gaat er namelijk verhuist worden naar het nieuwe pand enkele meters verderop.

De verhuizing begon maandag met het weghalen van de bekende lichtreclame op het dak van het gebouw. In alle vroegte takelde een grote kraan de letters weg, om ze te verhuizen naar het nieuwe gebouw. “Vanaf morgen (dinsdag, red.) beginnen we met het verhuizen van het interieur”, zegt Vivian Mohr van de vereniging. “Donderdag moet dit afgerond zijn. Vanaf volgende week gaan we in het nieuwe pand proefdraaien.”

De verhuizing van Vindicat vindt plaats in verband met de komst van het Groninger Forum. Vorig jaar is in de winter begonnen met de sloop van verschillende panden aan de oostzijde van de Grote Markt. Op die plaats is het nieuwe pand van Vindicat verrezen. Medewerkers van het sloopbedrijf beginnen half april met de afbraak van het oude Vindicat-gebouw.

Luister naar een reportage van verslaggever Daniël Huizenga: