Categorieën: Nieuws

Vindicat verhuist naar nieuw pand

Het was het allerlaatste biertje wat ze zondagavond dronken in hun oude sociëteit. Met het laatste pintje sluit studentenvereniging Vindicat een periode in haar gebouw af want deze week gaat er namelijk verhuist worden naar het nieuwe pand enkele meters verderop.

De verhuizing begon maandag met het weghalen van de bekende lichtreclame op het dak van het gebouw. In alle vroegte takelde een grote kraan de letters weg, om ze te verhuizen naar het nieuwe gebouw. “Vanaf morgen (dinsdag, red.) beginnen we met het verhuizen van het interieur”, zegt Vivian Mohr van de vereniging. “Donderdag moet dit afgerond zijn. Vanaf volgende week gaan we in het nieuwe pand proefdraaien.”

De verhuizing van Vindicat vindt plaats in verband met de komst van het Groninger Forum. Vorig jaar is in de winter begonnen met de sloop van verschillende panden aan de oostzijde van de Grote Markt. Op die plaats is het nieuwe pand van Vindicat verrezen. Medewerkers van het sloopbedrijf beginnen half april met de afbraak van het oude Vindicat-gebouw.

Luister naar een reportage van verslaggever Daniël Huizenga:

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • niet iedereen was enthousiast; dit schreef youp van 't hek op 25/1 in de nrc:

    Hard lachen. Dat doe ik hier in Groningen waar je op de Grote Markt bijna de prachtige Martinitoren niet meer ziet omdat hij wordt weggedrukt door het nieuwe clubhuis van de corpsballen van Vindicat. Iemand heeft me donderdag uitgelegd dat hun nieuwe comazuipkeet bijna volledig gebouwd is op kosten van de gemeente Groningen die de grond van hun oude kantine nodig heeft. Slim geregeld en het is ze zeer gegund. Maar hoe dat die kinderen gelukt is? Hun vaders hebben hoge banen bij banken en hebben natuurlijk geadviseerd. Het nieuwe gebouw van Vindicat is eigenlijk symbolisch. Het geeft de tijdgeest prachtig weer. Arme Martinitoren.

    • Helemaal met Youp eens. Een walgelijk lelijk genouw had hier nooit mogen komen. Zelfs het forum is mooier dan deze ballentent.

  • Dit alles met dank aan sponsor gemeente Groningen, waardoor alle stadjers vrij toegang hebben tot deze uit de kloten ontsproten kroeg aan de Grote(kleine)Markt.

  • Vindicat van harte gefeliciteerd met de grootste en meest luxueuze (gesubsidieerde) zuipkeet van Groningen.
    Jammer dat men voor deze locatie heeft gekozen en niet voor nieuwbouw achter het bestaande gebouw.

    • Achter vindicat komt de 2e zuipkeet, HET MONSTRUM genaamd, ook gesponsord door de inwoners van Groningen. Ook vrij toegangkelijk dus voor alle Stadjers.

    • Nee hoor dat is de Euroborg en dan Martinihal en de Oosterpoort... Vindicat komt 4e denk ik? Nouja aan Simplon is gemeente misschien ook inmiddels al wel meer kwijt.

  • Ik snap al die antipathie tegen Vindicat hier niet zo. Heb er zelf nooit bijgezeten, en het interesseert me ook niks. Laar ze maar lekker brallen en bier drinken als ze dat leuk vinden.
    En over het nieuwe gebouw, ze waren eigenaar van het eigen pand en de grond waar dat op stond. Natuurlijk ga je dan alleen verhuizen als je een mooi nieuw pand op een even zo goede locatie kan krijgen. Jullie laten je toch ook niet zomaar uit je eigen huis zetten?

    • Ik voel beslist geen anti-pathie tegen Vindicat, sterker nog, zij hebben het slim uit onderhandeld om zo tegen inruil van hun bestaande en renovatie behoeftig verenigingsgebouw een nieuw onderkomen 10 meter verderop te kunnen (laten) bouwen.

  • En hoeveel voetbalkantines, buurthuizen ed zijn ook verkapte zuipketen. Natuurlijk zijn er positieve uitzonderingen. Toen Vindicat op die plek bouwde wou volgens mij niemand anders daar iets neer zetten met de nare herinneringen aan het Scholtenhuis nog in het hoofd.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

4 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

6 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

7 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

8 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

9 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

10 uur geleden